Gå til innhold

BjørnHelge

Members
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral
  1. Ja, de solgte på bunnpris:) Det ble noen timer i elva, uten fangst. Er nok for lite vann på grunn av det fine været. Gjør et nytt forsøk så snart det blir noe nedbør;)
  2. Kanskje jeg skulle testa ut dette da. Høres litt skummelt ut med en så lang fortom, ser for meg at det kan bli en del floker:p Men jeg må vel gjøre et forsøk:)
  3. Er klar over at det kan være i spinkleste laget med #5, men dette er ikke en veldig stor elv, og jeg tror ikke snittstørrelsen er så veldig stor. Observerte en laks (tror jeg) på kanskje 2-3 kg rett før helga, og den størrelsen kan man vel fint klare med den stanga? Ikke vet jeg:) innsveivingsteknikken spiller vel en stor rolle antar jeg Øyvind; Jeg har gått flere turer langs elva for å bli litt kjent, og jeg har funnet ut at det bør være en del nedbør for at fisken skal gå oppover. Den første turen resulterte i null fisk eller napp, men så et par vak. Skal gjøre et forsøk igjen når det er litt mer vann i elva, så satser jeg på å treffe på noen lokale helter som kan gi litt råd:)
  4. Heihei:) I dag skal jeg prøve elvefiske for første gang (laks og sjøørret), og lurer på om det er noen som har generelle tips når det gjelder: tykkelse på fortom, hvor tykk kan/bør den være uten at fisken blir skremt? Er det viktig å bytte fiskeplasser ofte? Hva funker best av store og små fluer? Mye farger eller nøytrale fluer? Hvor raskt bør en dra inn flua, og hvor dypt i vannet står fisken? Noen generelle ting som er viktig å huske på når man skal fiske i elv? Ble mange spørsmål her nå, men håper at noen har noen kloke svar;) Bruker en 9' #5 stang med WF #5 snøre:) Kommer også til å ta med vanlig sluk-stang siden jeg ikke er så flink med fluestanga enda, så kanskje noen har tips til sluker som funker bra til elvefiske? (Dette er kanskje litt tabu, men jeg prøver likevel:p) Bjørn
  5. Flott å se at dere er engasjerte:) hehe. Men for å komme litt tilbake til det jeg lurte på: Hvordan kan man sette sammen fortommen for å unngå floker (lengde og tykkelse på sene)? Hvilke knuter bør man bruke for å skjøte for eksempel? Nå bruker jeg uni-knuta (og nåleknuta inn på tippet'en). Er det beste å kjøpe en ferdig tapert fortom? Er det i det hele tatt noen sammenheng mellom fortommen og hvor mye floker det blir? Tenkte meg også ut på min første fisketur i elv på søndag eller over helga (laks og sjøørret). Hvordan bør jeg rigge opp stanga/fortommen, og hvilke farger/størrelser bør jeg bruke på fluene? Generelle tips til elvefiske? (Mulig jeg kanskje må starte en ny tråd for å få svar på dette men:p) Bjørn
  6. Hei Vidar! Det høres spennende ut, så du skal ikke se bort ifra at jeg henger meg med på noen turer:)
  7. Jeg vil tro at man i startfasen kan dra nytte av å lese noen helt grunnleggende tips, slik jeg nå har gjort. Men er enig med deg Tom, i at jeg sikkert hadde hatt svært stor nytte av å bli veiledet av noen som er erfarne når jeg står oppe i situasjonen:) Selv om jeg ikke floker fortommen like ofte lenger, så er kastene mine LANGT fra bra nok, og jeg vet ikke heelt hva jeg skal gjøre for å forbedre dem:p Har for øvrig lagt merke til at nesten alle tutorials på kasting som jeg har funnet på nettet, viser forskjellige preferanser på hvilke kastemetoder som er best osv, så det er litt forvirrende egentlig.. For tiden bor jeg på Averøya, Tom, men flytter til Hamar 1. Juli. Ikke såå langt fra Oslo med andre ord:) Vet du om noen kastekurs i området i tiden fremover kanskje?
  8. Er det noen som vet hvor man får kjøpt fiskekort til batnfjordselva i gjemnes? Fant ikke noe på google:)
  9. Takk for gode svar! Lillevann: tipsene du ga meg funka veldig bra:) særlig det å bruke mindre kraft og ta det litt roligere gjorde at det ble mindre floker på fortommen. Var også veldig greit å stå med sola i ryggen slik at jeg kunne se på skyggen min hvordan kastehånda bevegde seg. Merka at jeg har en tendens til å la kastehånda fortsette alt for langt fremover slik at stanga ikke får den stoppen på slutten:) prøvde også å heve stanga litt i midten på kastet, og det virka også, men vet ikke om jeg tør å venne meg til å gjøre det hele tiden hvis det er noe en egentlig ikke bør gjøre:) Fant også mange gode tips på elbe.no, Andreassti1, takk:)
  10. Hei! Jeg er helt fersk med fluestanga, og øver for tiden på kasteteknikk (har en 9fots #5 stang og WF snøre med ca 1 meter tippet(?) + fortom). Jeg føler at jeg begynner å få det til litt, men er usikker på et par ting: 1: Hvor langt bør jeg klare å kaste med dette utstyret? Klarer 13 meter på det meste nå. Hvor langt er liksom et gjennomsnittlig greit kast? 2: Jeg opplever til stadighet at fortommen floker seg... noen som kan tenke seg en typisk grunn til at dette skjer? Jeg sliter litt med å få den runde slengen på snøret når jeg kaster fremover (bakoverkastene går greit), alt blir liksom skutt rett fram slik at det blir krøll. Har mekka fortommen selv med 1m 0,50 + 1m 0,30 + 70cm 0,20 spiss. Nå blir vel kanskje 1/10 kast sånn noen lunde, så jeg håper på å forbedre den statistikken etterhvert:) Takk!
×
×
  • Opprett ny...