Gå til innhold

omland

Members
  • Innlegg

    459
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. http://stavrum.nettavisen.no/ulv-i-ostmarka-er-ikke-farlig/ Håper det slår til. En ulveflokk i østmarka neste årene hadde vært interessant å ha for diskusjonens skyld. Blir vel et helvete når den første familiehunden blir drept på søndagstur.
  2. Har tatt bort alt. Stivt som f... Ser egentlig bra ut. Har hengt inne i ca 10 grader.
  3. Nå har det ligget hele jula godt saltet. Er det noe mer man behøver å gjøre før man kan begynne å binde fluer ?
  4. Får håpe du har rett i at det ikke finnes hybrider i faunaen. Men tror ikke man skal være skråsikker på dette. Det er et marked for slike hunder. De har vært annonsert på finn, dog vet jeg ikke % ulv. Dette ble forbudt i Norge for noen år siden men det er noen som holder på i sverige. En slik halvvill skapning vil fort kunne tilpasse seg overlevelse her. Det er ikke sikkert et slik "tap" vil bli registrert og kan fort bli et par med en ung Hanne på vandring. Det ble vel nylig fanget en pointer på Toten som hadde vært på rømmen et halv års tid. Dette var en dressert fuglehund. Så om det finnes hybrider blir ikke jeg overrasket selv om det ble utlovet en dusør på en halv mill for de som kunne dokumentere dette, men det ble ingen funn.
  5. Ulv i Norge vil nok være en evig diskusjon. Så lenge Norge har internasjonale forpliktelser må man på en eller annen måte tilrettelegge for dette. Så mulig dagens løsning med begrensede ulvesoner er en greit kompromies. Forskerne frykter innavl (men linjeavl hvor man avler helt ut med nytt blod med innvandring fra Russland trenger ikke å svekke stammen, det er jo dette prinsippet husdyrene våre er avlet på), bøndene får etstatning for tapt bufe, og tjuvjakt som gjør at de lokale føler de "vinner" en seier innimellom får man ha et avslappet forhold til.
  6. Spør man de med krum rygg og stokk som lever i dag mener de adferdsmønsteret er endret. Jeg vet ikke men luftet en tanke. En hund som blir borte et par dager kan fort bli "vill". Den lar seg ikke kalles inn og må noen ganger skytes eller fanges. Faktisk vært flere tilfeller i høst.
  7. Enig i at vi mennesker har liten grunn til å frykte ulven men skjønner de som bor i ulveland ikke deler dette synet når man opplever ulven rekende rundt hushjørnet som faktisk har vært tilfelle flere steder. Jeg mistenker det med mindre skyhet er at det ikke er ekte ulv men en hybrid. Det påstås at det er satt ut "ulv" men om dette stemmer blir vel vanskelig å få svar på. At det ikke jaktes ulv i Norge er bare tull.
  8. Kommer fra en oljetank fra Ullevål sykehus pga en åpen ventil. 19 000 L fyringsolje rett i elva.
  9. Har noen blitt uvenner her? Må vel gå ann å diskutere uten at det går så langt. Mange forebyggende tiltak har vært prøvd. Bla fellesbeite i Trysil med strømgjerde. Skal si det ble leven når det kom Bjørn innafor. Statens oppsynsmann holdt på å miste jobben fordi det var usikkert om det ble felt riktig bjørn. Tror man må ta hensyn til de som bor der ulven får lov å leve. Lett å sitte i oslogryta å si - fint med ulv.
  10. Registrerte ulv forrige vinter, http://www.rovdata.no/portals/Rovdata/LiveContent/6499/Images/ulv_skandinavia1112.jpg I reinbeiteland blir ikke den svenske ulven gammel.
  11. Dagens Norge og en bærekraftig ulvestamme lar seg ikke forene etter min mening. At noen er uenig i dette er helt naturlig. Nå skal svenskene skyte ned stammen til 180 dyr mens forskerne vil ha 500. Parallelt med dette skytes det det mange dyr illegalt - de har min fulle støtte !
×
×
  • Opprett ny...