Gå til innhold

Cascade

Members
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral
  1. Cascade

    Vadepakke

    Forskjellen på de fleste billige og dyre vadere handler helt riktig om hvor bra de beste puster, i TILLEGG TIL at de dyre i gjennomsnitt holder tett lenger. Men mye avhenger av brukeren, gjør man alt feil kan en ny bukse, billig som dyr, ryke etter få turer. Det er en del fiskere som bruker mye tid på å søke etter den ultimate kombinasjonen av lav pris og lang levetid på vadebuksene. Noen mener til og med at enkelte produsenter "flår" oss, og styrer av prinsipp unna dyrere bukser. Fortsett gjerne å søke, men en bukse som i realiteten holder like lenge som en gjennomsnittlig toppmodell vil man ikke finne. Valget står mellom å kjøpe billig bukse oftere, eller dyr bukse noe sjeldnere. Med på kjøpet til den dyrere får man gjerne bedre passform/ flere størrelser å velge mellom og bedre pusteegenskaper. The choice is yours...
  2. Selvfølgelig vil laks også ta en sjøørretflue som pattegris eller woolly bugger. Nesten hvilken som helst flue presentert på rett måte/ rett sted/ rett tid vil kunne trigge laks. Vet at noen har eksperimentert med pattegris bundet på laksekrok eller tube, og det har gitt fisk. Noen jeg kjenner var i en vestlandselv for en del år siden og fisket laks, den eneste laksen de kroket på denne turen tok en Clouser... Det er ikke direkte tabu å velge "saltvannsfluer", men de fleste laksefiskere er ganske konservative i sine valg og føler det er tryggere å safe med Thunder & Lightning, Green Highlander, Sunray osv. Tubekrokene fra Owner som du nevner er ikke spesielt sterke. Svært skarpe ja, men ikke førstevalg når du (forhåpentligvis) skal kjøre større fisk på kraftig fortom. Mustads nye tubekrok er et bra alternativ til dette, mens Kamasan er ok allround kroker for normale forhold/ redskap. Owner krokene synes jeg er greie til lettere fiske med tynnere fortommer hvor du ikke legger på like stort press. Forøvrig skal du ikke være redd for å teste dobbel- eller enkeltkroker til tubene. Hvis fisken skal settes tilbake (brorparten av laksen vi fanger i dag BØR settes tilbake, men det er en annen diskusjon) vil disse krokene være lettere å få ut med minimal skade i kjeften. Mitt valg på dobbelkrok er oftest Loop, men Partridge Patriot kan også sjekkes ut. Owner dobbel til tube er også her for svak for tøffere forhold. Synes likevel ikke man skal klage på Owner krokene, det er ikke noe galt med dem hvis de brukes i de rette situasjonene. Kroken kan sitte fast inne i tuben, eller henge fritt bak, ingen fast regel her. Noen mener at flua får bedre/ ledigere bevegelser med fritt hengende krok, og er blitt et foretrukket valg hos stadig flere laksefluefiskere. Muligens fører det også til renere/ mer direkte kroking, og redusert sjanse for brekkstang effekt. Er tuben veldig hard og trang vil jeg ikke forsøke å presse inn kroken, bedre da med løs krok. Foretrekker du fast krok trer du på en bit styreslange på tuben og setter kroken inn i denne. Når jeg bruker løs krok pleier jeg å tre over en passe trang plasthylse som dekker knuten og krokøyet. Kroken vil da henge rett bak som en forlengelse av tubekroppen,i teorien i alle fall, og ikke vri seg ved at knuten havner skjevt mot bakenden av tuben.
  3. Det stemmer det. Noen butikker i Norge har det nok inne, eller de kan bestille fra Flyfish Europe: http://flyfisheurope.com/sa/single-hand/supra-series/d685
  4. Vebjørn, er ikke enig i at glasslinser er veldig lite holdbare. Er klar over at polycarbonate i teorien er sterkere enn glass, men i fiskebriller av høy kvalitet vil glasslinsene oftest være bedre enn det som oppfattes som "standard glass". Har selv tre par fiskebriller med glasslinser, særlig det ene begynner å dra på åra, men har aldri hatt en eneste sprekk eller knas. Fra samme merke (Smith/ AO) har jeg også hatt polycarbonate linser, disse har nå for mange riper til at jeg orker å bruke dem. For meg er optisk kvalitet og høy ripe motstandsdyktighet årsakene til at glass er nummer 1. Dessuten er det greit å vite at om flua treffer glasslinsa på moderne fiskebriller vil ikke linsa gå i tusen knas med splinter i øyet som resultat. Vektforskjell? Vel, på brillene jeg bruker og har sjekket ut er linsa så tynn at det spiller mindre rolle. Innfatningen utgjør størstedelen av vekta. Er likevel enig i at gode polycarbonate briller er et bra alternativ, de er bedre enn vanlige plast briller og koster mindre enn glass. Men som jeg sa i forrige innlegg, har man vent seg til glasslinser går man ikke tilbake til plast.
  5. Har man brukt et par gode pola briller med ekte glasslinser er det ingen vei tilbake til plastlinser senere. Bedre kontraster, mindre stress for øynene, lenger holdbarhet osv osv. Verdt de ekstra kronene, end of story.
