Gå til innhold

Lars Erik Marcussen

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    1 233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

Alt skrevet av Lars Erik Marcussen

  1. Har noen rundt Oslo (eller en time utenfor) en kano jeg kan leie kommende helg 18-20 august? Jeg skal ta med datteren vår på kano- og og telttur i Romeriksåsen. Kanoen blir pent brukt av en voksen og et barn, sjøsettes og brukes på et og samme vann (ingen trekking i skogen) og brukes av båt / kajakk / kanovant person, nemlig meg. Ta gjerne kontakt på 90708816. På forhånd takk, Lars Erik Marcussen (38) og Eva (6)
  2. Hei -Lars- (jeg skjønner JB har gitt seg sykkelsporten helt i gvold og skiftet premiumstenger og GoreTex mot italiankse karbonsykler og tvilsom Spandex, så han er vel en tapt sak) Jeg har et dilemma, eller kanskje rettere sagt: jeg er forvirret. Jeg har nemlig - endelig - vært i Hemsila og fisket. Etter 20+ år som aktiv fluefisker, de siste 10 godt plassert på Oslos vestkant og med både Simms, Sage, T&T, Patagonia og full bunad, hadde jeg enda ikke fisket i Den Hellige Gral, Nymfenes Nemisis, Døgnfluenes Dal og Perfeksjonistenes Paradis: Hemsila. Men i forrige uke fisket jeg og min eiendomsmegler(selvsagt)-venn i Hemsila i to dager. Og her er forvirringen: Det var en del folk, men vi fant alltids et sted å fiske. Jeg gikk ikke i kø. Det var ikke oppskrytt. Jeg fikk fisk. Den var pen. Jeg møtte folk med Kinetic-vest og Guideline-vadere, for pokker!!! Bevares, det var kilent og vanskelig. Fisken er tydeligvis sær, selektiv og viser finger'n og ryggfinnen til dårlige flyt og feil presentasjoner. Men det var like fullt en helt glimrende fiskeopplevelse. Hva gjorde jeg galt? Jeg har tydeligvis ikke opplevd Det Ekte Hemsila med køfiske, skiftenøkler, skadet fisk og ville Simms-tendenser. Jeg kan kun konkludere med at det må være min feil - men HVA var feil?! Hjelp!
  3. Jeg fikk lånt meg en stang av en lokal dykkesjappe der en gang og fanget dorade og små havabbor fra en molo. Det gikk betydelig større fisk litt lengre nede i dypet, jeg hadde bare flytesnøre. Har prøvd mye i Middelhavet etter samme type fisker - men Tenerife er MYE bedre. Tre tips: Skaff dere surfesko / booties og kom dere ut på diverse klipper og deng i vei (altså, jeg mener kast i vei, ikke...ja.) Ta med noe som kan funke som linekurv, de vulkanske steinene spiser snørecoating til frokost, lunsj og middag. Lokale helter har blitt observert med plast-kurver i et belte på magen. Fortynga fluer evt noe ordentlig synkesnøre. Sist men ikke minst: får dere litt fisk, er ofte restaurantene villige til å steke den til dere, bare man ikke går midt i turist-helvete.
  4. Takk til artikkelskribenten for en morsom fortelling. Fasit er selvsagt: Hvis du ikke vil fiske i Baltak, ikke dra til Baltak. Hvis du vil fiske i Baltak, dra til Baltak.
  5. Hvem tar på seg å ta dette (skriftlig) opp med OFA? Sent from my iPhone using Tapatalk
  6. Hei -Lars-, Jeg møtte en annen fluefisker ved en elv forrige uke, vi pratet om løst og fast og sammenlignet selvfølgelig antall 3-kilos tatt på tørt på 50-meters kast og 0,008 fortom. Vi fant ut at vi hadde like mange den dagen (13 hver) og selv om han hadde fått alle på rent oppstrøms fiske, hadde jeg tatt alle mine på krok 28 hekla myggklekker. Så vi fant ut vi var omtrent like gode. Men så. Så skjedde det. Samtalen tok en helt uventet vending. Vi snakket om kasteteknikk (begge strever litt med kvadruppel-trekk når vi speyer over 40-45 meter) og så var vi selvsagt UENIGE OM NOE. Ikke noe særlig rart med det, fluefiskere er jo uenige om ALT, men vi var uenige UTEN Å BLI FORNÆRMET PÅ HVERANDRE! Vi hadde det faktisk HYGGELIG der vi satt! Hva i all verden KAN ha skjedd? Har jeg sviktet? Kan det hende at jeg ikke føler HARDT NOK til å bli tilstrekkelig fornærmet?
