Gå til innhold

Slettet

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av Slettet

  1. Tror nok det er mer sjokk over fisken, og bildet, enn at folk ikke unner deg suksess! Gratulerer med pers og en usedvanlig feit ørret! Brunørret persen min er dessverre lillebroren.
  2. Hehe, forsøker man å kakke disse blir det fort bråk
  3. Saltvannsfiske er gøy! Det er godt mulig å få noe på tørt også, så du kan sikkert ta med poppere og til og med streaking caddis. Dama høres ut som en keeper, det passer ikke med C&R når man treffer sånne
  4. Tenerife har faktisk ganske bra fluefiske i sjøen, så det er ingen grunn til å ta med dama Havabbor, spansk makrell, multe og travelly. Multe er vanskelig. Små grønne eller brune fluer kan funke på multe. Eller er standard havabborfluer et must. Gjerne teppesilda, clouser og andre fiskeimitasjoner. Morgentimene er nok den beste tiden på døgnet og sitt-on-top kajakk er antagelig bedre enn tråkkebåt. God tur! :)
  5. Det er en uriaspost å forsvare OFA på dette forumet, men derfor er det også på sin plass. Jeg har fremdeles ikke sett noe til vedtektene til OFA. Noen som har dem? Jeg har heller ikke funnet spor av sakslister til styremøter, protokoller eller styrevedtaket. Noen som har en ide om hvor dette finnes? Vi kan diskutere, synse, komme med påstander om motiv og generelt klage, men det ser ikke ut til å ha den ønskede effekt. Kanskje man heller bør forsøke å spille etter OFA sine regler, der valg av styremedlemmer, forslag til vedtak og relasjonsbygging kan være klokt? :)
  6. Tanken var C&R i vann med større fisk, forbehold fluefiskere. Søkte litt på nett. OFA er en forening som er registret i enhetsregisteret. Det er ingen egen forenings lov i Norge, men de fleste foreninger inkludert OFA har vedtekter. Vedtektene fant jeg faktisk ikke på nett. I vedtektene bør det jo fremgå hvordan styret velges, hvordan men melder inn saker til styrebehandling med mere. Er det noen som har vedtektene? Jeg tror ikke OFA er underlagt offentleglova, men det er kommunene som har gitt OFA råderett over vannene i kommunene. Så man kan fritt søke om innsyn i avtalene mellom OFA og kommunene. Her kan det hende man finner noe av interesse. Jeg tar gjerne en fisketur, Pål. Men bli heller med i Oslofjorden i desember. Da blir du ikke skuffet!
  7. 1, Jeg mener OFA gjør en utmerket jobb for de fleste fiskere i marka. Det har de gjort i mange år og vil sikkert fortsette å gjøre det. Jeg har kun sett fluefiskere som klager. 2, Det er nytt for meg at OFA har lukket debatten. Hvis det er slik at OFA ikke deltar i debatten eller ikke svarer på henvendelser, så er det ikke bra. OFA forvalter på en måte felleskapets goder og bør svare, uansett om de vil eller ikke. Hvis det stemmer at OFA ikke tar debatten er jeg muligens enig i tiden kanskje er moden for utskiftninger. Akkurat dette har jeg sett før i andre typer organisasjoner. Hvis det er ønskelig kan jeg godt ta en titt på regelverket omkring OFA sin virksomhet. 3, Det burde være enkelt å løse dette. Jeg så Nilsen skrev at tidligere var det 60 vann forbeholdt fluefiskere. Det er jo noe som kan gjeninnføres, kanskje i kombinasjon med påbudt C&R.
  8. Jeg fisket og brukt Nordmarka og Østmarka i over 20 år. Videre har jeg lest mange av OFA sine publikasjoner og kjenner godt til organisasjonen. Når det er sagt så fisker jeg ikke mye i ferskvann, men jeg kan uansett ikke se at en som fisker mye kan anføre noe endelig bevis for det ene eller det andre. Det er bare observasjoner gjort på fisketur og ikke noe mer enn akkurat det. Etter mitt syn gjør OFA en utmerket jobb. Slik jeg ser det har endel fluefiskere fått et eierforhold til "sine vann", også mener de OFA ødelegger når fisket ikke står til forventingene. Nå vet ikke jeg hva dere som klager på OFA har gjort av konstruktive fremstøt for å kommunisere med OFA. Hvis det enda ikke er gjort så bør dere ta kontakt, avtale et møte og diskutere saken. Kanskje dere blir enige om egen fluefiske vann, mindre utsettinger av fisk i noen "go`vann" med vulgata og sist men ikke minst rettet opp i diverse misforståelser.
