Gå til innhold

Worldmaster

Members
  • Innlegg

    79
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Worldmaster

  1. Ønsker resultatet presentert med intervaller, gjerne med konfidensintervall med 95% sikkerhet :-)
  2. Ser at det muligens er meg. Det kan skyldes to ting, stoppet etter to svar da jeg oppdaget at det ikke var muligheter for å vinne 5 flax lodd, eller at det rett og slett gikk meg hus forbi. Men det er rettet opp nå, med og uten flax lodd. Makan til surmuling, skulle tro JB var en del av aktørene bak Fishspot/Hooked/Hemsilagjengen
  3. Det er ikke abstrakt André, det er bare trist
  4. Jeg vil her føye til plystring som også er en aktivitet hvor kapitalismen ennå ikke har lagt sin klamme hånd over ::-) Her kan man jo både gå og plystre samtidig, dette er viktige egenskaper i forhold til multitasking. Egenskaper som obskure HR folk setter stor pris på :-) Det er også en aktivitet uten noen form for friskus estetikk med hensyn til klær og utstyr.
  5. Dette kan vel også sies om fluefiske, bare at pappvin erstattes med boksøl, og hveteboller med knakkpølser
  6. Er redd man ser det samme med sykkel som med golf. Noe både kreti og pleti bedriver. Birken er vel overtatt av mellomledere slik at skal man kunne skryte på seg noe så må man nok utelands for å bedrive aktivitetene sine.
  7. Nå må vi skille snørr og bart her. Loomis var og er ikke noe mer enn ei wannabestang. Forsøker å ikle seg premiumstengenes klær. De røpet seg skikkelig med f.eks rare farger på surringene. Loomis vil aldri ble noe annet enn et wannabebrand. Nå er dette ikke et spørsmål, men en konklusjon.
  8. Vil dere legge ut info om hvor krokene er produsert? Vet at det er mange brands i forhold til produsenter.
  9. Her tror jeg svaret vil være red tag, the harr version :-)
  10. Jeg spurte Lars (kasteguru), og ikke deg Tom (kastenisse)
  11. Har nettopp kjørt Hemsedal og Gol. Her råder det totalt kaos. Måtte bestikke folk for i det hele tatt komme noen vei. Folk med Simmsutstyr ble fraktet vekk i pansrede kjøretøyer.
  12. For å være erlig, dette er bare trist. En gjeng havlgamle mannfolk som kaster bort en weekend sammen for å binde fluer. Har holdt på i 25 år og for å si det mildt er jeg dritt lei. Hver flue er et ork.
  13. Sykkelstier (ofte kombinerte med gangvei), er for de som sykler under 10 km/t. Sykler du over 10 km/t skal du sykle på veien.
  14. Tandemkast, brukte det så langt tilbake som på 70 tallet. Intet nytt under solen.
  15. Regler er vel og bra, men savner at forhold rundt Lenth kloner aksentueres noe med en klar stillingstagene til snusleppe og flippskjegg. Nå var ikke dette et spørsmål, mer et ønske :-)
  16. Et lite spørsmål Larserikm, hvor my kunne f.eks Sage forlange for ei stang før du ville si: Nå har det tiltet for Sage, Nå kan det ikke lengre forsvares med at: "Opplevd kvalitet og eierglede er helt fantastisk!"?
  17. Er helt enig, og det har vært mitt poeng hele tiden, det er meningsløst å snakke om produksjonskostnader,
  18. Her er det mye rart. Jeg vill først fremme en påstand: Det er INGEN SAMMENHENG mellom utsalgspris (markedspris) og produksjonskostnader når det gjelder f.eks en SAGE stang. La oss ta utgangspunkt i at ved kjøp av ei stang til 10 000.- stikker staten av med 24% mva, altså 2400.- her. Videre kan jo se på hvor mange som skal tjene penger på denne stanga. Her har du butikken, importøren (Fairpoint Outdoors) og Sage. Kan godt være flere. De må jo beregne sine kostnader og fortjeneste inn i dette. Som man ser så er det mange sauer ute på dette jordet. Til sist vil man prise ut i fra hva man tror markedet er villig (vi er idioter) til å betale for akkurat denne stanga, samt hvordan man vil at stanga skal sees på (Dette er Sage. Denne vill gi meg mye fisk samt kred) Jeg har hevdet tidligere at det sannsynligvis er latterlig billig også å produsere ei Sage stang, på lik linje med mange andre US brands.Og THJ har et poeng når du kan kjøpe andre US stenger til helt andre priser og som er marginalt dårligere, eventuellt bedre enn f.eks Sage. .
  19. Når det gjelder Sage så vet jeg at det sitter en del husmødre rundt på Bainbridge Island som surrer stenger, og de er nok opptatt av å få gjort dette i en fei. Akkord ser du. Ingen grunn til å insinuere barnearbeid. Minstelønn i State of Washington er i underkant av 10 US, altså 80 kr. For surring og montering skal de altså bruke 7,5 timer for å nå de 600 kronene? Er sikker på at dette gjør de sabla fort. Time is money. Hvor mye biligere det er å produsere dette i østen må gudene vite. Er sikker på at er brand som f.eks Eikre fly koster småpenger å få montert i østen. Hvor sansynligheten for barnearbeid er mye større.
  20. Er det noe innenfor rekerasjon og friluftslivfeltet hvor prisen henger sammen med materialkostnadene i det hele tatt? Vil tippe at materialkostnadene for ei stang ligger på max 500.- Så kommer produksjonskostnadene, her snakker vi vel om max 200.- Kan ikke tenke meg at en virksomhet som Sage bruker mer en en time på å produsere og montere ei stang. Da snakker jeg om direkte produksjonskostnader, ikke timer i autoklave og tørlemaskiner.
  21. Fjær i fra fasanhøne. http://www.fiskeklubben.no/forside/fiskegal/fluebinding/alfabetisk/Olsen+-+en+gammel+norsk+klassiker.9UFRjU0D.ips
  22. Og ikke å forglemme at karbonet er rullet på mandriller laget av hornet til en enhjørning :-) Ikke rart det blir dyrt :-) Om ikke så er det et problem at når vi kjøper ei stang så skal de pengene brukes av de som selger disse til alskens fisketurer med elleville kortpriser, helikopter og russiske horer. Andre med bransjetilknyttning velger å reise rundt i verden for å delta i VM for å vise at fluefiske er en aktivitet de behersker svært dårlig.
×
×
  • Opprett ny...