Jump to content

Trond Kjærstad

Members
 • Posts

  1945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Trond Kjærstad

 1. På markedet i dag er det et godt utvalg av flueliner fra ulike leverandører. SA, RIO, Guideline, LOOP, Vision, Airflo, Cortland, Scierra, Hardy, Orvis etc. Det er fler, men tar de jeg kom på i farten. MEN det er langt fra like mange produsenter. Hvem produserer for de ulike leverandørene? Noen som vet?
 2. Alltid viktig å få med seg både nymfedriftet og de eggleggende individene. Kan tidvis gi godt fiske.
 3. CDC caddis er mycket bra. Ellers Elk hair caddis. Synes ofte ørreten ikke bryr seg med de minste variantene (ihvertfall der jeg fisker)
 4. Veverkas Mantis Shrimp, Gamakatsu SL45 #4. Bildet viser også en metode å binde inn weed guard som gjør at den holder seg og ikke vrir seg under lagring i fluebokser etc.
 5. Har vært fraværende i noen år, men bestemte meg for å tune inn på Fluefiskesiden etter å ha trålet diverse Facebook forum. Det var tross alt her det startet. Binder noen bonefish fluer nå. Her en school med Peterson Spawning Shrimp. Gamakatsu SL45 #6
 6. Mener tørrfluenakker blir gradert etter fjærene over V-en
 7. Hadde en lang telefonsamtale med Rosseland i fjor ang. ørret på Sørlandet, div. mineraler, saltinnslag, ph, humus, giftig aluminium. Var ikke klar over at saltinnslag i ferskvann hadde totalt motsatt virkning i Finnmark vs. Sørlandet. Mannen er definitivt verdt å låne øret til :-)
 8. Husker ikke. Robban serverte gløgg på bakrommet så jeg svimet rundt i "ammetåka" :-))
 9. Ble med Anders Wennevold på bakrommet hvor han dealet no Craft fur greier for sjøørretnerder. Fikk vettuge tips om post-it lapper og giga pappklemmer etc. Ble en ny intermediate glassline på meg og no rubberlegs for tropisk. Prøvekastet både ny Guideline Fario #3 og Hardy Zephrus SWS #7 som var nydelige stenger til sitt bruk. Fluebinderbordet var spekket med dyktige mennesker og som vanlig backet jeg ut av 5'er konkurransen pga prestasjonsangst :-)) Lars forklarte hvorfor han har uslitelige vadere: Mannen trives best i campingstol langs elvebredden ;-)
 10. Tok en dagstur fra Kristiansand opp til messa. Veldig hyggelig å treffe likesinnende, både gamle og nye fjes. Takk for praten
 11. Har sett det samme. Dette skjer på fluer som har vært i kontakt med vann, f.eks bakkropp på maurimitasjoner. På slike fluer bruker jeg BugBond over sort bindetråd. Mulig det er bindetråden som trekker vann og etterhvert lager en opak/melkehvit bakkropp. Mulig det for dårlig herding. Jeg er litt usikker her. Velger å herde bedre med sterkere lys. Ofte blir UV-lim mattet ned av at man "klasser" på flua med skitne fingre fordi UV-limet er tacky. Det har jeg løst ved å legge et tynt lag med lakk over UV-limet.
 12. BTW: Jyplingen og jeg kjøpte henholdsvis G3 og Headwaters samtidig. Begge buksene røk/ble lekk samtidig etter like mange års bruk........Membransvikt.
 13. Enkelt: Headwaters. De er vel 2000,- billigere også. Tror neppe du får noe lengre levetid på G3 bukser enn Headwaters. Og hvis du MÅ bruke opp pengene dine kjøper du deg ei Lamson snelle, så blir FFE like happy ;-)
 14. Har Gunnison midjevadere som nå er lekk i skrittet. Har også hatt en del SIMMS vadere, riktignok ikke midjevadere, men jeg mener SIMMS har bedre passform enn Patagonia. En annen utfordring med lekkasje i Patagonia vadere, er at lekkasjesøk er mer problematisk. GoreTex vadere sprayer du innsiden med alkohol og finner enkelt lekkasjen. Vet ikke om dette funker på andre membraner. Midjevadere er å foretrekke om vår og sommer, hvis du ikke MÅ krysse på steder som er veldig dype. Jeg vader nesten aldri dypere enn til knærne likevel. Har nå kjøpt meg SIMMS Headwaters for 2.gang og har ei eldre Guide bukse som fremdeles funker bra. Jeg valgte bort G3 og G4 fordi jeg ikke har behov for panzervadere. Jeg har behov for tykkere lag på knær, legg og lår. Vasser mye i lyng og hei med vadebukser på. Da får fronten litt juling og trenger litt mer beskyttelse. Jeg kryper ofte på kne for smygfiske. Da trenger jeg litt mer beskyttelse foran. Når jeg går mye har jeg behov for vadere som puster best mulig. Derfor litt tynnere GoreTex på baksiden av beina. Så valget mitt hadde vært enkelt i dag om jeg skulle valgt midjevadere nå: SIMMS Headwaters - for ørretfiske.
 15. Da må du hilse amerikaneren :-) Good luck
 16. Hehe. Fikk du lyst til å reise nå Lars?
 17. Pleier alltid holde fjæra opp mot lyset slik at jeg ser hvor "webben" slutter. Det klipper jeg bort når jeg skal binde tørrfluer fordi det trekker mer vann. Webben (vet ikke om det er noe offisiell betegnelse) er det partiet nederst på fjæra som har tettere og flere fjærstråler inn mot fjærstammen. Håper jeg forklarte meg tydelig
 18. Potato Tomato. Fisk er fisk om den er tykk eller tynn. Alle har vi vel kakket en tynn fisk? En tynn fisk er like viktig som en tykk fisk for bestanden og visa versa. For bestanden er tapet like stort/lite. Om vi får større sjøørret i sjøen fordi vi driver C/R på stor fisk kan jo også diskuteres. Den genetiske variasjonen i en bestand vil alltid være der så lenge bestanden er stor nok. Diskusjonen var direkte pinlig med en viss person i førersetet som også ivrer for rekruttering til fluefiske. Jeg gidder ikke legge meg opp i hva folk har på middagstallerken og smaksopplevelsen av dette. Jeg håper fiskeren hadde et flott måltid sammen med venner eller familie. Er mer opptatt av at man gjør riktig C/R når man først har bestemt seg for å la fisken leve videre.
 19. Har hørt at Scott holder prisene uendret i 2016. Hardy er sterkt på banen med gode stenger. Begge med priser rundt 6.000,- for nye stenger i toppsjiktet. For meg er 8-9 laken for drøyt for ei stang. For en slik sum skal stanga være rimelig perfekt. Pent snellefeste og minimalt med korkfyll. Avstanden fra toppsjiktet til mellomsjiktet er betydelig mindre nå enn tidligere.
 20. Har akkurat kommet hjem fra Abaco etter 14 dagers fiske på bones der nede. Du kan kontakte meg på PM om du vil ha noen tips.
 21. Hmmm...Velger i såfall andre ting under leppa ;-)
 22. Vurderer å kjøpe et par slike sko, men litt usikker på hvilken størrelse jeg skal bestille. Bruker normalt str. 44 i joggesko. Er modellen liten i størrelsen eller vil str. 44 i denne skoen passe bra? Noen med erfaring?
×
×
 • Create New...