Gå til innhold

Kåre B. Alme

Members
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral
  1. Hei! Mi erfaring er at det å holde ein lav profil, og då med "naturlege" fargar langs elva vil gje eit beitre utgangspunkt, spesielt på dagtid på laksefiske. Men det er med dette som med alt anna innan for laksefiske, tradisjonar og eigen erfaring står sterkt!
  2. Kjempe godt tips! Skal prøvast
  3. Ja, det problemet veit eg at eg har hatt med tidlegare trådholdera i metall, så kjøpte ein keramis holder og trudde eg slapp flising av tråden då. Begynne å tru at det er teknikken når eg stramma tråden som er problemet, men skal gjere som du seie å sjekke om den flisa seg på ein finare tråd.
  4. Sikkert mulig at den som er bleka kan ta skade av det, iallfall i forhold til dei som er svarte og mindre behandla. Trur eg skal finpusse teknikken litt å gå ned til UNI8/0, fordelen då blir vel at ein kan gjere fleire surringa slik at fluga vert meir slitasjesterk. Tenke det for mitt bruk eigentleg burde vere unødvenig å bruke 6/0, men fekk litt noia når tråden rauk heile tida så har ikkje gått ned igjen i størrelse endå
  5. Takk for svar! Merka at den rulla litt tregt så skal få justert trykket. Godt tips å ha røret mot kroken når eg stramma, det har eg ikkje gjort før så kan godt vere det er det som er problemet!
  6. Hei! Har eit problem med at bindetråden ryk eller slite seg, noke som er sjukt irriterande (er vel fint lite her i verden som er meir irriterande når ein sitt midt i ei fluge), men tårdholder er keramisk i frå Guideline om eg ikkje tek heilt feil, og eg binda med UNI 6/0 noko eg trudde skulle holde hardt? Det samme skjer når eg brukar andre trådar også. Er og heilt sikker på at det ikkje er krokspissen som skada tråden. Har lagt meg til den vane at eg alltid dreg ut tråd for hand slik at det ikkje vert for mykje press på tråden, men like vel ryk den av og til. Binda stort sett nymfer, lakse og SØ fluger, så har ikkje bruk for eller lyst å gå opp eller ned i trådstorleik, noko eg antek ikkje vil hjelpe på problemet heller? Vurdera om eg må kjøpe meg ny trådholder, sjølv om den eg har eigentleg kan reknast som ny, eller om eg må legge heilt om taktikken når det kjem til teknikk. Har ikkje heilt peiling så tenkte eg skulle høyre om det er noken her som har samme problem eller ei eventuell løysning/tips?
×
×
  • Opprett ny...