Gå til innhold

Trond Ingebrigtsen

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Trond Ingebrigtsen

  1. Kjøpte denne stikka og har bundet en del på den i vinter som var, alt fra små tørrfluer til større laks og tubefluer.  Er kjempefornøyd med både arbeidsplass bak kjeften og ikke minst at en kan vippe opp kjeften for å få flua høyere.  Det blir naturlig nok rot med rotasjonen om du tilter stikka, men kan tiltes ned om den skal brukes. Det store "svinghjulet" viser seg å være genialt under bruk og du har behov for å vri eller rotere stikka!

    Nå må det også sies at jeg ikke har brukt andre stikker med rotasjon, så det kan sikkert være andre som er like bra!

    • Lik 3
  2. Truls skrev (På 21.8.2023 den 17.18):

    Helt klart en individuell greie dette. 

    Hvor foretrekker du at balansepunktet i stanga er? Selv foretrekker jeg å ha det mellom langfinger og pekefinger når jeg holder i håndtaket for kasting. Sjelden jeg havner utenfor dette når jeg bygger stenger og parer det med en snelle i rett klasse i forhold til stanga. 

    Jeg er veldig enig med deg Truls, hvor balansen bør ligge.
    Men TS har et poeng, mange av de moderne lette snellene gir ofte balansepunktet rett i forkant av håndtaket.  Jeg har bla flere Lamson-sneller som blir for lette, også på moderne lette stenger for å få balansepunktet der det bør ligge, iallfall for meg.  Når du fisker og har snøre liggende ute i stedet for på snella forsterkes denne ubalansen.

    • Lik 3
  3. Vurderer ny stikke, og finner TRV-stikker interessant da jeg tror det må være fordelaktig å enkelt kunne rotere stikka under binding. Forstår det slik at det er delte meninger om fordeler/ ulemper med disse, da det blir mindre plass for å holde fast materialer mens en binder etc. Har kikket litt på Spartan HMH TRV, synes den ser spennende ut. Binder både ørret og laksefluer.

    Noen som har erfaring med disse og kan si noe om fordeler, ulemper og evt anbefalinger?

  4. Terje Bendiksby skrev (1 time siden):

    Vanskelig å kritisere  en ting man ikke har prøvd, men i en engelsk fluegruppe jeg er med i er veldig mange ikke overbegeistret for de linene.  Eneste måten å finne ut av det er å prøve. Nå husker jeg ikke prisene, men mener de ligger  såpass høyt at det ryker på mva og tollgebyr ved ankomst Norge. Tror kanskje jeg ville sett på en barrio line hvis du ikke skal  handle butikkvare.

    Det er ikke snakk om behov for flere liner, egentlig har jeg mer en nok som det er! 😊

    Jeg var mer nyskjerrig på om noen har prøvd de, de markedsføres jo ganske aggresivt. Interessant det du skriver om omtaler fra andre forum. Det med toll og mva hadde jeg ikke tenkt på, da ble det med ett en helt annen pris, og mindre aktuelt.

  5. Sunrayflyfish reklamerer ganske så heftig for fluelinene sine på forskjellige medier.  Prisen er jo egentlig ikke så ille i ft mye av de mer anerkjente merkene, men er det noen som har prøvd disse og har noen erfaringer å komme med?  Fargen er det sikkert mulig å venne seg til...

    • Lik 1
  6. Mange gode tips du har fått, men ett synes jeg mangler. Tren på kastingen først uten å fiske, på en gressplen, fotballbane eller lignende. Da fokuserer du på å lære deg å kaste først. Tren så mye du kan fram mot sesongstart, så du har det grunnleggende sånn passe inne før du begynner fiskingen, helst sammen med en som kan intstruere deg! Å starte på scratch med kastingen og samtidig fiske blir ofte en frustrerende situasjon, som fort kan føre til at en gir opp. 

    • Lik 2
  7. Må si meg litt enig med Truls, snøret kan bli i tyngste laget om du behersker kastingen sånn passe ok. Er du ganske fersk i gamet er det lurt med en eller to klasser over for å få følelsen av hva som skjer, spesielt bak deg under kastet, og timingen blir ikke like kritisk.

  8. Jeg bruker forskjellig farge på bindetråden, dvs mørkere hode, jo mer fortynget. Lys beige uten fortygning, mørkere beige litt fortynget. Slik går det oppover via lys brun, mørk brun og sort som er de tyngste. Dette har fungert i mange år, fant tipset i ei bok om nymfefiske av Pål Krogvold tror jeg det var.

    • Lik 1
  9. Anbefaler at du finner en som har greie på tohånds til å hjelpe deg litt i gang.  Teknikken med enhånds er ikke direkte overførbar til tohånds, så det blir fort mye knoting om en skal prøve seg frem alene.  Jeg trøblet mye med dette i starten, men med litt hjelp fra en som hadde dreisen på tohånds så løsnet det.

    Kjenner ikke til akkurat den stanga, men har en annen Loopstang omtrent i den lengden og den har jeg fiska mye med og vært godt fornøyd!

  10. Ja, de burde virke godt! Er mye oppdrift i en bomber så den synker neppe av kroken!

    Iallfall tidligere var det vanlig å bruke Low Water-kroker til tørrfluer til laks, men da var krokutvalget her til lands vesentlig dårligere en etter internetts inntog! :14_relaxed:

    • Takk 1
  11. Nå er det noen år siden jeg hadde bellyen på vannet, men skal en (som meg, ganske middelmådig kaster) få noe stell på kastingen fra dyp posisjon er det kort klump som gjelder! 

    Nå for tiden går det i Rio Dart, et kjempesnøre hvis en ønsker kort klump!

    • Lik 2
  12. Det er vel å banne i kirka, men sier det likevel:

    Jeg kjøpte for et par år siden ei 10 fots kinastang #7 på ebay av merket "V-Access" til å fiske i sjøen med, ha med i båt og bruke hardt uten å være livredd for.  Den kostet under kr 500,- inkludert frakt.  Jeg vil påstå at det var et godt kjøp, stanga kaster godt, rimelig rask, ser helt ok ut, og ikke minst, jeg slipper å gråte om jeg slår et hakk eller to i den.  Om den er like god som ei som koster 10 ganger mer skal jeg ikke mene noe om, men til det bruket den var tiltenkt til var den genial!

    • Lik 2
×
×
  • Opprett ny...