Gå til innhold

Rakkelhøna

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Alt skrevet av Rakkelhøna

  1. Jeg har sanser for "bling-fluer" og bruker perler i ulike farger på nymfer og buzzere i god tro på å få noen søte fisk, men jeg er nok fortsatt i den eksperimentale fasen med lite erfaring i bagasjen. Få fluer er derimot like godt gjennomtenkt som Rune sine. Jeg har også brukt en del svarte perler ( https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/6 ). De gjør det enkelt å lage et fint hode på buzzeren, bindingen går kjapt og flua får et mer naturtro utseende. Også denne syntes jeg var veldig inspirerende: https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/533.
  2. Jeg har laget noen buzzere med vanlige perler, men jeg vet ikke het, inntil nå har jeg ikke brukt dem enda. På en fisketur traff jeg en ivrig konkurransefisker. Han kikket litt i boksen min, pekte på dem og sa "nam, nam".
  3. Jeg er ganske sikker på at det var disse jeg kjøpte: https://www.beadsjar.co.uk/jewellery-beading-categories/our-beads/seed-beads/miyuki-drop-seed-beads/miyuki-3-4mm-drops/miyuki-drop-seed-beads-silver-lined-orange-3-4mm-25g-tube-d92-17.html På den nettsiden til beadsjar.co.uk vil du finne et hav av varianter.
  4. "Drop beads" eller "Miyuki beads" kan man kjøpe i forskjellige hobbybutikker på nett, f. eks. her https://www.beadsjar.co.uk/jewellery-beading-categories/our-beads/seed-beads/miyuki-drop-seed-beads
  5. Steg 1: Steg 2: Steg 3: Steg 4: Steg 5: Steg 6: Steg 7: Steg 8: Steg 9: Hode: Miyuki-drops 2,8 eller 3,4 mm Kropp: Fasanhalefiber Hale: Fasanhalefiber Tråd: SHEER 14/0 svart Rib: Kobbertråd 0,14 mm Hackle: Rapphøne Krok: TMC 3761 # 14 eller 12 Dubbing: Hareline SLF Dave Whitlock Bruk av perler har de siste årene blitt mer vanlig. Om det revolusjonerer flubinderverden skal være usagt, men det dukker stadig opp spennende mønstre med perler. Miyuki nymfen er et godt eksempel på det. Perler brukes ofte på nymfer eller buzzere og gir dem en lett fortygning og et «fishy» utseende, i tillegg fungerer den som en trigger for fisken. Perlene i Miyuki-nymfen kalles «drop beads» eller «Magatama beads». I motsetning til vanlige perler har de en dropeaktig form som gjør at de sitter godt på kroken. Første gang jeg så en slik Miyuki-nymfe var i den siste utgaven av Fly Tyer. Jeg har notert meg at flua ble bundet på en Daiichi krok 1280 og 1260, selv brukte jeg en TMC 3761.
  6. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Bruk av perler har de siste årene blitt mer vanlig. Om det revolusjonerer flubinderverden skal være usagt, men det dukker stadig opp spennende mønstre med perler. Miyuki nymfen er et godt eksempel på det. Perler brukes ofte på nymfer eller buzzere og gir dem en lett fortygning og et «fishy» utseende, i tillegg fungerer den som en trigger for fisken. Perlene i Miyuki-nymfen kalles «drop beads» eller «Magatama beads». I motsetning til vanlige perler har de en dropeaktig form som gjør at de sitter godt på kroken. Første gang jeg så en slik Miyuki-nymfe var i den siste utgaven av Fly Tyer. Jeg har notert meg at flua ble bundet på en Daiichi krok 1280 og 1260, selv brukte jeg en TMC 3761. https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/623 Hilsen Rakkelhøna (laget automatisk av Fluedatabasen)
  7. Rakkelhøna

