Gå til innhold

aanes

Members
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

21 Excellent

Profile Information

  • Interests
    RC Helikopter, PC, Fluefiske, Jakt

Nylige profilbesøk

959 profilvisninger
  1. Personlig så har jeg en veldig aggresiv kastestil. Så lette små stenger. Blir bare herk for min del. Jeg må ha litt vekt Alt er individuelt. Hva er du vant til? Hvordan er kaste teknikken din mm.
  2. 150t er mye uten fisk. Men som sakt tidligere. Flytt deg. Øk å senk hastigheten. Bytt plasser. Til slutt får du mange. SØ er heller ikke kjent for å være en lett fisk. Enkelte dager får du 20. Andre dager får du 0.
  3. Har ikke prøvd det snøret spesifikt. Men har prøvd en del "billig snører". For å si det slikt. Jeg gjør det aldrig igjen. Det er oppgitt klasse på dem. Å da skal vekten være sånn noen lunde. Personlig liker jeg å kjøpe en klasse over. Så veie å tilpasse om nødvendig.
  4. Utrolig effektiv rundt tromsø området. I vann blir den gjennomsiktig med et hint av rosa:)
  5. Torsk: Jeg drar der det er mye småsei. Samt en del strøm og brådypt rett ved land. Synk 3 line med den største fortyngete fluen jeg klarer å kaste. Gjerne en flue med hår på 10cm. Bundet på en 1/0 saltvannskrok. Kast langdt. Vent til fluen synker ned til ønsket dybde. Jeg har funnet ut at der jeg fisker. Burde fluen gå mellom 4-6mtr under åverflaten. Dra sakte inn i små rykk med lange pauser. Vent ca 1-2 sec fra torsken tar, til du gjør tilslaget. Torsk på 5kg på en #7 er noe for seg selv Lyr: Samme som torsk Sei: Bruk en fiskeimitasjon med kulehode. Flytesnøre/int/synk 2. Fisk der det er kraftig strøm. Dra inn i normal hastighet. Sei på tørrflue må prøves Makrell: Samme som sei. Bare raskere drag med en anelse større fluer. Det er det jeg bruker. Å det funker ypperlig her oppe.
  6. Oppdatering etter 572t aktivt fiske: Simms Rivertek 2 BOA: Studsene begynner å bli slitt. Annbefaller bytte av studs per 500-600 time med vading. Scierra CC3 XP Waist wader: Lånsene som festes i hempene på skoene bøyes utrolig lett om man får et kakk i dem. Buksa begynte å ta inn små mengder vann etter ca. 420 timer aktivt fiske. Dette øker. Selv i neopren sokkene er det begynt å komme inn vann. Buksen blir grundig skyllet og tørket etter hver fisketur. Før den pakkes ned å oppbevares i medfølgende bag. Blir SIMMS G3 til neste år.
  7. Fra min erfarming: Dersom du har brukt opp "fortaumen" i den traperte. Sjøt på ny fortaum, Samme tykkelse. fra 1-2m. Noe serlig over 2m så begynner du å få problemer. Etter 5-6 sjøter. Burde du vurdere å bytte den neste delen til noe tykkere også, da den har blitt kort også. Personlig lager jeg mine egne traperinger og er strålende fornøyd med det.
  8. Tenkte å se om jeg fikk en tur etter kveite med fluestang. Noen som har noen erfaringer med det? Hvordan klasse stang annbefaler dere? Snøre? Agn/flue? Det er sikkert 1000 definisjoner om hva fluefiske er, men for meg må det kunne kasest med. Tenker da på fluen. (Må kunne kastes med)
  9. Skal legge ut noen linker til materiell jeg bruker mye av selv. Men husk at alle bruker forskjeldig Kroker: Mustad Big Game Owner 53786 Kappa Hår: Baitfish fibres: Sort, hvit, grått, grønt: Isbjørnhår: Hvitt, orange, rosa. Div: UV lim Rekeøyne - http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FLUEBINDING/Oyne/Shrimp-Eyes/Easy-Shrimp-Eyes-Black-10stk138498-p0000122187(Disse liker jeg utrolig godt) Øyne - http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FLUEBINDING/Oyne/3D-Epoxy-Eyes/3D-Epoxy-Eyes-Holo-Silver-20stk-Wapsi127485-p0000113397 Bed chain eyes: sort (large), sølv (småll) Presentation lead eyes mini (nickle) Blyplater - http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FLUEBINDING/Traad/tinsel/floss/Blytr%C3%A5d/Leadtape-Blyplate-med-tape-p%C3%A5-baksiden141614-p0000125110(genial til reker. Klipp opp i bredden. Lim under kroken lag for lag) Dubbig: Sel ull: Ildrødt Ice Dub: UV pearl, rosa, orange Fly-Rite: Grå aktig, 1 White (Gir gjennomsiktig dubbing ved dubbingløkke. Til reker el.) Fjær: Grissly hackle
  10. Hør med en sportsbutikk som selger kroker. Jeg bruker mye fra mustad men owner er favoritten.
  11. aanes

    Fiskedøgn?

    Vet flere som prater om fiskedøgn.. Et døgn er jo 24t:-s
  12. aanes

    Fiskedøgn?

    Hva er definisjonen av fiskedøgn? Jeg har vert på noen og 60 fisketurer i år. Samtlige på mere enn 4t. Vill dette si 60 fiskedøgn? :-S Eller 60x4=240/24= 10 fiskedøgn? Er litt forvirret nå...
  13. Godt murlig jeg bare har vert uheldig. Ble noe små sei på 1.5-2kg i dag Mange gode svar, tips og ideer Takker for hjelp.
  14. Har vert et par turer der det florerer av sei på sommeren. Nada. Murlig bare jeg er på feil sted til feil tid da
  15. aanes

    Magic Schrimp

    Hehe. Aner ikke.Fant den på nett under det navnet. Syntes den var spesiell
×
×
  • Opprett ny...