Gå til innhold

Kjetil Bjørnerud

Members
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

35 Excellent

Profile Information

  • Interests
    TØRRFLUEFISKE!

Nylige profilbesøk

995 profilvisninger
  1. Jeg skal nå prøve å avslutte igjen, beklager, skal avslutte med dette! Se på mitt første innlegg Ronny. Jeg snakker om 5 år fisketid i dalen. På de 5 årene har jeg fått en fisk jeg vill kalle tynn og det er akkurat den du trekker frem her. Den ble også tatt i 2010 som var min første sesong i Hemsil. Videre syntes jeg du har flere fornuftige forslag for elva. Og jeg tror også du bryr deg om elva, selv om jeg i mitt første innlegg antyder at du svertet elva! Leste det kanskje noe galt, men det virket slik for meg der og da! Jeg tror fortsatt, for min del, at de som jobber med elva klarer dette. Så må vel jeg få mene det!? Tjobing. (Igjen)
  2. Det er godt å se at folk ikke kommer med person angrep! Beklager at tilskueren er inne på banen, men det er noe som irriterer mer en noe annet! Ørreten du skilter med 15 års erfring fra fiske. Dersom profilen din stemmer drar du erfaringen tilbake til din 11 års alder. Jeg kan da skilte med 28 års erfaring, hvor jeg som 4 åring bedreiv kultivering på høyt nivå med stintefangere laget ut av avkappede cola flasker. Det er erfaring det! Beklager ett vanvittig usaklig innlegg, men bare ovenfor alle andre!
  3. Hvem skyver problemer under teppet??? Jeg, og de som er enig med meg har ikke samme opplevelse som trådstarter. Er det å skyve problemer under teppet??? Jeg lever fortsatt i den tro om at de som kultiverer løser problemene. Nå gidder jeg ikke gjenta meg mer her inne! Setter meg som tilskuer og gleder meg til ny sesong i Hemsil! Tjobing!
  4. Hverken Olekrs eller de andre som ikke er enig i alt du sier, Ronny, har sagt at alt er såre vel! Men vi er ikke enig med deg! Vi har ikke opplevd dette du har. Vi har ment at du har vært uheldig og at dette ikke er den oppfatningen av elva vi ser/har. Men samtidig har vi sagt at de som styrer med elva ser utviklingen og gjør nødvendig tiltak! Videre må jeg si at ditt siste innlegg er meget mot person og OFF TOPIC! Hva kan dette gjøre for elva at du bryr deg om Olekrs? Jeg har i flere innlegg, tidliger, stilt spørsmål om hva som kan gjøres for elva etc..... (se på de om dere gidder) Ingen svar rundt dette om elvas ve og vel er besvart? Hvorfor ikke?? Fordi andre ting er viktigere? Nok en gang. Hva mener du (dere) må gjøres? Og, igjen, klarer ikke de som har fått elva opp til den stand den var/er, å løse dette??? Kjetil Bjørnerud
  5. Kjetil Bjørnerud