  6. Støtter det Lilja og andre har kommentert om lengden på stanga. Både SØ og gjeddefiske pleier å bety mye blindkasting, det er VELDIG mer behagelig i lengden med 9 fot kontra 10.
  7. Kjøp deg i alle fall ei bra bukse som holder. Livet er for kort til å fiske med bløte vadere! Du skrev at Simms vadebukser hadde priser som er hinsides? Tja, ser ut som folk flest gjerne bruker samme penger eller mer på ei stang uten at det synes merkverdig. Men ei vadebukse har ofte mer å si for trivsel og turens utfall enn stanga. Ikke tenk på hva Slunde skrev om Simms grusbeskyttere som ryker. Han hadde nok den forrige typen, de nye er svært solide. Poppers kommentar om Patagonia vs Simms når det gjelder føttene er morsomme. Selv om Patagonia er bra saker så er nettopp passform en stor årsak til at flere velger Simms., det gjelder for neoprenesokkene også. Hvis Poppers svetter på føttene tror jeg ikke han skal skylde på vadebuksa akkurat
  8. Lyden fra textured er ikke noe som helst problem. De som bruker dette som argument mest hengt seg opp i saken for å ha noe "viktig" å synse om. At flere fiskere opplevde å få såre fingre etter mye stripping med sharkskin er en litt annen sak.
  9. Mye partisalg av utgåtte varer på svensk side av grensen. Årets modeller koster vel ofte omtrent det samme som her hjemme. For den som ikke er opptatt av at det må være aller siste modell så spiller jo dette ikke så stor rolle, det er helt klart muligheter for gode kjøp.
  10. Skal visstnok ikke bli sår på fingrene av det nye sharkwave. Ikke testet den selv, men brukt Mastery Textured en del og synes det funker fint, blir ikke sår av den. Du må nok fremdeles regne med en del lyd fra stangringene, men det venner man seg til.
  11. Skjønner godt at du forventer at selger kan stille med reservedeler 1,5 år etter kjøp, eventuelt kan foreslå en oppgradering til en annen modell. Selger kan selvfølgelig sette seg på bakbeina og hevde at bruddet skyldes brukerfeil og ikke mangel ved produktet, og dermed frasi seg alt ansvar. Har sett litt på forbrukerkjøpsloven, men finner egentlig ikke noe svar på hvilke rettigheter du har med tanke på en god løsning hvis bruddet er din feil. Hvis bruddet skyldes mangler ved produktet er saken klar, da plikter selger enten å reparere eller levere ny vare som erstatning. Det er synd å gi Lars P rett her, men det er nok sånn at handler man mindre kjente merker fra firmaer som driver litt fra hånd til munn kan det billige kjøpet fort vise seg å ikke være så billig likevel. Men det blir feil å svartmale selger før han har hatt sjansen til å ordne opp, ta kontakt med ham og legg fram saken din på en grei måte. Det kan godt tenkes at selger løser dette på en bra måte for begge parter.
  12. Jeg går ut i fra at du fikk bytte? Det de sendte deg som erstatning er milevis fra hva du bestilte.
  13. Kakk og slag mot emnet kan også gi brudd før eller senere, av og til i form av rene bruddflater. Knapt nok noen hos forhandlere eller importører som med sikkerhet kan bekrefte/ avkrefte bruddårsaker i slike tilfeller.Typiske klemskader gir gjerne flisete brudd og er stort sett lettere å identifisere. Som fiskere kan vi ikke påstå at brudd med rene flater automatisk kvalifiserer til gratis reparasjon, deler eller ny stang. Noen brands løser dette med ubetingede garantiordninger, mens andre (særlig de rimeligere) har bygget inn en antatt kostnad for deleservice allerede i utsalgsprisen. Selv om en fiskestang er ment å vare i mange år så kan det være mange årsaker til at den ikke gjør det. Tipper at de aller fleste stangbrudd skyldes brukerfeil på en eller annen måte, og ofte er vi ikke klar over det selv. Det er morsomt å se hvordan brudd ofte blir forklart (obs, jeg er IKKE i bransjen): Fluestenger med ubetinget garanti: tok i for mye ved bunn napp, var for hardhendt når jeg holdt i fortommen og skulle trekke ut mer line, coneheadflua traff emnet i framkastet osv. Fluestenger uten garanti: knakk under kasting, uten forvarsel. Sier ikke med dette at trådstarter ikke snakker sant, fabrikasjons feil forekommer også. Dette er helt klart et vanskelig område.
  14. Cascade

    Loop Epic

    Disse folkene virker ikke å ha skrupler. Vi vet jo hvorfor de selger unna på denne måten, men LITT respekt for kunden må det gå an å ha. Trådstarter har fått et annet produkt enn det som er bestilt, som i tillegg er mangelfullt. Han har rett til å bytte (Angrefristloven gir uansett 14 dagers angrefrist på netthandel), men er usikker på hvor velvillige Loop Norge er på dette.
  15. Bruker aldri linrens på sink tip delen.Drar bare over med en fuktig fille (trasa) for å fjerne smuss. Flytdelen får behandling med Loons Fly Line Cleaner etter og ha fått samme behandling med fuktig fille.
×
×
  • Opprett ny...