Gå til innhold

Rolv Seehuus

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  425
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  27

Rolv Seehuus vant dagen sist Oktober 13

Rolv Seehuus hadde mest likt innhold!

Om Rolv Seehuus

 • Rang
  Ivrig

Nylige profilbesøk

1 413 profilvisninger
 1. Rolv Seehuus

  Norge som batteri-teorien

  Kanskje vi skulle hatt en egen seksjon for aktivisme... Jeg synes i alle fall det er litt å hisse seg opp over om dagen. For eksempel "Norges vannreservoarer som batteri for fornybar energi i Europa"-modellen. I Norge og i Europa i dag, pågår forskning for å finne ut hvordan man effektivt skal kunne bruke Norges vassdrag og vannreservoarer for å lagre overskuddsenergi fra uforutsigbare fornybare energikilder som vind- og solkraft. Planen er altså - I shit you not - å bruke overskuddskraft fra kontinentet til å pumpe vann oppover i elva for å lagre energi når det er bra vær for slikt i for eksempel Danmark. Når Europa trenger strøm er det bare å tappe det ned igjen for å produsere. Det er et prisverdig prosjekt i utgangspunktet: Å legge til rette for at Europa skal greie seg på fornybare energikilder alene. For elvene våre derimot ser det dårlig ut. Det vil garantert koste lokalt for de vassdragene det angår - og mest lovende må vel alle dammene nedover Glomma være? Bare pumpe vannet opp igjen etter at det har passert Rånåsfoss. Rapporten jeg linker til skisserer et 'veikart' for å oppnå dette. Rapporten diskuterer alt fra hvordan kabel-bygging skal finansieres til hvordan påvirke lokalsamfunn for å få dem til å gå med på en slik virksomhet. (Klikk for rapport.)
 2. Rolv Seehuus

  Guideline Fario NT8?

  Det framstår etterhvert som om dette er noe jeg med stor sannsynlighet kommer til å få veldig lyst på når jeg holder det i hånda. Dette blir jo en liten identitetskrise for meg, ettersom jeg har jobbet hardt for (og brukt mye penger på) å opparbeide meg rykte som «hardygutt» de siste årene. Hardt liv! Man får ta det som en mann.
 3. Rolv Seehuus

  Fjas

  Både trolling og fjas, kan man ønske seg mer egentlig!
 4. Rolv Seehuus

  Nitelva

  En kjapp kikk på rb.no gir et fint knippe journalister som har dekt miljøsaker knyttet til vann og vassdrag i Romerike: Torstein Throndsen: mailto:thron@rb.no Beate Kvien: mailto:beate.kvien@rb.no Linda Ingjer: mailto:linda.ingier@rb.no Maria Senhaji Andersen: mailto:maria.andersen@amedia.no Beate har skrevet flest slike saker så vidt jeg kan se - senest om bekken med sink-forurensning ned fra søppeldeponiet ved Brånåsen.
 5. Når minstemann på 4 bestemmer.
 6. Rolv Seehuus

  Nitelva

  Organisere seg. Vise at mange nok bryr seg om samme mål («Make Nitelva Great Again.») Få satt problemstillingen på dagsorden. Her høres det fx ut som det mellom Knut og Tørrflua er materiale til flere artikler i Romerikes Blad, for eksempel. De har vært flinke til å skrive om fiskedød i stilla og nedtapping av Heia-vannet, omlegging av kloakkstasjonene langs Nitelva osv, så det burde være mulig å få en sak der bare man finner riktig journalist. Da skal du se NVE kommer på banen og i alle fall mener noe om saken (selv om den første uttalelsen vil være «nærmere undersøkelse er nødvendig.»)
 7. Rolv Seehuus

  Fjas

 8. Rolv Seehuus

  Nitelva

  NVE-grafen er i alle fall tydelig nok på at det er jojo-kjøring!
 9. Rolv Seehuus

  Kor tung e han? (2)

  I just completed this quiz. My Score 16/100 My Time 54 seconds  
 10. Rolv Seehuus

  Nitelva

  bare trist...
 11. Rolv Seehuus

  Nitelva

  Ja, mye lettere å se
 12. Rolv Seehuus

  Nitelva

  Det er ikke lett å se at de to første bildene er tatt fra omtrent samme sted - noen av tretoppene er mulig å bruke som referanse. I et eventuelt brev er det kanskje streit å påpeke. Men - det ser unektelig helt tragiskt it. Ikke rart det ikke er noe fisk å få der oppe!
 13. Rolv Seehuus

  trenger jeg klasse 2

  En klasse to-stang som tåler litt vind - det høres ut som en klasse to overlina med treer-snøre? Men om du skulle være i tvil: klart du trenger en klasse to-stang. Si endelig i fra om du finner den rette!
 14. Rolv Seehuus

  Fjas

  Vi trenger fjas. Dette er fjas.
 15. Rolv Seehuus

  Forskjell på Guideline Fario classic 804 og 904

  8’6’’ #5.
×