Gå til innhold

sluggern

Members
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av sluggern

  1. Er på utkikk etter en Sage TCX 12’6 #7 Og er det noen som har en i god stand som kunne tenke seg å selge den ,så er det bare å ta kontakt. Mob 90584086
  2. Denne Loop snella vil jeg tro er kurant, http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Fluesneller/Loop/Multi-Series/Loop-Multi-9-12-124686-p0000110725 Denne Vision snella er vel også ei helt OK snelle til en god pris. http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Fluesneller/Vision/GT/Vision-GT-11-116969-p0000090139 Jeg for min del har hatt dårlig erfaring med Guideline sine sneller. Etter heftige utras av laks så opplevde jeg at bremsen på 2 Guideline sneller skjærte seg. Men kanskje de har blitt bedre nå for alt jeg vet. Ellers så er det mange gode sneller å velge i mellom ,Men da til en høyere pris.
  3. Jeg for min del har positiv erfaring med Rio Scandi Versitip, dette linekonseptet er noe av det beste jeg har prøvd så langt etter å ha fisket laks i 50 år. http://www.rioproducts.com/fly-lines/spey/scandinavian/scandi-versitip/ Vil tro at den 650 grain /42 gram lina vil passe godt på den LeCie stanga di. Ellers så har disse Nextcast linene fått meget god omtale,fikk vel terningkast 6 i en snøretest i alt om fiske, tror jeg det var . http://nfisk.no/fluesnorer/tohands-klump/nextcast/nextcast-salarfinder-45#&variation=544466 Disse har jeg ikke fått testet enda ,Men har kjøpt inn noen som jeg skal teste i sommer. Her må du da kjøpe tips i tilegg i forskjellige synkegrader. Her er en video av Rio Scandi short Versitip.
  4. Kanskje dette også vil være noe og vurdere hvis du ikke får kjøpt noe brukt utstyr. http://www.sportsbutikken.no/enh%C3%A5ndsett-sm%C3%A5laks-sj%C3%B8%C3%B8rret-guideline-rsi-guideline-haze_35120-860p.html
  5. Kjøp deg en stang fra en annerkjent stang produsent i stedet, det er min anbefaling. Har testet disse 2instinct stengene ,Men de ga ikke noen kjøpe lyst akkurat, for å si det slik.
  6. Jørn Lande, ingen over og ingen ved siden.
  7. Det er en fordel å lage løkka litt stor på perfection loop ellers vil det bli litt klumpete, jeg bruker Loon UV lim for å gjevne ut overgangen. Her kan du se hvordan Mikael Frødin lager den.
  8. Perfection loop kan du klippe tett inntil knuten. http://www.animatedknots.com/perfection/index.php?Categ=fishing
  9. Brystfinnen og halen ser fine ut, ingen slitasjer der som jeg kan se og som tilsier at dette er en oppdrettsfisk. At det kan være rømt smolt av Olaks kan så være,Men da er det bare skjellprøver som vil vise det.
  10. Som sagt tidligere så er jeg sikker på at dette er en LAKS ,og det er ingen ting som tyder på at det er en Olaks heller. Til sammen ligning så poster jeg et bilde av en Sjøørret (kludd) på 5,2 kilo tatt i driva i 2010.
  11. Var ute og testa Sage Method 15 foteren i snøbygene i dag,brukte en Rio AFS flyt skyteklump på 39 gram. Til sammen ligning så hadde jeg med meg forgjengeren TCX15 som liker denne lina meget godt og som har et stort register på linevekter. 39 gram ble nok i letteste laget til Methoden, det var tydelig at den ville ha litt tyngre liner for å lade godt. Tenker at rundt 43- 45 gram vil fungere godt til den.På grunn av kulden og frosne fingre så ble den ikke prøvd med tyngre liner i dag.
  12. Jeg bruker åttetalsknuten for å lage løkke til polyleader og det samme til fortom. http://02elkl.norsknettskole.no/knuter.htm Du kan også bruke blodknuten https://www.google.no/search?q=blodknute&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=dUM5Vf3PPMTTygPCn4GQCA&ved=0CCQQsAQ&biw=1536&bih=731til å til å knyte fortomsspissen til polyleaderen,Men det enkleste synes jeg er å lage løkker. Hvis ikke polyleaderen har løkke så kan du bruke braided loops https://www.google.no/search?q=braided+loops&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fEU5VejCAcbLyAOP5IHoBA&ved=0CDwQsAQ&biw=1536&bih=731 For laksefiske tidlig på sesongen så bruker jeg 0,45 mm fluorocarbon og da er det synkeliner som gjelder,og da bruker jeg fortom på en drøy meter.Jeg for min del bruker skjelden polyleader,jeg fester fortomen rett i fluelina med løkke.
  13. Jeg hadde problemer med å få tak i transparente krympeslanger i norge. Så løsningen ble Ebay. http://www.ebay.com/bhp/clear-heat-shrink-tubing
  14. Det er bare Transparente (gjennomsiktige) krympeslanger som duger,for du er avhengig av å se smelteprossesen. Ellers så er det lett å brenne lina ved for mye varme.
  15. Du kan da lage deg en løkke selv. http://shop.go-fishing.dk/product/gofi-krympflex-klarnu-med-2-farver-runningline-726/# http://www.storoien-fluefiske.no/index.php/rad-tips
  16. Den har den samme egenskapen som alle fluorocarbon produkt. Ser at Gero tar 199,-kr nå for 30 meter med 0,435mm Egor, sinnsyke priser spør du meg.
  17. Brukte Egor før, Men nå bruker jeg Berkley-trilene-100 sin fluorocarbon, kjøper meg 180 metersspoler som blir mye billigere en å kjøpe Guideline sine 50meter Egor.Tidlig i laksesesongen så bruker jeg 0,45. Ser at skittfiske har 50 metersspoler av den. http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fortommer/Fortom---spoler/Trilene-Fluorocarbon http://komplettfritid.no/product/berkley-trilene-100-fluorocarbon
  18. Hvorfor skulle ikke dette være en villlaks, Har fisket laks i over 50 år og har sett mange lakser i min tid som laksefisker. Men ser ingen ting på dette bilde som tilsier at dette er en Olaks. Dette er heller ikke en sjøørret, Men derimot den nederste på bildet er en sjøørret.
×
×
  • Opprett ny...