  9. I denne tråden kan det være behov for å nyansere inntrykket av OFA. Her er noen punkter å tenke på: 1, OFA har gjennom mange 10 år sørget for at det er ørret i OFA vannene. Uten OFA sin kalking og utsetting hadde det vært langt dårligere fiske også forut for de påståtte masse utsettelsene. 2, Det er stort sett bare fluefiskere som klager. 3, For en gjengs hobbyfisker i OFA land er det nok vanskelig å forstå at noen klager over at det koker av fisk. 4, Ingen av de som klager har hatt gode konstruktive innspill til løsning. Hvordan kan utsettingspraksisen eventuelt justeres slik at både slukfiskere, markfiskere og fluefiskere blir fornøyde? 5, OFA har ikke noe ansvar for at diverse vann jevnlig leverer storfisk som kan tas på flue. Også fluefiskere må finne seg i at fiske varierer fra år til år. 6, Det rekruteres stadig nye fiskere på grunn av OFA sin innsats med utsetting, årbøker og tilrettelegging. Det er bra! 7, OFA driver sin forvaltning av vannene ut fra det OFA til enhver tid mener er best. OFA kan ikke bare ta hensyn til fluefiskere som vil ha stor fisk nå og minst like bra fiske som i gamle dager. OFA ser dessuten forvaltningen av fiskevannene over tidsperioder på mange år. 8, Om 2-3 år kan man få svært godt fiske i marka i akkurat de samme vannene som det klages over idag.
  10. Det ligger en (ikke gore tex) på ebay. Gore Tex versjonen dukker opp innimellom, så det går ann å legge inn et autosøk. Eventuelt kan du gå for denne. Veldig populær, billig og kaster mye mer skygge en Simms sin Sombrero.
  11. Takk, for svar. De var ca 1,5 cm i kroppen. Med hale og følehorn var de en god del lengere. Tenkte at det kanskje var en vulgata, men var langt fra sikker. Fra tid til annen er det døgnfluer å se i Øyeren, men det er lite ørret i Øyeren så det er ikke noe vakfest med edelfisk. Noen sideelver og bekker har egne bestander med litt større ørret, men de er ikke lett å finne når de er på næringsvandring i innsjøen. :)
  12. Noen som vet hvilken variant dette er? De dukket opp i massevis langs Øyeren igår. :)
  13. Jøss, 8-fjorder prosjektet er en suksess. Takk for linken. Det burde være noe som også norske politikere bør skjønne vil gi politisk gevinst. Leste litt mer om prosjektet her: http://www.8fjordar.se Ellers haster det litt for den norske kyst torsken. Indre Oslofjord er kanskje ikke hardest rammet, men resten av stammen i Sør-Norge nærmerer seg et kritisk nivå. Alle som beskatter bestanden av kyst torsk må være forberedt på tiltak. :)
  14. Såvidt jeg skjønner så gjelder rapporten bare kysttorsken. Reduksjonen i torskestammene som vandrer i det åpne hav og gyter langs kysten, må antagelig yrkesfiskerne ta mest ansvaret for. Herunder må også yrkesfiskerne ta hovedansvaret for beskatningen av byttefiske som Sild og Brisling. Videre er begrepet "yrkesfiske" uheldig avgrenset. Etter min mening burde yrkesfiske også inkludere alle de som guider og\eller driver utleie av båter og utstyr til utenlandske turist fiskere. Dette fisket er jo endel av næringsvirksomhet, akkurat slik vanlig yrkesfiskere. De fisker på samme fisken som ledd i næringsvirksomhet. Jeg er også enig i at det bør skilles mellom fritidsfiskere med stang og fritidsfiskere med garn. Garnfiske er hovedsakelig matauk. Sportsfiske med stang har mer fokus på rekreasjon. Ellers er det verd å merke seg at også Havforskningsinstituttet er inne på tankene til Friluftsfjorden, dvs å verne enkelte fjorder. Det er lett å se de tungtveiende argumentene for at en slik verning må være minst mulig inngripene sett i forhold til brukerne av fjorden. Indre Oslofjord står her i en særstilling siden det er svært mange fritidsfiskere med stang og få yrkesfiskere. Et forbud ovenfor stangfiskeren vil således være langt mer inngripene, idet det rammer flere personer, enn et forbud ovenfor yrkesfiskere (og garnfiskere utenfor yrkesfiske). Så tankene om friluftsfjorden burde fremdeles stå sterkt, også etter rapportene fra Havforskningsinstituttet! :)
  15. Hei! Rapportene til havforskningsinstituttet er veldig gode! I rapportserien fisken og havet nr-4 2016 så tar de spesielt for seg ny og oppdatert kunnskap om kystnær torsk i Sør-Norge. Hele rapporten finner dere her: http://www.imr.no/filarkiv/2016/06/fh_4-2015_kysttorsk_so_30.05_til_web.pdf/nb-no På side 28 fremgår det at fritidsfiskerne tar over dobbelt så mye torsk som yrkesfiskerne (33% vs 15%). Disse tallene er selvsagt usikre, blant annet fordi yrkesfiskeren har en økonomisk gevinst av å underrapportere, mens fritidsfiskerne har en tendens til å overdrive Likevel gir tallene en god indikasjon på hvem som beskatter kysttorsken mest. Når det gjelder de forslag som Havforskningsinstituttet foreslår så er det ingen direkte motstrid mellom å verne indre Oslofjord (Friluftsfjorden) og forslagene til instituttet. Det går fint ann å gjøre begge deler, dvs ha en Friluftsfjord og samtidig innføre andre tiltak for å redde kysttorsken i Sør-Norge.
