Gå til innhold

bekkeslusken

Members
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

bekkeslusken vant dagen sist 29. juni 2014

bekkeslusken hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

12 Good

Nylige profilbesøk

1 029 profilvisninger
  1. Fikk en gammel navnløs cane stang uten navn og med vanlig fiskesene samt en gammel snusboks med rusete og rustne våtfluer av min bestefar. Brukte den når jeg var på ferie hos mine besteforeldre i namdalen. Var ikke gamle gutten, så den ble brukt etter prinsippet : "Hvorfor kaste når du kan la strømmen ta flua med seg?" eller rett og slett som markstang. Hadde den i mange år helt til Alf Rønneberg ga ut boka fluefiske i stille vann. Etter å ha lest den ble den byttet i vangen fluesett klassse 6/7 som igjen ble arvet av min eldste sønn når han blei bitt av basillen. (blei forøvrig aldrig stillevannsfisker,men Rønneberg og den gamle cane stanga var vel to avgjørende triggere til å begynne med fluefiske)
  2. Målte temperaturen ved "Kajakk klubben" i dag . 7,2 grader .Vannføringa var i største laget,men sikkert mulig å prøve seg i rolige partier, selv om det ikke er så mange av dem for tiden.
  3. Leste for noen år siden om en skotsk fluefisker som hadde fanget mye fisk på en flue han hadde bundet med kjønnshår fra sin rødhårede kone. I dag er det vanlig med intimbarbering, noe som ødelegger tilgangen på denne type fluematerialer. Hvordan kan man få sin bedre halvdel til å gjennopta produksjonen? Vil selvfølgelig ha vaskede og rene materialer da jeg ikke fisker sjøørret . dvs : jeg trenger ikke rekeimmitasjoner.
  4. Når jeg begynte med fluefiske var #6 den typiske nybegynnerstangen. Kjøpte et såkalt "ørretsett" hos G-sport i klasse 6/7. I dag fisker jeg med stenger i fra #2 til #8 avhengig av hvilken fiskesituasjon jeg befinner meg i. En sekserstang er for meg i dag en stang jeg bruker på vindfulle dager med tørrflue eller under all slags forhold til synkeliner og streamere. Personlig liker jeg #6 også når jeg fisker med flere våtfluer samtidig. Men alt dette er jo min personlige oppfatning. Tror at fisket på stille vann som hadde en oppblomstring på 80-90-tallet er mye av årsaken til at #4 og #5 er blitt dagens "folkestenger". Men det er stor forskjell på stille vann og relativt kraftig strømmende elv. Selv kommer jeg alltid til å ha en #6 i "verktøykassen". #6 er selvfølgelig ikke det optimale til alt, men for meg er det et "multiverktøy" jeg er glad i.
  5. bekkeslusken

    Nymfefiske

    Takk for greit og utfyllende svar Klinkert . Nå har jeg i hvertfall en ide om hvilke nymfer jeg kan starte med.Har fisket med tørt og klassiske våtfluer i noen år, men nymfer er helt ukjent landskap for meg. Gleder meg til å prøve meg frem . Og at det er både krevende og spennende er det ikke tvil om. Boka til Tom Skyrud skal skaffes. Egentlig litt rart, men det ser ut som om det er mange tørrfluefiskere som ikke har særlig kunnskap om nymfer.
  6. bekkeslusken