    Solgt

    Hei Er du sugen på å selge for 750 kr inkl frakt? Kjetil Bjørnerud
  6. Da hadde jeg mest sannsynlig bare kjøpt to døgns til 5000 kr og droppa årskortet -Lars-
  7. Syntes dette var et bra innlegg VV! Også det siste ditt Ørreten. Men, er det slik at kultiveringen i Hemsil har stoppet? Altså sitter de bare på gjerde å sanker kr og øre fra fiskerne? Jeg tror ikke det. Jeg tror kanksje flere som har gått mot Olekrs og flere som har "støttet" Hemsil ikke har ment at trådstarter ikke har vært svært uheldig med sin opplevelse. Han har 20 år i elva og kjenner den vel og godt. Det er bare det at fler her inne har ikke opplevd det samme og derfor deler ikke samme bekymringen/opplevelsen. Ingen tvil om at den opplevelsen Ronny hadde ikke er positiv! Det er kjent med snakkiser rundt elva at det fiskes opp gamle og slanke fisker, men som sagt tidligere dette er det gjort/gjøres det tiltak med. Tar ikke dette noen år før man får oversikten/resultater? Jeg har sagt det før og sier det igjen. Mr. Hemsil med fler rundt i kultiveringen fisker masse i elva selv. De ser/hører jo garantert om utviklingen både positivt og negativt. Helt klart at de har fått med seg dette tema her inne også. Så jeg vil jo si at trådstarter har fått frem sin bekymringsmelding til de som styrer med elva. Snakkisen har gått og det har kommet tilbakemeldinger fra flere hold med de involverte i og rundt elva. Det at noen ikke deler samme bekymring er vel et godt tegn for elva?? Det er jo et tegn på at elva ikke er helt på bærtur! Det vil jo si at det fortsatt ikke er for seint å gjøre tiltak, som da altså allerede er satt i gang, dette med uttak. Mulig jeg er trangssynt når jeg mener at de som styrer med elva ser utviklingen og følger med og gjør de tiltak som er nødvendig, men jeg er av den oppfatning at de ser/følger med nettopp for å gjøre tiltak i elva. Det er jo de som har fått elva opp i den gode tilstanden den er i /var i etter enkeltes mening. Jeg har spurt i et tidligere innlegg. Hva kan man gjøre med settefisken i elva? Må man begynne å stryke fisk hvert år? Begynne kakkingen av alt som mistenkes som settefisk?? Er det ikke litt drøyt?? Nok en gang, de slanke fiskene tas det ut fler av hvert år. Dette ble det etter hva jeg veit begynt med i 2014, mulig før også, men det må andre svare for. Skal man begynne å stenge soner, har hørt rykter om at f eks Telegrafen skulle stenges grunnet fiskepress! Men det er kanskje andre soner som da burde blitt stengt før telegrafen. De har jo stengt strekker over flere år, som øverste partier, og der følger de utviklingen for at strekkene skal være "klare" gjenåpning. De prøvefisker og ser til at soner kommer seg før de åpnes. Altså hva mer kan gjøres for å kultivere bort slank fisk en det som allerede er? Kort begrensninger kan være en måte, men det må jo begynnes på en måte også?! Det har de allerede gjort med å ta ut slank fisk. Hvem veit, kanskje de har begynt med dette for å se om dette kan være nok i første omgang for så å eventuelt stenge soner dersom dette ikke er godt nok. Jeg lever i troen på at de som jobber i elva gjør det riktige/nødvendige for å beholde elva i god stand!
  8. Har ikke FB, så får ikke/har ikke fått med meg diskusjonene, men hørt mye dritt om flere der inne. Mr. Hemsil er vel kjent for å være direkte til tider, han om det. Men etter hva jeg har hørt har diskusjonen blitt løftet dit av andre og ikke bare Mr. Hemsil alene. Som sagt, har ikke fått det med meg, bare hørt rykter. Mr.Hemsil har jo kultivert å jobbet elva godt opp!? Å da er det kanskje litt stikk i siden for han at hans arbeid blir delvis hoppet på og rakket ned på! Dette med kortprisene! Er det ikke positivt at det er dyrt? Jo billigere det hadde blitt desto flere folk i elva. Større fiskepress, mer vading (ødeleggelse av bunnvegitasjon) mer søppel (å det er det fa.. meg nok av!!) etc... Dersom folk misliker prisene er det vel bare å fiske andre steder?
  9. Jeg så deg der Jon Erlend, i det du kjørte fisken. Men jeg er jeg er jo den folkeskye typen, så valgte å gå forbi Når tok du den, og hvor lang stor var den?
  10. Dette vil jeg anse som et viktigere inngrep på de mest utsatte strekninger? For det er ikke et like stort problem over hele elva etter mitt skjønn! Enkelte plasser har nok for stor tetthet med fisk fra 1 - 1,5 kg. Jeg har fortsatt den troen at de som jobber med elva ser dette og jobber med det! Men dette type arbeid må vel gå over en tid før svarene kommer?
  11. Mange gode forklaringer og erfaringerv dette Robban. Dette du har gjort blir jo nærmest på forsker nivå! Jeg og en kompis har snakket om å kultivere noen vann som er overbefolket. Kan hende jeg tar kontakt med deg for noen hint og vink dersom du ikke har noe i mot det!?
  12. Ok. Men etter å ha lest det innleget kan jo like så godt stående ryggfinne være settesifk. Det er jo i fleste tilfeller slitt ryggfinne. Man veit egentlig ikke hvor mange villfisker som svømmer i norges land? Kankskje alt er utvannet med settefisk? Da sitter jeg å tenker Hva får man gjort med dette rundt om i Norges land nå Sklei av litt her nå, men ser at dette engasjerer mange. Noen må gjerne starte en tråd om tema!
  13. Jeg syntes dette med forklaringer rundt hva som betegner settefisk er veldig interresant. Men jeg er spørrende til at slitt halefinne er en "fasit" på at det er settefisk!? Men det kan være fordi jeg ikke kan det. Syntes det er rart at det er ryggfinnen, hvorfor Robban?? Trodde kanskje halen ville være den delen med størst slittasje? Hvorfor blir ryggfinnen så avgjørende?
×
×
  • Opprett ny...