  7. Abu Garcia sett, tror stanga var klasse 6/7, EVA-håndtak i stedet for kork. Dimplomat snelle, enellerannen smøre som fulgte med. Dette er rundt 1992, tror jeg. Tjuk, svart, tredelt og svart stang som faktisk var OK å fiske småørret i en skogsdam. Neste stang var vel det som fikk meg til å få til kastinga: en Guideline TriCast 9' 6'er. Den var kjappere og mye mer moderne, rundt 2003.
  8. Jeg skal muligens tilbringe en del tid i Danmark i høst og på vårparten, og som komplement til SØ-fiske er jeg nysgjerrig på P&T. Jeg har fått noen utrolig fine og STERKE regnbåger i noen vann i Sverige som er neste P&T - og jeg har fått pelletsgris i Hökensås som var så kjedelig at fy. Nå som det jo kom en film om Black Stone sør på Fyn, lurer jeg rett og slett på om jeg skal prøve dette utskjelte fisket. Har noen her inne teste put and take i Danmark, og vil dere fortelle litt om det? For ordens skyld - jeg er ikke så interessert i svar om hvor kjipt og kjedelig P&T er. Jeg vil gjerne vite om noen faktisk har fisket i noen danske P&T anlegg og hva de synes om det.
  9. Kan det være Finn de Lange det står? Legendarisk fiskeutstyrsbutikk i Bergen... Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. Jeg synes stadig det dukker opp nye fjes her, på Nordisk, på div Facebooksider og ikke minst langs bredden av vann, elv og fjord. Jeg har fisket med flue i omtrent 25 år og har aldri sett så mange fluefiskere som nå. At det er så mye nettkrangling driter jeg litt i. Jeg tror ikke det er mindre sludder og selvforherligelse på Fingerhekling.net eller Mazdaklubben.no, nettfora er jo perfekte for kranglevorne bedrevitere (som meg selv). At enkelte har trang til å fremheve egne meninger, ideer eller fortreffelighet er ikke noe nytt. Det har menn alltid gjort. Men i stedet for de tre-fire rundt leirbålet den kvelden, er det nå flere hundre eller tusen som "hører" dem. Devsller fleste fluefisker er jo noen veldig rare folk. Det er som alltid opp til oss som leser det som skrives om vi lar oss fornærme. Og hvis DU blir fornærmet av hva noen med en sær hobby, høyst tvilsomme prioriteringer rundt hvor fellesferien skal tilbringes og delvis sykelig forhold til insekter mener om NOE som helst, da kan du ta deg en bolle. Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. Shit, jeg savner disse kranglene. Det er jo stor underholdning! Hvilke FB-sider må jeg inn på? PS - jeg tror jeg er ukrenkelig, i hvertfall. Så jeg melder meg neppe ut. Stort sett er det ca 10-12 fluefiskere (ekte fiskevenner som jeg faktisk møter i det virkelige liv) jeg hører på, andres meninger bare registrerer jeg og går videre. Sent from my iPhone using Tapatalk
  12. Kvalitet fremfor kvantitet! Sent from my iPhone using Tapatalk
  13. Jeg har med hell brukt "washing line" som beskrives her på sånne forhold. Jeg har droppet mud, men har fyllt en liten plastflaske med Zalo - ingenting funker bedre når fortommen skal under filmen! Men jeg må også inrømme at jeg nok hadde satt på en våt vårfluepuppe og dratt den saaakte inn her. Så sakte at det ikke lager bølger, bare handtwiste litt slik at snøreminnet retter seg ut på vannet. Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. Hei Bindestrek Lars Bindestrek. Jeg har som så mange andre betalt restskatt og må spare litt penger ved å lage fiskeutstyr selv. Siden jeg måtte pantsette linekurven min (Orvisbøtta) kom jeg på at noen glupinger for noen år siden snudde en IKEA-krakk opp ned og tredde et belte gjennom den. Min ble VELDIG tung, hva har jeg gjort feil? Er beltet for tykt? På forhånd takk for svar. Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. Jeg for min del har bestemt meg for å fiske MER med nymfe fremover. Jeg har i sommer fisket to kvelder i en ganske fin og klar elv, der nymfefiske med nappindikator er UTROLIG spennende når fiske ikke vaker eller kun vaker en gang i timen. Her er det også sjofelt mye vind og tildels "død" overflate 80% av tiden, så å gå ned under vann for å fange er nok uansett mer effektivt. Jeg vil faktisk si det er MER spennende enn tørrfluefiske, sålenge man ser fisken. Tidligere i sommer var jeg også på bellybåtfiske i et vann der det visst fanken vaket en del, men jeg fikk dem IKKE til å ta noen av mine tørrfluer, selv om de var perfekt presentert og jeg gikk gjennom 12-16 fluer hver kveld. Først etterpå tenkte jeg at en buzzer eller en druknet klekker eller en ministreamer hadde gjort susen. Da stod jeg allerede på land og forbannet hele fluefisket. Så jepp, på neste tur ttil Hemmeligelva skal jeg bunkre opp med indikatorer, ribbede hareørenymfer og litt tykkere fluorcarbon. Da vil jeg få fisk, mens min tørrfluepuristkamerat kan stå og vente i timevis på det ene vaket mellom vindbygene. Til slutt: Med tanke på at dette innlegget er svært velformulert og siden jeg åpenbart har rett, skjønner jeg ikke hvorfor dere som som har aset dere opp over disse 4 sidene ikke bare sendte meg en melding og spurt om fasit.