  16. Har du ikke barn? Omgangssyken smitter fort, slik at jeg ble syk første natta. Omgangssyken i telt...I Finnmark. Det var et lite helvete. :)
  17. Man bør ikke reise fra familien når mor, ettåringer og fireåringen har omgangssyken. Ikke reise fra Oslo til Finnmark for å fiske langt utenfor allfarvei og ikke bo i telt uten tilgang på toalett, dusj og rent tøy... Den fisketuren minnet mest om en helvetesøvelse fra militæret. :)
  18. Ser gøy ut! For øvrig er det godt å høre at også ivrige ørretfiskere ser til saltvann, når de skal prøve noe nytt :-) For øvrig: Faktisk så driver jeg akkurat å vurderer å ta en tur til NZ for å fiske sjøørret i sjøen. Særlig på vestkysten av Sørøya ser det ut til å være muligheter. Ved du noe om dette fisket Tore? :)
  19. "Hjelp meg å hjelpe deg." Det blir fort en klassiker! For ordens skyld: Jeg håper de klarer seg og ikke går konk.
  20. Det er jeg ikke helt enig i. Noe av svarene til Tom Bell er kanskje ikke så gode, men hovedproduktet hans er vel liner fra klasse #4 og ned til klasse #2. Det er disse linene han kaller micro diameter. Resten er low diameter og her er Bell og ASI like dårlige. Micro linene til Bell derimot, og særlig den som 17 av VM lagene i 2015 brukte, ser for meg ut til å være et godt nytt produkt.
  21. Hei! Det er vel ikke helt sikkert at Tom Bell skal i Snake Oil galgen. Forklaringen hans på flyfishing.co.uk forumet er ganske bra: "Hi, Tom here from Sunray, I will try and answer some of the points but I've not been able to read all of the thread. It seems to have lasted a long time. Diameter 90% of the confusion seems to be in the 2 different ranges of lines I make. Micro Thin (20-30%) thinner and Low Diameter (5-10% thinner.) Micro thin lines Jeremy lucas World Championship Nymph Low Diameter lines International Instructors Intermediate Scandi Masters Spey It has been a fault of the old website that some people bought a low diameter fly line expecting a micro thin. I apologise for that and hopefully the new website fixes that. Also, the International #4 line was described as being low diameter when in fact, the #4 model was in fact regular diameter head and only had low diameter running line. That has also been fixed in the new site. Measuring The new site describes how I categorise the diameters. One of the most confusing aspects I read sometimes is when people try and measure to compare the lines. On low diameter lines, it's only possible if you measure an exactly same taper for exactly the weight / length. When I compared the diameters against competitors lines, they were against lines that were either the same length / weight or even shorter. No, I can't say which lines they are. Yes, you can find them yourself. They exist. On micro thin lines please read this article, which is how I measured my Micro Thin diameters and thus categorised them http://www.overmywaders.com/extracts...framSchott.pdf I also cast and measured lines from modern silk line manufacturers. They also exist. So that's how I measure / categorise. Who are they for? The low diameter lines are beginner / intermediate to advanced casters. They are triangle tapers. They load thus, Short (feel little load but they cast) Medium (feel more load and they cast) Long (feel full load and they cast.) The micro thin lines are solely for overhead casting by intermediate / advanced casters. These are flat belly / very long front tapers. Short (feel zero load but they cast) Medium (feel little load and they cast) Long (feel medium / full load and they cast.) Forums Yes one reason why I haven't responded is because I am extremely busy. Some days I work 24 hours on this. Someone suggested I was dismissive because I advertised for a rod builder but didn't answer this thread. The rod builder that I advertised for has now opened a workshop. My orders have helped him do that. As for the physics, what I've been able to read quickly has of course been correct, in theory. Although. 2 points have been missed, because it's not been applied either on the water, fishing or in the factory / industry. Physics / Industry 1. FACTORY. Fly lines use excessive microspheres already. We've been casting fly lines that have been needlessly thick (using glass filler to achieve extreme buoyancy.) for 30-40 years. Removing a very low percentage doesn't make them sink. They still float, well, and I am able to reduce diameter at the same time. 2. WATER. Water tension on lines under #5. I posted a blog online yesterday which should answer some of the physics, Here it is https://sunrayflyfish.com/blogs/blog...