Gå til innhold

Jørn J Jonassen

Members
  • Innlegg

    136
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Jørn J Jonassen

  1. Fikk desverre ikke til å legge ut bilder og historier mens jeg var der oppe, men kommer tilbake sterkere etterhvert med historier og bilder. Stikkord er: Mye vær, lite laks, 7000 km og bamse brakar på besøk.
  2. Se etter blå bil med blå takboks mellom Kongsfjordelva - Masjokka og Komagelva.
  3. Da er det dags for en 4 ukers Finnmarksferie med fiske i fokus. Skal forsøke oppdatere iløpet av ukene her på forumet med ujevne mellomrom. Bilen er pakket med bl.a. 8 stenger, 2 telt, bikkje og en datter. Kjærring og min andre datter kommer flygende opp om ca 11 dager. Laksefiske i diverse elver i Øst Finnmark står i fokus, men hele familien skal også gå over Varangeren og bruke 3-4 dager og følge hele Vestre Jakobselv. Blir ørretfiske i de øvre delene og laksefiske i de nedre delen av elven. Ferden starter nu like utenfor Jessheim og regner å bruke 22 timer + - oppover. Må jo stoppe ved grenseoverganger og vise frem hunden. Men greit å vite at i morgen kveld kl 18.00 så starter årets fiske for fullt og kan bare glede meg til mange og lange dager langs diverse elver. Da går starten og håper det ikke er for mange dager før oppdatering igjen. Så fremt jeg får det til via telefonen.
  4. Får man lagt inn bilde fra mobilen på forumet. Får startet nytt emne og skrevet, men klarer ikke legge inn bilde.
  5. http://www.finnmarken.no/lokale_nyheter/article5169141.ece Æ sir nu ikke mer.
  6. Er jo oppvokst og nesten født inne på Varangeren. 2 juli er fin tid, kan være litt flom igjen, men nesten alltid isfritt ialfall. Brukte være da vi dro første turen til hytta etter scootersesongen var over. 20 juli er det godt igang der som Staffan sier. Vidda ville jeg ventet til rundt 20. juli, iallfall om noen skal til indre områdene. Jeg drar iallfall dit den 20. juli, så får vi se. Vært mye snø i indre områdene av vidda i vinter etter det jeg har hørt.
  7. Drar nordover som vanlig, fremme den 6/7 og ikke sørover før slutten av juli. Første 2 ukene blir Masjokka og diverse andre elver som Vesterelva, Laksjokka, Kongsfjord og kanskje en tur til Skall eller Komagelva. Men er som vanlig dette og slik har det vært dem siste 22 årene
  8. Har noen tips på steder rundt Rødtange på Hurum, skal dit i pinsen med ungene og selv om de er flinke å kaste, så begrenser det seg hvor langt ut de kommer. Alle tips taes imot med takk.
  9. Husk bare at anleggsveien ikke åpner før 20. juli.
  10. Ser kjempefint ut, takk for tipser. Ser ut som fine steder å sette ut kanoene, padle, fiske og ikke minst campe. Skal nok padle en del, så dette blir nok passelig langt.
  11. Planlegger en kano/fisketur med speiderne og tenkt oss en tur til Aurskog-Bjørkelangen området. Noen som kan gi tips om fine vann som man kan kjøre bil frem til for å sette ut kano, gode fiskemuligheter og mulighet å telte langs vannet. Behøver ikke være ferdig leirplass, men bare så det ikke er bare myr rundt vannet, men tørre steder for å sette opp telt.