  16. MOI og ERN og så vider skjønner jeg lite av (tipper jeg lærer litt av Grunde på neste års Kolatur) så de hopper jeg over til jeg får testa stengene selv. Men det at noen så tydelig beskriver ting JEG synes er ganske viktig når jeg velger stang - altså om jeg liker selve stanga, at den ser pen ut og føles gre - se det var positivt. Jeg synes det er interessant at de poengsetter utseende, eierglede, stangtube osv. Jeg vil aldri innrømme at jeg er opptatt av at stanga ser bra ut eller har stor eierglede, men det gjør jeg altså. Men jeg innrømmer det ikke.
  17. -Lars-, nå som det blir Brexit, faller jo pundet som en lett fortynget hareørenymfe. Dette gjør det billigere å dra til England, så nå vurderer jeg å reise bort for å fiske i de berømte kalkelvene. Test, Itchen og hva de nå heter. Men jeg har en gnagende mistanke om at min Hemsil-bunad, dvs Simms fra topp til tå og SAGE og Thomas & Thomas i premiumklassen kanskje er FOR amerikanisert? Må jeg bytte om til tweed, splitcane og gammel Hardy Perfect for å få lov til å fiske u England nå? Jeg sliter ennå med Loop-poseringen (stanga på nakken) og frykter at en brå overgang fra lett karbon til tung bambus vl forstyrre balansen. Kan dette motvirkes at tykkere tweedjakke?
  18. Takk for gode råd! Nå har jeg øvd litt på å balansere stanga over skuldrene også (også kjent som LOOP-posituren) så dette blir suksess. Sent from my iPad using Tapatalk
  19. -Lars- : Jeg skal på fisketur i morgen og resten av uka. Jeg reiser sammen med to kompiser som er hhv jaktogfiskejournalist og jobber i "en portal som formidler naturopplevelser". Dette er altså folk som tenker fsike og friluftsliv twæntyfårrsevven. Jeg er en lett frustrert trebarnsfar med flere jobbreisedøgn enn fiskedøgn og jeg vil gjerne gjøre inntrykk på proffene. Hvilke oppdaterte trender bør jeg snakke om og hvilke slanguttrykk bør jeg bruke?
  20. Ikke ankre opp en kano i sterk strøm i Rena - ihvertfall ikke paraplydregg som setter seg fast. Når kanoen gikk på tvers i strømmen trodde jeg jeg skulle dø.
  21. Jeg ANER ikke hvem N*** F****** F*** er men jeg har selvsagt dannet meg et bilde av Lillevann. Lillevann er en kranglevoren bedreviter som jeg ikke vil være foruten. Jeg ser frem til å irritere meg grønn over dine vel-formulerte innlegg i mange år, Mr NFF.
  22. Single estate uvakset Arabica fra Finca d' Incomformista (bare sørvest-hellingene, må vite), saktebrent på Grünerløkka og håndbrygget med V60 med NØYAKTIG 87,7 grader temperatur, 14 gram per 200 ml vann, 87 sekunder (den velkjente 14 / 200 / 87,7 / 87 - formelen). DA har men den perfekte kaffe.
  23. Jeg slutta å røyke når kona var gravid med førstemann, dvs sent 2008. Jeg røykte 15-20 per dag, hadde gjort det i 15 år. Det var overraskende lite plagsomt, når man først kom gjennom de første tre dagene. Jeg valgte å IKKE legge om livsstilen helt, en kjempeforandring om gangen var nok. Jeg spyr av snus og nikotintyggis blir jeg svimmel av, så der var det ingen hjelp å hente. En uke på Kola uten røyk er fremdeles utenkelig, men jeg klarer å røyke noen dager i Russland og så slutte tvert den dagen jeg reiser hjem. Mye er mulig, det meste er individuelt og jeg applauderer alle som slutter å røyke på sin måte. Hurra for dere - det går an! PS: Dere som flere ganger om dagen putter noe som enten ligner bæsj eller et bind i munnen - dere er det ikke håp for uansett. Dere kan bare fortsette å snuse. Æsj.
×
×
  • Opprett ny...