    F-fly

    Steg 1: Steg 2: Steg 3: Steg 4: Denne materiallisten har Fratnik skrevet selv. Legg merke til "trimmed to shape"! ...det er altså lov å klippe CDC Steg 5: Se bilde nedenfor. Jeg husker godt den første riktig fine, prikkete ørreten jeg fikk på flue. Den tok på en enkel flue jeg hadde fått av en erfaren fluefisker som jeg traff ved elvebredden. Fluen var laget av CDC, og bak krokøyet hadde den et lite orange «hotspot». Mannen fortalte at den ble kalt F-Fly. Ved nærmere undersøkelser fant jeg ut at F i F-Fly stod for Fratnik. Marjan Fratnik (1919-2012) var en kjent slovensk fluefisker. Hans yrkesliv gjorde det mulig for han å reise og fiske rundt omkring i hele verden. I 1977 kjøpte Fratnik en kopi av Jules Rindlisbachers bok «Der praktische Fliegenfischer». Boken vekket Fratniks stor interesse for CDC. Ved sitt første besøk i Sveits besøkte han butikken til Rindlisbacher og kjøpte noen «Entenbürselfliegen» (fritt oversatt – anderompeflue) i forskjellige farger. Fluene fisket svært godt, men de var dyre og tålte lite praktisk bruk. Fratnik tok saken i egen hender og noen forsøk senere, resulterte i hans egen «Fratnik Fly». Etter flere publiseringer i ulike fluefiskemagasiner i begynnelsen av 80-tallet fikk fluen etter hvert stor anerkjennelse. Originalen ble bundet helt uten kroppsmaterial. Slik som hos Nort Country Spider brukte Fratnik bare tråd (Gossamer Silk). I senere tid ble F-fly utstyrt med forskjellige materialer som CDC-dubbing, hareøre,... Den kan lages i ulike farger, med ribbing og på forskjellige kroktyper. Fluen har den gode egenskap at den imiterer ulike insekter, alt fra små klekkere, døgnfluer, mygg og vårfluer, en fiskefanger av rang.
  8. Rakkelhøna

    F-fly

    Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Jeg husker godt den første riktig fine, prikkete ørreten jeg fikk på flue. Den tok på en enkel flue jeg hadde fått av en erfaren fluefisker som jeg traff ved elvebredden. Fluen var laget av CDC, og bak krokøyet hadde den et lite orange «hotspot». Mannen fortalte at den ble kalt F-Fly. Ved nærmere undersøkelser fant jeg ut at F i F-Fly stod for Fratnik. Marjan Fratnik (1919-2012) var en kjent slovensk fluefisker. Hans yrkesliv gjorde det mulig for han å reise og fiske rundt omkring i hele verden. I 1977 kjøpte Fratnik en kopi av Jules Rindlisbachers bok «Der praktische Fliegenfischer». Boken vekket stor interesse for CDC hos Fratnik. Ved sitt første besøk i Sveits besøkte han butikken til Rindlisbacher og kjøpte noen «Entenbürselfliegen» (fritt oversatt – anderompeflue) i forskjellige farger. Fluene fisket svært godt, men de var dyre og tålte lite. Fratnik tok saken i egen hender og noen forsøk senere, resulterte i hans egen «Fratnik Fly». Etter flere publiseringer i ulike fluefiskemagasiner i begynnelsen av 80-tallet fikk fluen stor anerkjennelse. Originalen ble bundet helt uten kroppsmaterial. Slik som hos Nort Country Spider brukte Fratnik bare tråd (Gossamer Silk). I senere tid ble F-fly utstyrt med forskjellige materialer som CDC-dubbing, hareøre,...Den ble laget i ulike farger, med ribbing og på forskjellige kroktyper. Fluen har den gode egenskap at den imiterer ulike insekter, alt fra små klekkere, døgnfluer, mygg og vårfluer, en fiskefanger av rang. https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/622 Hilsen Rakkelhøna (laget automatisk av Fluedatabasen)
  9. Så sant. Den TMC har de kvalitetene som jeg har savnet iblant på min Regal-stikke. Jeg syns jeg er utrolig heldig.
  10. Tusen takk for en fantastisk premie. Jeg gleder meg veldig til å ta bindestikken i bruk... og nye fluemønstre kommer plutselig Mvh Høna
  11. Steg 1: Steg 2: Steg 3: Steg 4: Steg 5: Steg 6: Steg 7: Steg 8: Tråd: Uni-tråd svart 8/0W Krok: TMC 3761 #12 Hale: Brown goose biots Beina: Brown goose biots Abdomen: 2 ulike farger antron eller polyestertråd Thorax: Brun dubbing (originalen hadde fox dubbing), Pheasant tail Antenner: Fibetts eller stripped brun hanehackle Hode: Tungsten-bead 3,2 mm Denne fluen fant jeg i en bok fra 1995 som heter «The Wold`s Best Trout Flies». Det var Torill Kolbu som hadde laget den. Hun er en av fluebinderne som har gitt meg mest inspirasjon til å begynne med fluebinding. Jeg har forandret litt på materialene på denne steinflueimitasjonen i forhold til hva Torill bruker i orginalen. I steden for antron pleier jeg å hekle med polyestertråd, og så liker jeg å bygge opp kroppen med bindetråd eller polyfloss som alternativ til dubbing som Torill brukte. Torill laget fluen med 2 par med bein av biots. Torill Kolbu brukte en Mustad krok (80000 KEBR). Jeg har valgt å bruke TMC-krok 3761 til denne fluen. Theo Bakelaar har i samme boken beskrevet en lignende flue som han kaller «Big Bull Goldbead Stonefly». Han brukte Flexibody på bakkroppen og 3 par ben, noe som stemmer med det naturlige insektet. Dette er smak og behag, fisken kan neppe telle. Kroken han brukte var en TMC 5263 #2 (!) Til større imitasjoner med tre par ben brukte jeg en Daiichi 1730 #12. Fluen fiskes med utapert fortom over bunnen, med eller uten nappindikator.
  12. Rakkelhøna

