Gå til innhold

Fredrik Håland

Members
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fredrik Håland

  1. Heisann! Vi er to studenter som har flyttet fra Vestlandet til Trondheim for å studere. Vet av erfaring at det kan være svært vanskelig å finne godplasser med "prøv-og-feil" metoden og lurer derfor på om noen har noen tips til plasser verdt å teste i Trondheimsområdet. Helst relativt nær slik at det er mulig å ta buss[emoji4] Dette kan både være i vann og i sjø med fluestang. Gjerne send meg en pm hvis ønskelig!

     

    Sent fra min SM-N910F via Tapatalk

     

     

  2. Jeg tror vi  i mange tilfeller overvurderer hvor selektiv og "intelligent" ørreten er.

    Har mer en mange eksempler på at folk har fisket på en "vanskelig" fisk med diverse tørrfluer og fine flyt,og så kommer det en spinnfisker dupp og flue og røsker den opp rett etterpå :-)

    En liten avsporing dette,men at ørreten i mange tilfeller rett og slett bommer,er nok årsaken til mange tror de misset tilslaget :-)

    Hehe, ja, det i seg selv kan nok bli en stor diskusjon [emoji4]

     

    Sent fra min SM-N910F via Tapatalk

     

     

     

  3. Det er mange gode refleksjoner her, og som Andre skriver er det ofte bare å løfte på stanga, slik at fisken umiddelbart får stram line når den forsøker å flykte. Da kroker den seg selv. Her er en refleksjon fra min side: Like ofte som tilslaget er feil tror jeg at fisken refuserer flua. Det vil si at det ikke er tilslaget det er noe galt med, men fisken som avslører imitasjonen, og snur. De gangene vi kjenner at fisken stikker seg, tror jeg som oftest at tilslaget kommer for tidlig. 

    Ikke dum den teorien der. Er nok mange tilfeldigheter også inne i bildet, selv om teknikken alltid kan bli bedre.

    Sent fra min SM-N910F via Tapatalk

  4. Hei! Etter å ha bommet på alt for mange tilslag på stor fisk henvender jeg meg her etter tips. Er det noen her inne som har noen konkrete tips på hvordan å time tilslaget på storfisken helt perfekt. Tenker da primært på tørrflue. Vet den typiske feilen er å være alt for rask/brå i tilslaget, men føler likevel at jeg flere ganger har klart å vente, uten hell. Har hørt at man enkelte steder i England har en slags regel på at man skal si "God save the Queen" før man starter tilslaget for å ikke vær for rask hehe, noen her som bruker en lignende regel? Når jeg sier stor fisk tenker jeg på fisk på kg+. Alle tips tas i mot med stor takk :) 

    • Lik 1
×
×
  • Opprett ny...