    Nymfefiske

    Nymfefiske er noe jeg har svært lite greie på. Har fått noen pinner i småbekker ved å slippe nymfa i "lommer" i bekken, men i ærlighetens navn: Jeg aner ikke hvilke nymfer som bør brukes når,eller hvordan de bør fiskes for å være mest mulig effektive i forskjellige situasjoner. Er det noen nymfer som kan fiskes hele året eller må jeg lese meg til doktorgrad i insektlære før jeg prøver meg? Og er det noen gode bøker som anbefales om nymfefiske?
  7. Precision p-series 8,3" #3. Precision er dessverre konkurs og lages ikke lenger. Var jo som Eikre en kvalitetsstang til en "normal" pris. Ikke den dyreste stanga jeg har, men den jeg koser meg mest med. Og det er jo en viktig faktor
  8. Er det fiskekort der,eller er det bare fra Maura og nedover det gjelder? Hvis man søker Leiravassdraget på Inatur, kan det virke som om kortet gjelder fra Maura og nedover.
  9. Oi skummel tråd Fluefiske: For utålmodig, Stresser ofte med å nå vakene med kast som er helt på grensen, eller over grensen av hvor langt jeg klarer og kastei stedet for å vade i posisjon. Kasting: Selvlært og sta. Gir litt for mye blanke i hvordan kastene ser ut ,bare jeg når dit jeg skal uten å skremme fanden (og ørreten) på flatmark. Elendig på dobbelttrekk . Har lagt til meg uvaner gjennom flere år,og har vært mer opptatt av å fiske enn å trene på kasting. Har bestemt meg for å bruke tid på kastetrening dette året. Fluebinding: Hadde et hjerneslag for noen år siden som gjør at jeg nå kun binder veldig enkle fluer, da jeg sliter med finmotorikken, når ting blir veldig smått. Men har fått relativt greit med fisk på fjærkreasjonene mine selv om det begrenser seg til fluer i klinkhammer og rackelhanan stil. Vulgataer og andre imitasjoner kjøper jeg .
  10. Gikk en tur med bikkja langs elva i dag .Noen vakende småfisk, men de store uteble.
  11. Ser dessverre at det begynner å bli folksomt i øvre deler av elva. I øvre deler av elva er det grunneierne som skal spørres. Dette er et mer sårbart område, og det faktum at mange tar livet av småfisk på 20 cm og mindre, er ikke bra . En annen ting som er et problem er noe jeg har tatt opp før: Forsøpling!! Det har aldri før vært så dårlig som nå . Søpla flyter enkelte steder og et sted jeg kom til ,sto det et forlatt partytelt!! + at det var hensatte griller, plastposer mm.overalt. Det hele var toppet med at det var felt 2-3 friske grantrær, som var forsøkt brukt som ved. Jeg tror nå tiden er inne for å innse at dette ikke bør fortsette. Jeg oppfordrer til at man rydder opp etter seg, og at man sier i fra til de som ikke gjør det. Men som sagt , jeg mener uten å påberope meg ekspert status at området mellom Viul og Kistefos ikke tåler den utviklingen som ser ut til å være under oppseiling og at dette området sånn sett har stor påvirkning på området nedstrøms Viul. Om man allikevel "må" fiske oppstrøms Viul bør man vise både fisken og naturen den respekten den fortjener. Egentlig handler alt om å bruke sunn fornuft. Skitt fiske!
  12. Gikk tur med bikkja lang øvre del av elva i dag. Selv om det småregnet var det et og annet vak i de rolige partiene.
  13. Var en tur i de øvre delene av elva i går og kunne konstatere at "kaffeplassen min " lå 40 cm under vann. Så det sto i en lokal avis at maksimal vannføring vil komme rundt månedsskiftet.Så man må nok smøre tålmodigheten en stund til.
  14. Binder det meste selv,men hender jeg har måttet kjøpe. Umpqua er et merke jeg er meget fornøyd med, men har funnet ut at på enkelte fallskjermfluer har hackelet en tendens til å løsne. En liten dråpe lakk har fikset dette.
  15. Har nå Guideline Viewfinder igjen etter at jeg mistet mitt forrige par i fjor. Har ikke prøvd så mange briller, men har hatt god nytte av mine. Fjerner reflekser bra og med gule glass kan de også brukes litt utover skumringen. Sitter godt på skallen og veier lite, noe jeg synes er en fordel. Har aldri prøvd glass, men synes Viewfinder er veldig mye fiskebrille for 399,-
×
×
  • Opprett ny...