  12. Hehe, gjorde dette for noen år siden med samme resultat, håper alle ser det er med glimtet i øyet dette. Men når det er sagt. Bi fangst er ørret, vi begynte å kalle ørreten vi fikk i Finnmark for ferskvannstorsk, det var så lett å få den, store mengder av den så er den bare ekkel At Tore fikk 24 laks på en uke har en enkel forklaring, FLAKS!! Det er derfor han er i NZ og vi sitter og fryser rævva av oss her på steinknausen i nord
  13. Morsom lesning dette, og ikke minst hvor lite kunnskapsrike ørretfiskere er Her er litt fakta: Ørretfisker kaster som oftest mot et vak i stillestående vann, klarer ha ikke kaste ut til vaket så buker han en potonbåt. Valg av flue er utrolig lett, se etter hva som flyr eller klekker så har du løsningen. Får du en ørret på land så sprett opp magen og du kan være sikker på hva ørret tar på. Vaker ikke ørreten så bytter man til nymfer. Flyt ved tørrfluer og intermed, ved nymfer. Ved tørrfluefiske så er det jo bare pælme fluen ut og la den ligge i ro, med avbrekk av noen små nykk i snøret. Laksefisker kaster nedstrøms, nedstrøms og på tvers. Fluevalg avhenger ikke av hva fisken spiser men mye mer som f.eks. vannføring, lysforhold, farve på elven, temperatur og vegetasjon rundt elven. Klarer du ikke kaste ut til fisken, synd for deg, ingen som setter ut en potonbår i en lakseelv . Så kommer man til hvor dypt man skal ha fluen til å gå som avhenger også mye av elven og vannføring. Flyt, inter. slow synk, fast sink i ulike grader. Hastigheten regulerer man med mending som også er viktig ved laksefiske. Så bare å kaste lengst mulig nedstrøms Tmags, den er for tynn Vil vel si at fiske ørret med flue kan vel alle få fiske, men tar lang tid å ta en laks, så er jo gleden så mye mer når man tar noe som er vanskelig å fange og så mange ulike faktorer som spiller inn. Fisket etter ørret noen få timer med flue for første gang for et par år siden. Etter kort stund så hadde jeg en full steikepanne med ørreter og en stor en på over 700 gram. Og jeg er IKKE en ørretfisker, men blir fort kjedelig når det bare er å kaste fisk på land ;D Så til dere ørretgutter, når dere er stor nok til å tenke på mer enn en ting når dere fisker, så er dere velkommen til oss store laksegutta ;)
  14. Dette er jo det som mange har sagt i mange år, neste generasjon kommer ikke til å få oppleve det å fiske en villaks. Det man så i videoen om krøket fisk er slik jeg opplever det der nordpå så å si hvert år. Av de som fisker ulovlig med å krøke fisk, okkupere kulper +++ så er det veldig stor del finnlendere. Høsten 2010 skal kommunen overta forvaltningen av Tana elven. Det første ordføreren sier er:" Det skal selvsagt være plass til alle å fiske i elven, også tilreisende sportsfiskere, så lenge de ikke er til hindring for de lokale fiskerne. HALLO!! Tana går to veier, enten klarer de å gjøre den til en rikmannselv som Alta, eller så ødelegger de elven mer enn du har gjort hittils med sitt garnfiske. Det Neiden driver på med er bare barnemat i forhold til Tana. Det er også kommet forslag på innstramming på laksefiske i elvene i Finnmark. Mest med bakgrunn av dårlig eller ingen forvaltning av elven. Der det er flere elver som foreslått å stenges og innkreket fisketid i flere. Her kan du lese hele høringsbrevet http://www.fylkesmannen.no/H%C3%B8ringsbrev_11122009_ny_forskrift_2010-2014_vassdrag_med_laks_sj%C3%B8r%C3%B8ye_sj%C3%B8%C3%B8rret_Finnmark_SzHtf.pdf.file Mange elver har utrolig dårlig styret som ikke tørr sette inn tiltak. Manglende fangstrapporter er noe som går igjen hele tiden i øst Finnmark, selv med pant på mange hundre kroner og der sesongkortene er en stor del. Nekt heller de å kjøpe kort året etter om man ikke har levert fangsrapport. Vaktene har blitt mye bedre de senere år, har ikke blitt så mye kontrollert de siste 3 årene som alle årene jeg har fisket der opp og det nærmer seg 25 år. Bag limit, catch and release kan gjerne innføres, men hvem skal passe på det overholdes, fort å sløye en laks og gjømme den. Men nu skal jeg drømme om kanskje den siste turen til Masjokka til sommeren 2010, hvem vet hva som skjer når de lokale får kloa i den elva.
  15. Hehe, det viste seg nok til å være bløff fra ende til annen.
  16. Det er rapportert inn en laks på 23 og en laks på 17 kg tatt på stang i Masjokke. Det er knappt tatt mellomlaks på stang innrapportert i selve Tana og går rykter om at det er en bløff. Men kult om noen har hatt den kampen, selv om det er nesten i største laget for den elven.
  17. Hvordan går det der oppe etter at det har sluttet blåse spiker og husmaling. Utav statistikken så ser det jo elendig ut, kan ikke være så ille. Bare 3 uker til jeg sitter i Masjokka og da bør det bettre meg finnes noen laks på gang der. Noen nye rapporter Tobbe??
