Gå til innhold

E.Bergersen

Members
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av E.Bergersen

  1. Kjære Orakel. Julen er nå over å det nye året er påbegynt, tilbake sitter jeg med en bismak av frustrasjon og tristhet. Som en liten gutt ble jeg lært at du skal ikke tro på ALT du hører, å klart som liten pode med respekt for de lærde tok jeg jo det til meg. Problemene som oppstå med tiden var mange. Det vil si de fleste kom etter en sang av Øystein Sunde som het Kjepper i romjula. Sangen brente seg inn i hodet mitt og jeg følte det var mye i den sangen som var feil, dvs han synger jo bl.a. at du ikke kan stikke kjepper i romjula å som liten fikk jeg jo innprentet at enn skulle ikke tro på alt du hørte. Ergo her kommer problemet. Jeg tenkte at alt i denne sangen vår jo bare tull, i flere år har jeg nå prøvd å lage smykker av potetgull, stikke kjepper i romjulen, gått på ball for og danset dampveivals. For ikke å snakke om alle forsøkene på å gre håret med en bakkekam. (det skal sies at jeg faktisk lyktes med dette sommeren 1998. Det toppet seg i år når dragen i huset ble møkka sur for et flott smykke laget på Kim's havsalt samt at mitt årlige forsøk på å stikke kjepper i romjulen igjen mislyktes. Jeg spør så deg kjære Orakel. Hva FA.N er feil med verden, har jeg fått vranglære hele tiden? Skal du etter alle disse årene høre på alt du blir fortalt? Eller er det slik at min kone er sær og jeg stikker kjeppen feil inn i romjula?? Utdyp det gjerne om du har fått dette til. Hjelp meg...... Mvh frustrert kjepp stikkende smykke lager.
  2. Satt ved stikka og tenkte litt å plutselig ramlet denne karen ut. Om noen skulle ønske å binde slike så skrik ut så legger jeg på info. Siden du skriker så pent Petter legger jeg ved info i PDF. Fikk ikke limt inn texten her så det ble vedlegg. Micro Mysis.pdf
  3. Her kommer en super rask reke type som jeg kaller dubbing reka. Krok: Gamakatzu F314 size 8. Øyne: Foam "tube" (dette for å få reka til å flyte riktig i vannet) Dubbing: Steelhead Ice. Orange/ Hot Yellow. Ribbing: Kobber. Begynn med å binde inn øynene i krokbøyen. X binding. Lag så en dubbingløkke. Prøv å strekke ut dubbingen før du legger den i løkken. Gjør så 2-3 snurringer foran øynene, lag så et kryss over øynene.( Dra dubbingen alltid bakover før du legger en ny runde) Legge nå inn kobber, begynn ved krokøyet å binde den bakover. Stopp rett bak øynene, bind den godt inn. Legg gjerne på litt lakk. Dubb så resten av kroppen, tapper etter beste evne. Avslutt. Nå kommer det viktige. Ta en borrelås børste å gre fremover, KUN PÅ TOPPEN av flua. (dette blir hornene) Hold nå dubbingen mellom fingrene og lås med kobber ribbing. Ikke stram for hardt. Avslutt. Gre nå "snuten" til reka rett opp for å få ut fibre av de 2-3 surringene vi gjorde der fremme. Så er det frem med UV lim. Hold fiberne fremover og legg på litt lim ved øyene/ 3-4 mm utover på hornene. Hold den gjerne skrått oppover. Lys. Bygg opp med lim i små mengder. Når det er gjort tar du nålen din å dra ut noen fibre under reka, hold de rett ned klipp så skrått mot kroken. Dubbing reka skal nå være klar. Meget rask, god og "billig" reke om en trenger små reker.
  4. Alle gode ting er 3 Vi tar med Krampa også. Her har jeg brukt Hare Ice dub Brown Olive og Brown Jumbo CDC. Bind inn kobber. Lag så en dubing løkke i krok bøyen, bind tråden opp. Dub så oppover (tapper,) når du er ca 3-4mm fra krokøyet henter du tråden din som du nå lager en ny dubing løkke med. Bind tråden din opp til krokøyet igjen. Dub så hele veien opp og lås. Ribb nå opp med kobber, lås. Fyll så den siste dubing løkken med cdc, ribb den opp. Avslutt med et fint hode. Børst den litt så den blir litt rufsete. You now got yourself a Krampa
  5. Tar en til siden jeg var på gli. Her kommer Kobber bassen på en Daiichi 1120 S:8 Utrolig lett flue. Bind inn en kobber "tråd" ca 3mm fra krokøyet, gjør så på samme måten som på klympen. Lag så en dubing løkke type lang. Spinn inn kobber eller Kobber/gull dub, prøv å taper kroppen. (dub ganske stamt) Følg så på med kobber ribb oppover. Avslutt. Legg så 1 dråpe lakk på vær og enkelt ribb. Dette låser dubbingen. Når lakken er tør tar du nålen din å stikker den inn i "magen" av flua, dra ut passe med dubbing. Ta så en lighter for å brenne av toppen på flua om du skulle ha dubbing som stikker over/ ut av lakken. (dette må ikke gjøres) Happy Fishing. Ps: beklager litt uskarpt bilde.
  6. Tester ut en UV-Klymp. Gleder meg til å få den i vann, tror den kan være en fin "trigger" flue på mørke dager. Orange sel ull blandet med Orange Spectra UV dub. Tråd- Ultra Tread FL.Orange Krok- Daiichi 1120 size. 8. Bilden er ikke helt 100% men jeg håper dere overlever Bilde nr 2 er med lys fra UV lampe.
  7. Se der ja Ser ut som du har hatt en fin tur. Knall gøy å se at det fanges.
  8. Trikset når det kommer til rust er å ikke la boksen ligge lukket. Evnt legg en pose med silikat kuler I boksen.
×
×
  • Opprett ny...