    Hekla

    Steg 1: Steg 2: Steg 3: Steg 4: Steg 5: Steg 6: Steg 7: Steg 8: Steg 9: Steg 10: Steg 11: Steg 12: Steg 13: Krok: TMC 3761 #14-12 Hale: 2 biots Øyne: et stykke monofilament brent på begge sidene Antenner: Fibetts Tråd: bruk den du har, jeg brukte UNI-thread 8/0 black Kroppen: 2 polyesterråder som jeg heklet med Ben: Du kan bruke ulike materialer til bein, slik som f. eks. Fibre fra en Biltema snøkost. Fibre fra malerkoster ol. Det finnes også fluebindermaterialer som f. eks. nymfebein fra Virtual nymph. Thorax: Thin skin men det finnes mange ulike materialer som egner seg til å lage en vingesekk, bruk det du har tilgjengelig. Det er mange meninger om semirealistiske fluer. Noen synes at det er helt unødvendig å gi nymfer øyne og ben. Jeg er veldig enig i det, men som så ofte handler fluebinding om smak, behag og mest av alt det man har tro på. Noen ganger liker jeg å bruke litt tid på fluene mine, og koser meg med detaljene. Denne bindebeskrivelsen har jeg ikke laget for at du skal begynne å lage slike fluer, men heller med tanke på at du skal finne inspirasjon til teknikker og materialer som du kan bruke på dine egen fluer. Slik som det vises på bildene, har jeg laget fluene på ulike kroker og i ulike størrelser, med svart tungstenhode og bla. heklet med gule tråder. Fluen fiskes f. eks. som dropper under en tørrflue, eller med nappindikator i rennende vann.
  13. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Denne fluen fant jeg i en bok fra 1995 som heter «The Wold`s Best Trout Flies». Det var Torill Kolbu som hadde laget den. Hun er en av fluebinderne som har gitt meg mest inspirasjon til å begynne med fluebinding. Jeg har forandret litt på materialene på denne steinflueimitasjonen i forhold til hva Torill bruker i orginalen. I steden for antron pleier jeg å hekle med polyestertråd, og så liker jeg å bygge opp kroppen med bindetråd eller polyfloss som alternativ til dubbing som Torill brukte. Torill laget fluen med 2 par med bein av biots. Torill Kolbu brukte en Mustad krok (80000 KEBR). Jeg har valgt å bruke TMC-krok 3761 til denne fluen. Theo Bakelaar har i samme boken beskrevet en lignende flue som han kaller «Big Bull Goldbead Stonefly». Han brukte Flexibody på bakkroppen og 3 par ben, noe som stemmer med det naturlige insektet. Dette er smak og behag, fisken kan neppe telle. Kroken han brukte var en TMC 5263 #2 (!) Til større imitasjoner med tre par ben brukte jeg en Daiichi 1730 #12. Fluen fiskes med utapert fortom over bunnen, med eller uten nappindikator. https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/618 Hilsen Rakkelhøna (laget automatisk av Fluedatabasen)
  14. Rakkelhøna

