Gå til innhold

Zeljko Babic

Members
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zeljko Babic

  1. Hei!

    Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen.

    Om fluen / fisketips:

    I nymphstadiet lever den bland växtligheter i lugna vatten i regel på lite mörkare bottnar. Den är ingen bra simmare, men dess vanliga miljö är både i stillastående och rinnande vattendrag.

    http://fluefiskesiden.no/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=151&flyid=200

    Hilsen

    Zeljko Babic

    (laget automatisk av Fluedatabasen)

    lephto_dun_1_test_copy.jpg

  2. (En annen side er at det visstnok skal være så mange som en eier på alle anleggene.... vekst for en - ikke for Bosnia:-()

    Vel, regner med at han ikke drifter alle disse anleggene selv. Sysselsetting osv, bra for Bosnia.

    Hej,

    Jag förstår din inställning, men den gubben tjänar stora pengar, men anställda jobbar för slav löner (ca 200€ per månad). Ingen syndikat inga rättigheter osv. Åt andra sidan de har bättre än de andra som är arbetslösa. Fel eller rätt jag vet inte vad ska jag säga.

    Zeljko Zika Babic

  3. Hei Bjørnar!

    Fortsett å skriv.  For de som er interesert i å lære mer om konfliktene så lån/kjøp boken til Professor Håkon Mønnesland.  Om hele tidligere Yugoslavia.  Der får dere masse lærdom. ;)

    Intreressant! For å få med seg mest mulig om historien og hvordan det har utviklet seg bør man visstnok lese boken "Broen over Drina" av Ivo Andrić som han forøvrig fikk nobelprisen for. Dette er boka du nevner Bjørnar.

    Bjørnar/Robert: Tok noen av dere bilde av huset i Jajce hvor de i november 1943 dannet Republikken Jugoslavia? Huset på andre siden av elva som vi gikk forbi første kvelden...  Dessverre ble det alt for få bilder av byen Jajce. Det ble bare slik siden vi enten var der på kvelden når det var mørkt eller på vei ut av den tidlig på morgenen. Og da var det tåkete..

    Hej Rune,

    jag kollade lite gran efter bilden på så kalade AVNOJ hus i Jajce. Här är en bild som är tagen efter kriget. Det syns att sådana historiska byggnader betyder inte mycket för de som styr landet nu. De vill helst glömma sin historia och detta vad har hänt innan. Vill bara säga till att folk som inte känner sin historia har inte heller något ljust framtid. Hoppas att deras inställning ska ändras....

    [attach=1]

    post-629-13949883369234_thumb.jpg

  4. Så enig.. så enig.. Jeg var alt for lite forberedt. Men jeg trodde jeg visste mye og var kunnskapsrik. Det var jeg selvfølgelig ikke.

    Jeg var så heldig å reise sammen med en fantastisk person i Zeljko Babic.  En person sem er oppvokst der, men som samtidig er utdannet historikker i Beograd. I følge han omkring historie som var unyttig nå. Men i mine øyne var det gull verdt. Han anbefalte en bok til meg av en nobelprisvinnende forfatter, som visstnok også skulle gi opprinnelig kunnskap. Jeg må spørre han hvilken, da jeg vil lese den (husker ikke).

    Nå skal ikke denne tråden bli tungstemt. Men som Staffan skriver. Det er mere enn fluer og fiske.

    I morgen legges det inn fere bilder av Pliva, samt fluer. Etterhvert blir det historier fra Sanica og kjempemåltid i muslimland.

    Hej Björnar om du är fortfarande att fördjupa dina kunskaper om Balkan, ex Jugoslavien och alla andra länder som har uppstod på balkan de sista 70-80 år då kan du kanske läsa Ivo Andric bok som heter Bron över Drina (på svenska, förtfataren fick Nobel pris för den på 60-talet. Fråga om han på biblioteket de vet). Kanske denna boken kan ge dig några svar på dina funderingar. Hälsninga Zeljko

×
×
  • Opprett ny...