Gå til innhold

aanes

Members
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av aanes

  1. Personlig så har jeg en veldig aggresiv kastestil. Så lette små stenger. Blir bare herk for min del. Jeg må ha litt vekt Alt er individuelt. Hva er du vant til? Hvordan er kaste teknikken din mm.
  2. 150t er mye uten fisk. Men som sakt tidligere. Flytt deg. Øk å senk hastigheten. Bytt plasser. Til slutt får du mange. SØ er heller ikke kjent for å være en lett fisk. Enkelte dager får du 20. Andre dager får du 0.
  3. Har ikke prøvd det snøret spesifikt. Men har prøvd en del "billig snører". For å si det slikt. Jeg gjør det aldrig igjen. Det er oppgitt klasse på dem. Å da skal vekten være sånn noen lunde. Personlig liker jeg å kjøpe en klasse over. Så veie å tilpasse om nødvendig.
  4. Utrolig effektiv rundt tromsø området. I vann blir den gjennomsiktig med et hint av rosa:)
  5. Torsk: Jeg drar der det er mye småsei. Samt en del strøm og brådypt rett ved land. Synk 3 line med den største fortyngete fluen jeg klarer å kaste. Gjerne en flue med hår på 10cm. Bundet på en 1/0 saltvannskrok. Kast langdt. Vent til fluen synker ned til ønsket dybde. Jeg har funnet ut at der jeg fisker. Burde fluen gå mellom 4-6mtr under åverflaten. Dra sakte inn i små rykk med lange pauser. Vent ca 1-2 sec fra torsken tar, til du gjør tilslaget. Torsk på 5kg på en #7 er noe for seg selv Lyr: Samme som torsk Sei: Bruk en fiskeimitasjon med kulehode. Flytesnøre/int/synk 2. Fisk der det er kraftig strøm. Dra inn i normal hastighet. Sei på tørrflue må prøves Makrell: Samme som sei. Bare raskere drag med en anelse større fluer. Det er det jeg bruker. Å det funker ypperlig her oppe.
  6. Oppdatering etter 572t aktivt fiske: Simms Rivertek 2 BOA: Studsene begynner å bli slitt. Annbefaller bytte av studs per 500-600 time med vading. Scierra CC3 XP Waist wader: Lånsene som festes i hempene på skoene bøyes utrolig lett om man får et kakk i dem. Buksa begynte å ta inn små mengder vann etter ca. 420 timer aktivt fiske. Dette øker. Selv i neopren sokkene er det begynt å komme inn vann. Buksen blir grundig skyllet og tørket etter hver fisketur. Før den pakkes ned å oppbevares i medfølgende bag. Blir SIMMS G3 til neste år.
  7. Fra min erfarming: Dersom du har brukt opp "fortaumen" i den traperte. Sjøt på ny fortaum, Samme tykkelse. fra 1-2m. Noe serlig over 2m så begynner du å få problemer. Etter 5-6 sjøter. Burde du vurdere å bytte den neste delen til noe tykkere også, da den har blitt kort også. Personlig lager jeg mine egne traperinger og er strålende fornøyd med det.
  8. Tenkte å se om jeg fikk en tur etter kveite med fluestang. Noen som har noen erfaringer med det? Hvordan klasse stang annbefaler dere? Snøre? Agn/flue? Det er sikkert 1000 definisjoner om hva fluefiske er, men for meg må det kunne kasest med. Tenker da på fluen. (Må kunne kastes med)
  9. Skal legge ut noen linker til materiell jeg bruker mye av selv. Men husk at alle bruker forskjeldig Kroker: Mustad Big Game Owner 53786 Kappa Hår: Baitfish fibres: Sort, hvit, grått, grønt: Isbjørnhår: Hvitt, orange, rosa. Div: UV lim Rekeøyne - http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FLUEBINDING/Oyne/Shrimp-Eyes/Easy-Shrimp-Eyes-Black-10stk138498-p0000122187(Disse liker jeg utrolig godt) Øyne - http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FLUEBINDING/Oyne/3D-Epoxy-Eyes/3D-Epoxy-Eyes-Holo-Silver-20stk-Wapsi127485-p0000113397 Bed chain eyes: sort (large), sølv (småll) Presentation lead eyes mini (nickle) Blyplater - http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FLUEBINDING/Traad/tinsel/floss/Blytr%C3%A5d/Leadtape-Blyplate-med-tape-p%C3%A5-baksiden141614-p0000125110(genial til reker. Klipp opp i bredden. Lim under kroken lag for lag) Dubbig: Sel ull: Ildrødt Ice Dub: UV pearl, rosa, orange Fly-Rite: Grå aktig, 1 White (Gir gjennomsiktig dubbing ved dubbingløkke. Til reker el.) Fjær: Grissly hackle
  10. Hør med en sportsbutikk som selger kroker. Jeg bruker mye fra mustad men owner er favoritten.
  11. aanes

    Fiskedøgn?

    Vet flere som prater om fiskedøgn.. Et døgn er jo 24t:-s
  12. aanes

    Fiskedøgn?