-with-tom-bell It's not an attempt to drive traffic, If you don't want to visit the site. It's an attempt to service you, people who are interested / debating. Rod Load I read a post saying that the Jeremy Lucas line doesn't roll cast well and won't load at short range 16' and under. Correct. If anyone has bought one with that assumption and they are upset, please return it for a full refund. It is my fault. The line is designed for overhead casting on rods 9' and over. It's not designed for roll casting or short range 15' casts on 8' rods. Although it will, you won't feel 'load.' I now have a version that is. The JLP short. 90% of people that bought the JLP (long) version line understood that it's for 9' and over rods. Especially when they would phone me first. If you bought one from a demo and it worked, it was demo'd on a 10' rod. If I didn't explain too well that it isn't the best at sub 9' rods, I apologise, please return. If you look on my website you will see a clear description, the tapers and what the all lines are actually designed for. This was missing from the old site and hopefully the new site fixes that. There are now very clear descriptions of what all the lines are for on the new site www.sunrayflyfish.com. I hope it clears a few things up. If you are unhappy with any line purchase I really do urge you to phone me. I absolutely hate someone not having a great experience with my gear. Call me, explain what situation you are using it in, I'll refund / fix any issues you have. I won't be able to continue this discussion although I'd like to. If you call me I will spend hours with you talking through your individual requirements. If you disagree with the physics, you can call me. If you want to meet me, cast your rods with my lines, call me. I just flew to France to do this for a client. If you want to know any detail about anything, you can call me. I urge those who are interested to try the lines before making comment. Or, don't. How you spend your time is not my business. On that topic, I'm not trying to generate business. I'm trying to answer your thread. Summary If I get it wrong, I apologise, thanks for letting me know. Some people like heavier lines. Some people like lighter lines. Some people love grey. Some people hate grey. My website was poor and I've neglected this forum topic. This is not my primary income. This is a project to genuinely make better fly lines. I am not doing this to dupe or trick money from fly fishermen. If you do not agree with the physics, marketing, price or anything else for that matter, I really urge you not to make a purchase. However, if you respect people like Jeremy Lucas, John Tyzack, Matt Eastham and 17 of the World Teams in the FIPS 205 world championships plus 800 other seemingly happy customers, please call. My lines have received 10 out of 10 reviews in countries around the world. Arctic Silver are building their brand on my lines and I hope to serve the cane / glass market with a proper line that is exceptional for their non graphite gear. There is only one of me. Answering every comment on facebook pages, facebook profiles, twitter, instagram, email, phone calls, and now forums can be a 24 hour process. I apologise if you guys have been left in the dark. Thanks for your comments and interest. Please, the action to take is to call me if you need information from the designer. I'll meet you, bring all the lines and personally match them to your rods. I even give free casting lessons when I'm doing it!" ASI sine MD liner tilsvarer vel Tom Bell sine low diameter liner? :)
  22. Det er forsåvidt greit å ha en mening om dette, men vedtektene for dette forumet er klare: slik reklame er ikke tillatt. Videre er det slik Pål skriver at reklamen i alle tilfeller er forbudt, jf markedsføringsloven. Forbrukerombudet har laget en god veileder som du finner her: https://forbrukerombudet.no/lov-og-rett/veiledninger-og-retningslinjer/forbrukerombudets-veiledning-merking-reklame-sosiale-medier Hvis Nordis vil reklamere så kan dere lage en egen blogg, reklamere på facebook, instagram eller annet sosialt media. Reklame på FFS er imidlertid ikke tillatt og på alle de andre mediene må reklamen være tydelig merket.
×
×
  • Opprett ny...