Gå til innhold

Øuar

Members
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Øuar vant dagen sist 11. august 2015

Øuar hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

86 Excellent

Nylige profilbesøk

928 profilvisninger
  1. Spennende! Har lignende planer om å padle ei eksotisk elv, men jeg har padlet den en gang før også og det skal gjentas! Hvilket land/landsdel skal du til? Mon tro om vi skal til samme elva...?
  2. Ja man må oftest opp i en viss størrelse på den typen vatn ja, men de trenger ikke å være gigantiske heller. Helt klart litt smak og behag om man liker å stå med stanga i vannkanten på den typen vatn. Det finnes faktisk også unntak her med relativt små fjellvatn som er mye mer produktive enn man skulle tro!
  3. Bare å ta beina fatt! Anbefaler også Thorbjørn Tufte sine bøker om Finnmarksvidda. Der har du mye bra lesestoff i vinter
  4. Det er jo det som er essensen, at man må se an hvor det passer seg å matauke Mener bare at diskusjonen ofte har bikket litt for langt over og at det er mange plasser der det er veldig ok å ta mye mer fisk på en gang enn det man trenger for middag samme dag. Det finnes mange fjellvatn som gir ei fantastisk avkastning av stor, flott og feit fisk som alt for få forsyner seg av pr dags dato.
  5. Det høres ut som en god plan! Det er utallige områder å utforske på Finnmarksvidda og du kan veide der hele livet uten å bli lei og uten å ha oppdaget en brøkdel av alle mysteriene. Jeg holder på med å planlegge årets ekspedisjon på vidda sjøl akkurat nå. Du kan feks dra til Laksefjordvidda, Gallok, Stabbursdalen, områdene rundt Iesjavri, grenseområdet mellom Kvænangen og Kautokeino. Og mange fler. Ta en titt på Torgeir Dahl sin youtubekanal så får du bra med inspirasjon og forslag!
  6. Frossen sjølfiska ørret og røye blir ihvertfall mye bedre enn slapp oppdrettslaks fra frysedisken på rema, sjøl om kvaliteten taper seg litt i forhold til når den går blodfersk i stekepanna. Jeg bruker ofte å bære ned masse smellfeit fjellfisk fra turene mine. Jeg bruker å blokkfryse den. Vakumpakking gjør nok samme nytten. Da er det ingen problem å ha fisken liggende fra sommeren og fram til jul. Akkurat hvor lenge den tåler å ligge i frysern vet jeg ikke, men jeg bruker å spise opp sommerens fangst til jul. Ei jul fant en gang en ørret i fryseren som hadde sneket seg unna og ligget 1,5 år i frysern. Jeg lagde den til, men den var blitt dårlig. På fjellet strør jeg litt grovsalt i den og graver den ned i ei snøfonn. Hvis det ikke er noen snøfonner å oppdrive så salter jeg den hardere enn om det er snø å oppdrive og graver den ned i ei myr. Da kan den ligge flere dager uten problem. Man må da vanne den ut før man tilbereder den. At det å ha "frysern full av fisk" er blitt et skjellsord skjønner jeg lite av. Det skaper mye glede iløpet av høstkveldene når man tilbereder sommerens fangst.
  7. Det skulle vel ikke ha noe å si? Det er vel heller næringstilgang, str på gytebekk/elv og gener som spiller inn, uavhengig om det er sjøørret eller innlandsørret
  8. Er du helt 100% sikker på at den var kjønnsmoden og bare en hviler? Snakker her om en fisk fra et relativt digert vannsystem og som nok hovedsaklig spiser seg feit på smårøye. Kan ikke den typen fisk nå tokilosgrensa uten å bli kjønnsmoden? Hunderørreten feks, hvor stor er den når den når kjønnsmodning? Godt mulig at du har rett, jeg bare spørr? Det finnes mye større fisk i det aktuelle vassdraget. Over 6 kg. Her er bilde av den på 1,7:
  9. En fisk på 2.3 som ikke har blitt kjønnsmoden enda er vel strengt tatt viktigere for genene til bestanden enn en på 2.3 som er kjønnsmoden. Den vil jo da potensielt sett kunne videreføre enda viktigere storfiskgener enn den på 2.3 som er gyteklar. Jeg fikk en på 1.7 i august 2014 som ikke hadde noen som helst tegn på kjønnsmodning. Den hadde ingen melke, ingen rester av gytedrakt og ingen rester av krokkjeve. Det var en virkelig kraftig og usedvanlig flott hannfisk som garantert kunne blitt 5 kg hvis den ikke hadde bitt på kroken. Den kunne nok spredt viktigere gener videre i bestanden enn en utgytt fisk på 1,1 som jeg fikk tidligere den dagen.
  10. Klart man gleder seg vanvittig til å gå på fjellet med fiskestanga under midnattssola! Men hvis man fisker etter storrøya på isen, både midtvinters og på vårisen så får man store opplevelser og fiskeabstinensene døyves!
  11. http://uk.businessinsider.com/a-norwegian-city-might-hold-the-answer-to-beating-the-winter-blues-2016-1
  12. Harr er like dum og slapp som torsk Og det er helt utrolig hvor svær sluk og trippelkrok harren klarer å knø inn i den lille kjeften!
  13. Ei Hardyflaske kommer godt med på neste fisketur ABU-røkovn kan også komme godt med på tur
  14. Vil påstå at artikler er et veldig bra tiltak i tillegg til forumet. De vil være et kjærkomment tillegg til AoF, Villmarksliv osv. Tror kanskje at det er større betalingsvillighet for tilgang til at det dukker opp gode fiskehistorier med jevne mellomrom enn kun for forumet.
  15. Litt merkelig ja at dette bare gjelder fram til 20 august. Var ikke klar over det. Det har da ingenting å si om fisken blir tatt 19 eller 20 august... At det med loven i hånd er lovlig å nekte barn å fiske uten kort faom 20 august betyr ikke dermed at grunneier trenger å være så rigid at de krever fiskekort fra barn faom 20 august. Alle grunneiere med litt storsinn vil tillate barn å fiske gratis hele året rundt.
×
×
  • Opprett ny...