  18. Hvordan vil bruddstyrken være? 2 x0,35 vil jo bli 0,70, men vil bruddstyrgen være dobbel som å bruke enkel 0,35 eller kan man dobble bruddstyrken også? Noen som har testet?
  19. Tror det er Komagelva du mener?? Ja, du er heldig, skal nok ramle innom helgen denne sesongen etter to år jeg ikke har vært der. Kjenner elven godt og det er som du sier at nedre delen er veldig folksomt til tider. Men øvre deler er ikke stort å gjøre før litt uti juli. Så spørs når du skal dit. Fra Lutsi og oppover er det lite folk, men lutsi er det trangt med blandt annet lokale med 21 fots stenger som striper flue/makk. Rutetider på buss mellom Vadsø og Vardø finner du her: http://www.veolia-transport.no/ruter/525-vadsoe-vardoe-article145-219.html Kort kjøper du i informasjonen nede ved bruen og kortet gjelder fra 1800 - 1800, tror de åpner i 16 tiden og stenger 19. Fluer er de klassiske finnmarksfluene i grønt, blått og grått. Luringen her er svart på sølvkropp ;-) Kommer du litt uti juli så anbefaler jeg deg å gå helt opp til porten og fiske deg nedover hele elven.
  20. Ja, vært tanken min i 20 år også, men denne sommeren blir det. For å stikke av fra alle så kan man holde seg litt utenfor allfarsveien og finnes jo fiskeplasser helt opp til Masjokkvannet og videre opp Sommerelva Men kjenner jeg meg selv rett blir jeg liggende nedenfor Oluf med rampen og vaker der i en uke
  21. Gi ungene en fluestang før sporten ødelegger dem Gammelt flueljug!
  22. Huff ja, bare 4,5 uker igjen før jeg står ved Masjokka i fortvilelse og kaster febrilsk. Først med stor entusiasme de første dagene for så lure på hva man gjør feil Ånei da, er evig optimis og glad jeg legger fiske tidligere iår enn tidligere år. Har hørt det ligger godt ann til en bra fiske tidlig i sesongen. Gleder meg som fy, synd det er 200 mil å kjøre før man er der oppe. Planlegger en gummibåt tur oppe fra Dalsa og padle nedover hele Masjokka. Og da skal jeg ødelgge min andre datter med fluefiske. Ref, innlegg her tidligere
  23. Da min datter var 10 fikk hun teste fluekasting for første gang. Etter en kort instruksjon av laksefiskeren faderen selv, stod hun selv i over 2 timer på plenen og kastet. Året etter når hun var 11 ville hun teste i vann, avgårde til Nordbytjernet og kastet og fikk det veldig bra til og en stolt far stod å så på. 12 år gammel var det på tide med en tur i elven for å lure laksen. Ble Vesterelva i Finnmark da det er mye laks der som til tide er veldig bitevillig. Men akk ja, mange timer gikk og vi ga oss første dagen uten å være heldig, ble litt oppgitt men forklarte at det er mange som fisker i mange år før de får laks. Neste dag var det litt mer liv i elven og kun 10 minutter før kortet gikk ut høgg det på en laks, hun kjørte fisken som en gud og landet den etter en kort kamp. Laks ble det ikke men en fin fin sjøørret, men like stolt fordet. Men spiller ingen rolle så lenge den er tatt på flue Så da har man ødelagt en til person til å blir fluefisker og skriver dette mens jeg titter på min andre datter på 9 år og lurer på om hun er klar for fluefiske
  24. Oj, her var det som i gamle dager på andre forum *ler* Hei Svein, lenge siden nå og hallo Tore, ennå lengre siden. Men over til det mer seriøse. Teknikker til tross så hvorfor må alle ha ulike navn?? GA, eller Scandinavien, under eller spey. Det er jo bare vri litt på håndleddet så har du et nytt kast som sikkert fortjener et nytt navn. Forsøkt sett hvilke kast jeg bruker ved 2.håndsfiske og det er en blanding av underhåndskast og spey. Ser sikkert helt jævlig ut, men den fungerer best for meg og kommer langt nok uten for mye kraft. Men uansett må man ikke glemme at fluefiske skal være gøy, har man det ikke gøy så gjør man noe feil. Hyggelig å høre gode gamle diskusjonpartnere igjen, jada, ser deg også flyalf Kanskje må logge inn her litt oftere da jeg har sluttet på andre forumer
×
×
  • Opprett ny...