Gå til innhold

tegen

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tegen

  1. tegen

    Raske stryk

    Jeg har idag fisket i en del stryk i ei elv, jeg prøvde noen nymfer som jeg lot flyte igjennom stryket, men uten syn eller kontakt til flua så er det vanskelig og føles ineffektivt, er det noen som har noen tips til effektivt fiske i stryk?
  2. Så fin plass...med så stor fisk! Jeg leter fortsatt etter en drømmeplass som dette
  3. Fluestørrelse og tippet size? Sent from my iPhone using Tapatalk Det skjer med flere fluer, men disse kommer vel sikkert fra samme produksjon, så er mulig jeg må finne meg noe annen plass å kjøpe! 0.36 mm "spiss"! fluestørrelse fra 14-10 ca. Bruker blodknute mellom fortom og spiss.
  4. Jeg bruker en standard fortom, dermed en x2 stanglengde med tippet, når jeg kaster så får jeg etterhvert slike tvinninger på tippeten, når jeg drar det ut så spinner flua rundt, etter hvert blir det bra igjen når den får snurra ut, men etter ett par kast til så har jeg samme problem. Jeg lurer da på om problemet ligger i tippeten? hele fortommen? knytene i fortom+tippet? flua? Takk for all hjelp!
  5. Selv drar jeg gjerne frem en streamer eller bare en kopp kaffe med klaging som tilbehør! Er selv uerfaren men har hatt litt suksess med streamer når vinden blåser i ansiktet! Du sier du ikke har prøvd deg i elva, det er nemlig hit jeg helst drar hvis forholdene er dårlige for åpne vann, regn gir særlig bra fiske i elver i området mitt
  6. Tilslagene ligger litt i natur føler jeg, er mer en reaksjon enn noe jeg bevisst gjør, siden jeg har fisket mest tørt etter ørret så har jeg en tendens til å løfte litt tror jeg ja, jeg må prøve meg frem så finner jeg vel ut en god måte å få fisken til å sitte på!
  7. Min første vulgata-opplevelse, ikke så stor fisk men utrolig morsomt! Den karen på bilde svulgte klekkeren og blødde dessverre, men ett vann med masse fisk og det blir god mat!
  8. Tok en tur på ei tjønn ikveld, vinden sto til og forholdene var dårlige. Jeg har generelt lite erfaring med streamere og undervannsfiske med flue, men siden det ikke vaket noe så måtte jeg prøve noen kast, på 30min fikk jeg 4 napp i stanga, alle bomma jeg på tilslaget untatt den siste som røyk... Noen ganger er det vanskelig å pakke ned stanga, men 5 timer senere måtte jeg gi meg, woollybuggeren kan vertfall være effektiv da!
  9. Takk! Var veldig vanskelig å lure den når den tok baetis, var vel så mange at det ble vanskelig av den grunn
  10. Klekket tusenvis av denne(den mørke) idag, hvilken flue er det? Jeg fikk ikke til å ta den idag, selv om det vaket konstant i regnvær og 10 grader, noen tips til denne lille krabaten? Det klekket også en flue til samtidig, lurer litt på denne også.
  11. Hva er det som gjør ett bra SØ-område bra? Hva leter SØ etter? Hva gjør at dagsfiske er bedre på vår? Er høst bra?
  12. Nei, det blir ikke det, sola er nede i noen få timer, da er det "skumring".
  13. Det er så fine kvelder/netter nå for tiden, jeg har aldri tatt sjøørret på flue og lurer på om det kan være bra på nettene nå? Hva slags område bør jeg fiske på? Jeg bor i Nord-trøndelag, har flyteline og synkeline men ikke intermidiate. Hva slags fluer er bra nå? Er det stor sjangs for bra fiske? Dette er ett område jeg ikke kan noe om!
  14. Jeg har ikke bundet mange fluer i mitt liv, men jeg har lyst, problemet mitt har vært økonomi men også et enormt utvalg i materiale som jeg ikke kan noe om...Så da spør jeg, hvis jeg vil binde litt basic fluer som marginata, vulgata, vårfluer og kanskje noen nymfer, hva trenger jeg? Hvilket materiale er bra for tørrfluer? Hvilke er bra for nymfer? Jeg vil ikke kjøpe tusenvis av farger og forskjellige materialer, men nok til en bra imitasjon og noe å lære med, problemet hvis jeg følger en tilfeldig "tutorial" på binding av en flue jeg vil ha, så har jeg ikke de materialene den personen bruker. Jeg sitter i Spania og klarer ikke å tenke på annet enn at vulgataen er igang hjemme... Uansett, takker for tips!
  15. 14 minutter kan gå utrolig fort når man ser på slike herlige bilder og ikke minst herlige folk!
  16. Vet dere om noen gode imitasjoner? Er ikke noe binde-ekspert for å si det sånn, meget nybegynner på det området!
  17. Alle fluene dere har nevnt ligner veldig, men Empis boreali vil jeg kanskje si ligner mest av det jeg kan huske...
  18. Det er i ihvertfall enorme mengder av de, men er usikker på om fisken er veldig sultne på disse? Neste gang jeg er der så skal jeg prøve å få tatt ett bra bilde!
  19. Vet du noe om hvordan de flyger? Hvordan ser de ut i lufta?
  20. Det kan det være, jeg har ikke fått tak i noen..så jeg får ikke studert de nøye, eneste jeg kjenner de igjen fra er i lufta, måten de flyger på dessverre.
  21. Jeg er ikke særlig dreven på fluer og insekts-lære generelt, så jeg skal prøve å gi en beskrivelse av fluen jeg har sett, jeg så rimelig enorme mengder så jeg må helst vite om det er bra fiske på flua. Fluen er svart og brun, det mest karakteristiske med flua er at det ser ut som den henger å slapper av i luften da den flyger, vingene ligger på ryggen og er brune. De har ganske lange ben, men ikke noe slikt som stankelben eller lignende, de flyger i svermer... jeg så dette insektet på en myrvann, middels størrelse på vannet i skogen. Kanskje det er umulig å si hvilken flue dette er, men noen ideer?
  22. Ikke noe spesielt, men håper det kan varme naturglade hjerter! Edit: Jeg er ikke så solbrent som det ser ut som!
×
×
  • Opprett ny...