    Hekla

    Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Det er mange meninger om semirealistiske fluer. Noen synes at det er helt unødvendig å gi nymfer øyne og ben. Jeg er veldig enig i det, men som så ofte handler fluebinding om smak, behag og mest av alt det man har tro på. Noen ganger liker jeg å bruke litt tid på fluene mine, og koser meg med detaljene. Denne bindebeskrivelsen har jeg ikke laget for at du skal begynne å lage slike fluer, men heller med tanke på at du skal finne inspirasjon til teknikker og materialer som du kan bruke på dine egen fluer. Slik som det vises på bildene, har jeg laget fluene på ulike kroker og i ulike størrelser, med svart tungstenhode og bla. heklet med gule tråder. Fluen fiskes f. eks. som dropper under en tørrflue, eller med nappindikator i flytende vann. https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/617 Hilsen Rakkelhøna (laget automatisk av Fluedatabasen)
  15. Rakkelhøna

    Kombardo

    Steg 1: Steg 2: Steg 3: Steg 4: Steg 5: Krok – Ahrex NS110 S/E #4 Øyne – Bead Chain Eyes Medium Black Hale – Mylar Tubing Hot Pink # M og Marabou Plumes peach Kropp – Saltwater SLF Fl. Shell Pink, Cock Hackles Salmonpink Skal jeg binde sjøørretfluer henter jeg gjerne inspirasjon hos danske fluebindere. Denne fant jeg for en stund tilbake på nettsiden til Daniel D. Holm. Flua viste seg å være en fiskefanger av rang. Den er lett å binde og lett å kaste. Jeg lager den gjerne også i andre farger, som f. eks. hvitt.
  16. Steg 1: Steg 2: Steg 3: Steg 4: Krok: Hends BL 510 #10 Hode: Tungsten Bead 3,2 mm Under kropp: Polyfloss small 140 den, golden olive Kropp: UTC Rib Nymf Olive Tråd: Bruk den du har, men det er en fordel om den kan splittes Dubbing: grønn/oliven dubbing f. eks. Fra SLF David Whitlock sculpin olive eller SLF squirrel Med tungstenhode og eventuelt bly på kroppen, kommer du fort ned på dypet der fisken bor. Har du sett en lekker strøm der det sannsynligvis står en gjeng med sulten harr, er dette en super allround flue som fungerer utmerket i seg selv eller som ankerflue hvis du fisker med 2 fluer.
  17. Steg 1: Steg 2: Steg 3: Steg 4: Steg 5: Steg 6: Steg 7: Steg 8: Steg 9: Krok – TMC 100 eller en annen tørrfluekrok Tråd – svart bindetråd f. eks. SHEER 14/0 Kropp – gul og svart dubbing, gul og svart foam, svart permanent marker Vinge – Hacklespisser fra hane Bein -Gult Hjortehår el. tilsvarende Når kiosken bak deg har et eksemplar av «Fly Tyer» gjør det ikke noe at bussen er forsinket. Slik var det da jeg fikk tak i et av årets utgaver. I magasinet fant jeg en flue som skulle få en solid plass i flueboksen min. «The Stancev Wasp» er en vepseimitasjon laget av Nadica og Igor Stancev. Ekteparet fra Macedonia har spesialisert seg til å lage veldig realistiske fluer for «real-world fishing situations». Denne fluen falt i smak både hos meg og ørreten.
×
×
  • Opprett ny...