Gå til innhold

Rolv Seehuus

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  262
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  17

Rolv Seehuus vant dagen sist April 7

Rolv Seehuus hadde mest likt innhold!

Om Rolv Seehuus

 • Rang
  Ivrig

Nylige profilbesøk

571 profilvisninger
 1. Hva har du kjøpt i dag?

  Jeg røyk også på en medium McLean på Camp Villmark. Jeg er dog fortsatt litt bekymra for om den er stor nok for de digre fiskene jeg ser for meg å få.
 2. Glass beads

  Siste FF&FT faktisk. Leste på flyet i dag tidlig... Fin artikkel! Howard Croston virker definitivt som en duganes fluefisker... (Greit blad, selv om artiklene i bladet framstår som litt «sponset» ) Og rosa kulehoder er bare gromt å ha i boksen! Her er vårens work-in-progress:
 3. Glass beads

  Den butikken jeg besøkte, hadde bare disse over. Men sist jeg var innom fant jeg noen mindre; disse: De fungerer nok til en «orntlig» glass bead buzzer - men jeg kjøpte ikke. Feiga rett og slett ut.
 4. Fluefiske mindre populært..?

  There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics. Jeg skal ikke vurdere i hvilken grad utvalget er riktig eller ikke, men jeg kan driste meg til å påpeke hvordan tallene sannsynligvis bør leses; grafen er angitt som prosent pr år. Altså, av alle to-ords kobinasjoner hentet fra utgivelser i 1985, gis andelen «fly fishing.» Spiller liten rolle at det ble publisert færre bøker i 45 enn i 85 - tallene er relative til alle bøkene som ble gitt ut samme år og for et gitt ord-par kan det gjerne være høyere frekvens i 45...
 5. Fluefiske mindre populært..?

  Google books er et corpus av «all engelskspråklig litteratur.» (selvsagt ikke alt, men veldig mye...) Tallene reflekterer hvor populært (evt lukrativt) det var å _skrive_ om fluefiske, relativt til annen litteratur, over tid. Og det ser ut som det hadde en oppsving - ordene «Fly fishing» - akkurat rundt år 1900. Frekvensen er ikke på samme nivå igjen før i år 2000. Dette kan være på grunn av indekserings- eller tellemetode, eller så var det faktisk skrevet mere (relativt sett) om fluefiske rundt år 1900 enn resten av de siste 200 årene. Mer analyse trengs for å slå fast hva som er tilfelle, fx fra en alternativ kilde. Dersom det siste er tilfelle, hadde det vært veldig interessangt å vite hva grunnen var.
 6. Fluefiske mindre populært..?

  Oi, takk for deling! I de dataene er det jo grei support for at fluefiskegenet «hopper over» en generasjon (Noe jeg ikke har bedre referanser til enn et sleivspark fra Lars Nilssen i «to i Norge ved to av dem.») Selvsamme Nilssen skriver i boka Øretten om regnbueørettens eksplosjonsartede utvikling på østkysten av USA rundt 1900. Ettersom statistikken er fra bøker, kan det være en sammenheng der? Flere bøker om temaet på grunn av økt «ressurstilgang»? Vel så spennende å se den jevne stigningen fra åttitallet! Hvorfor har det vært så lukrativt å skrive bøker om fluefiske (eller bøker hvor det er naturlig å skrive om fluefiske?)
 7. Inspirasjonstråd: HOTTE NYMFER

  Naturtro steinflue.
 8. Fluestang til barn

  Inspirerende @jak! Går igjennom samme fase her, med en sjuåring som er bestemt på å prøve fluefiske til sommeren. Kanskje en slik tenkara stang er verdt en test før vi starter med snelle osv. En kjapp sjekk på ebay gav mange forslag.
 9. Inspirasjonstråd: HOTTE NYMFER

  Får ta med disse også. Naturfarger kan ta seg et stev.
 10. Inspirasjonstråd: HOTTE NYMFER

  Eksperimenterer med farver for harren i Bingsfoss... Fluo grønnt hode på de til høyre.
 11. Når tar sesongen til i år?

  Feberen etter å komme i gang begynner sakte men sikkert å vike plassen for redselen for å gå glipp av noe... Sikkert vårtegn!
 12. Godt skrevet om privat eiendomsrett

  Er det andre partier enn NKP som kunne finne på å ha slikt på agendaen? E.g. MDG (som dog er småpopulistiske, men også idealistiske.)
 13. Løkker

  Not the weakest link. Løkke for snelleenden av en skyteklump. Strippet av coating med aceton, flettet en løkke, tredde kjernen gjennom. Under to av nåleknutene er det altså to lag braid og kjerne. Kanskje litt overengineered, men den ryker ikke først
 14. Elv- og bekkefiske 2018

  1.5 på direkten er jo rett og slett... grisegøy! Veldig bra story
 15. Glass beads

  Har endelig tatt motet til meg og sjekket hvordan panduroperlene blir på en krok. Her er et par enkle zebra-midge varianter med disse glassperlene på en #16 krok (ikke tmc2488, men en krok som ligner.) Ser ikke for store ut i mine øyne. Jeg erklærer seier, og slår fast at jeg har en livstidsbeholdning av glassperler
×