Gå til innhold

Petter

Members
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Som en passiv bruker av dette forumet over flere år har jeg fått med meg litt av hvert. Beklagelivis synes jeg at fokuset har blitt dratt noe vekk fra det jeg legger vekt på når jeg er på fisketur. At folk har forskjellige oppfatninger på dette området har jeg full forståelse for. Det jeg imidlertid ikke forstår er hvordan man kan bruke ord som idioti, respektløshet, uvitenhet etc. om noe slikt. Ok, så sitter det mange her med sterke meninger om hva som er rett og galt når det kommer til kakking av fisk. Trenger man da å patruljere forumet som et slags moralsk politi og tre meningene sine langt nedover ørene på alle og enhver tvert anledningen byr seg? Hvor har det blitt av vanlig folkeskikk? Greit nok at et forum er til for gode meningsutvekslinger. Slik jeg ser det er det ikke meningsutveksling å gå til frontalangrep på en som ønsker å dele en god fiskehistorie. Det er fort gjort å være tøff bak et tastatur, men jeg håper for guds skyld at dere med de mest ytterliggående meningene ikke stryker bort til enhver slukfisker dere møter i det virkelige liv og belærer vedkommende om C&R, vekstforhold og annen kunnskap dere måtte sitte inne med. Hvis du likevel mener at trådstarter kunne latt vær å dele dette da du ikke synes det har noe med fluefiske og gjøre, ber jeg deg ta en titt på hvor innlegget ligger. Off topic, forumet for alt annet en fluefiske.
  2. Flott rapport og gratulerer med storfangst Ps. Avataren din er iallefall helt perfekt, swedeElvis :-)
  3. Takk for svar Regner med det er det samme om jeg velger høyre eller venstresveiv?
  4. Kjøpte en Danielsson original midge her forleden. Lurer litt på hvordan man stiller inn brems osv på denne snella? Merker at det er akkurat likedan å snurre begge veier...Dersom jeg strammer inn "skruen" i midten blir det også like tungt å sveie inn som det blir å dra ut snøre. Er klar over at det ikke er et "normalt" bremsesystem på snella, med lurer på om jeg kan gjøre noen justeringer slik at det blir en utpreget "sveiveretning". Noen som har noen erfaringer med dette?
  5. Hadde fri fra mandag til fredag (før eksamenstiden). Jeg og Torgeir bestemte oss derfor for å dra til Torgeir's lurevann i Verdalen. Vi var framme ved hytta til Torgeir kl.13.00 på tirsdag. Planen var at vi skulle "fiske" oss fra hytta til Torgeir innover mot svenskegrensen. Det første vannet vi kom til var på størrelse med en elvekulp. Vi rigget utstyr mens vi registrerte noen heftige haed and tail vak. Torgeir var førsteman til å prøve. Vi så noen fjærmygg, så Torgeir satte derfor på en fjærmyggklekker (JK's variant). Etter ca. 5 sek tok fisken i et rolig og pent vak. Etter en morsom fight landet Torgeir en meget pen ørret. Vi satte oss ned før å førdøye opplevelsen, mens vi ventet på at ny fisk skulle vise seg. Det tok ikke lang tid før en annen fisk var oppe igjen, og det var da min tur til å fiske. Jeg la ut (2 m fra myrkanten), og fisken tok i et kraftig vak. Jeg landet også en ørret på samme størrelse som Torgeir sin. Vi tok 2 pene fisker hvær mens klekkingen sto på. Etterhvert begynte det og hagle/snø, så vi tok derfor en tidlig kveld med et parti sjakk Neste dag var planen å gå til noen vann litt lengre opp på fjellet. Også i dag møtte vi hagl/snøbyger, men det klarnet opp etterhvert. Vi satte kursen for ei lita luretjønn hvor Torgeir hadde hørt det var stor fisk. Vi kom fram og registrerte noen vak. Også i dag var det fjærmygg som klekket, og Torgeir satte på en palmermyggimitasjon. Etter ca.2 min tok fisken i et kontrolert vak, som virket litt småfiskaktig. Rett etterpå gjorde fisken et nydelig svev, og vi skjønte at det ikke var noe småfisk. Etter et par heftige utras, landet Torgeir en meget pen ørret. Dette gjorde turen komplett og vi vente så snuten hjemover. Bilder kommer.
  6. Hører på Åge Aleksandersen
  7. Fiske har jeg drevet med siden jeg var 6-7 år gammel, men da desverre med haspel. Fikk min første fluestang i en alder av 13 år, og har nesten ikke rørt en haspelstang siden. I starten ble det mest laksefiske, men har senere fisket mer og mer ørret. Begynte å binde fluer for ca. 3 år siden, og oppdaget raskt at det var mye morsommere å få fisk på en selvbundet flue.
  8. http://fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=2773.0 Kanskje denne kan hjelpe
  9. Petter

    Roma

    Sitter i Roma og lurer paa om det er noen som har tips om evnt. fluefiskebutikker ol?
  10. Takk for hjelp Ola og HG
×
×
  • Opprett ny...