    Hva er definisjonen av fiskedøgn? Jeg har vert på noen og 60 fisketurer i år. Samtlige på mere enn 4t. Vill dette si 60 fiskedøgn? :-S Eller 60x4=240/24= 10 fiskedøgn? Er litt forvirret nå...
  13. Godt murlig jeg bare har vert uheldig. Ble noe små sei på 1.5-2kg i dag Mange gode svar, tips og ideer Takker for hjelp.
  14. Har vert et par turer der det florerer av sei på sommeren. Nada. Murlig bare jeg er på feil sted til feil tid da
  15. aanes

    Magic Schrimp

    Hehe. Aner ikke.Fant den på nett under det navnet. Syntes den var spesiell
  16. Burde nåkka ha spesifisert litt bedre. Når kommer fisken inn på litt grunnere vann? Slik at man når den med flue fra land?
  17. Har lest meg litt opp på torsk, sei og lyr. Men lurer på når det er normalt å fiske etter disse med flue? Alt jeg finner er "sommeren-høsten". Noen som har noe mere spesefikt?
  18. aanes

    Magic Schrimp

    Må si meg fornøyd med første forsøk. Selv om jeg ikke hadde alle de rette materialene. Legger ved en bindevideo. http://theonefly.com/?tag=seatrout
  19. Fisketur nr 20. Oppdatering: Patagonia Stealth Atom Slingbag: Beste kjøpet jeg noen gang har kjøpt! Bruk begge stroppene for å "låse" den på ryggen. Klikk av den ene og sleng rundt. Hardy Branded Loops: +Billige. +Enkle i bruk. -Må bruke bindetråd for å feste. Kan ikke bruke de plastikk hylsene som følger med (For trange). Personlig bruker jeg alltid bindertråd på "looper" -Ikke veldig stive. "Flapper" en del i luften. Kontra de dyrere. Simms Rivertek 2 BOA: +Fantastisk confort. +Utrolig stabilitet. +Rask å ta på å ta av. -Tar lag tid å tørke. Samt å få ut saltvannet etter en havtur pga tykkelsen. Hardbite studs i hver sko: +Fantastisk grep! -Mye dritt festes under etter en fisketur. Ikke skyll i dusjen. Må spyles av først. Scierra CC3 XP Waist wader: +Billige. +Ser ikke ut som en "Billigtype" (Om dette er noe du bryr deg om) -Veldig kalde vadere når det er under 5 grader ute og du står i vannet/havet. -Siden de er så tynne kjennes det ut som om dem lekker om man har lite klær under. Enda ikke hatt en lekasje. Men det har fått meg til å lure et par ganger. -Neopren sokkene er utrolig kalde under 5 grader i luften. Ta på lester. (Sammenligner med Simms) Simms Skeena Gloves: +Vanntett om man må dyppe hele hånden ned i vann (over hanskehøyde) +Sitter godt. +/-Ikke utrolig varme. Men holder borte den verste kulden. (Kunne tenkt meg litt fleece på innersiden) -Lite følelse med disse hanskene når det kommer til små liner. -Nesten klin umurlig å lage små knuter da hanskene er tykke. NB: Siden det er neopren. Får du mye bedre grep. (Klip om linen svakere!) SA Groove Pratice Rod: 699kr http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Fluetilbehor/Annet/Scientific-Anglers-Groove-Practice-Rod-158843-p0000151507 +Veldig lett å trene med. +Liten og lett. (Får lett tatt den med når man ikke har fiskemurligheter men vil kaste litt) -For kort snøre for å klare avanserte kast (der du må ha mye snøre i luften) Ala endring av retning for spey. Uten at snøret havnet i vannet. (Surrer klumpen i luften mens du endrer retning for så å lage anker) -Litt for stor for å bruke inne i en standard stue. NB: Bløt snøret for å øve på spey. Uten om det. Blir snøret for lett for å lage anker. Ikke kast over hodet med et vått snøre. Da blir det alt for tungt. (Usikker på om stangen tåler det i lengen med god snørefart)
  20. Ganske logisk egentlig. Men har aldrig tenkt på det. Fått noe nytt å prøve på i elva
  21. Jeg ser ikke stort på priser. Når jeg skal ha nye stenger. Plukker jeg ut 6-10 stenger på butikken å drar å prøver dem. Det jeg ender på, Ender jeg på. Når det kommer til priser. havnet jeg på stenger midt på treet sist. Jeg personlig tror ikke en gjennomsittlig fluekaster utnytter mer enn 60-70% av stangen. Trenger man da det dyreste med den nyeste teknologien? Når man ikke utnytter det noe serlig? Mitt råd er å prøve stenger før man kjøper noe. Jeg ville aldri betalt over 1000kr for en komplett stang om jeg ikke prøvekaster den først. Med prøvekasting kan jeg betalen svært mye for noe jeg liker og som føles bra. Jeg ser også at dyrere stenger har bedre garanti/reklamasjon enn billigere stenger. Dette er noe jeg ser på ganske nøye. Fint å vite at om man knekker favoritt stanga til 3-12'000. Får man ny del/får den reparert ganske billig.
  22. Sjekk med butikken om du får låne stenger. eller book dem til prøvekasting. Alle er forskjeldige når det kommer til stenger
  23. Ta kontakt med sportsbutikken nær deg. Og spør om du kan få satt opp en prøving av diverse stenger. Sett opp en maxpris slik at dem har noe å gå etter. Ta med noen billige stenger også! Er ikke bestandig de dyreste stengene passer deg. Slik får du prøve deg frem samt at du minimerer bomkjøp. En "allround" stang er vanskerlig å finne. Spesielt uprøvd. Jeg har 3 stenger som til sammen funker over alt. Men har enda ikke funnet 1 som takler alt. Alle er forskjeldig. Hvor holder du til? Om ikke butikken kan organisere noe. Hør med gutta her på forumet. Sikkert mange som har flere stenger du kan prøve. Når det kommer til stenger er det mye bra som er foreslått.
  24. Sø fisket i tromsø er godt i gang. Mye fangst. Bare å kjøre på!
  25. må da gå ann å få tak i noen for et 1on1 kurs. Det er gull verdt
×
×
  • Opprett ny...