Gå til innhold

Tore Litleré Rydgren

Members
  • Innlegg

    339
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

959 profilvisninger
  1. Oversikt over aktiviteter Tidspunkt Hva Hvor 10.00-16.00 Fluebinding – møt fluebindere fra fjern og nær! Sentralhallen 10.00-16.00 Fluebinderkrok for barn, med instruksjon Sentralhallen 10.00–16.00 Åpent bibliotek med spennende fiskelitteratur! Biblioteket 10.00-16.00 Fiskeutstyr, demonstrasjoner og stand ved Flyfishing Adventures. 10.00–16.00 Workshop Thomas Züllich, fluebinding med ulike teknikker Sentralhallen 11.00 Søndagsfilmer for barn Auditoriet 11.30 Omvisning i museets akvarium Akvariet 12.00–14.00 Fluebinderdemo på storskjerm i sentralhallen: Roy Peistorpet, tsjekkernymfer Thomas Züllich,”Split Thread Technique” med hår fra hare. 13.00 Tsjekkisk nymfeteknikk, foredrag ved Roy Peistropet Auditoriet 14.00 Grunnleggende insektlære for fluefiskere, Tore L. Rydgren Auditoriet 15.00 Fortomsbygging og fluepresentasjon, foredrag Thomas Züllich Auditoriet 15.30 Omvisning i museets akvarium Akvariet VELKOMMEN TIL FLUEBINDERDAGEN!!
  2. Bakgrunnen for valg av tidspunkt er vel at det er hyggelig fiske i elvene rundt Elverum akkurat da. Da er det mulig å kombinere med en fisketur.
  3. Det blir Fluefiskedager på Elverum 19-20 juni 2010 :-)
  4. Klarer ikke se sånne fluer uten å dele ut litt ros :-) Helt utrolig flott, Oddbjørn! (Håper ikke du skal bruke den i Alta i år...) ;-)
  5. Dette var da pent skrevet, Vidar. Takk skal du ha. Men du har nok først og fremst deg selv å takke for at du har en av de peneste bakslengene i bransjen. Mye ligger nok i at du er ydmyk i den forstand at du ikke forfekter å ha funnet sannheten, men stadig leter etter muligheter for å forbedre -gjerne ved å lære fra andre. :-)
  6. Jeg bruker mye MP tråden, ypperlig å splitte og lett å jobbe med. Ellers kommer jeg å teste Dyneema fremover, har fått den anbefalt av flere. Det har kommet en ny Dyneema 12/0 som skal være fantastisk. Gleder meg til å prøve den.
  7. Og her er endelig program: Oversikt over aktiviteter 10.00- 16.00 Fluebinding – møt fluebindere fra fjern og nær! Mulighet for å binde din egen flue. Sentralhallen 10.00- 16.00 Fluebinderkrok for barn Sentralhallen 10.00- 16.00 Fiskeutstyr, demonstrasjoner og stand ved Flyfishing Adventures og Mastery Sentralhallen 10.00 – 16.00 Bygging av cane–stenger ved Vidar Steimler Sentralhallen 11.00 Søndagsfilmer for barn Auditoriet 11.30 Omvisning i museets akvarium Akvariet 12.00 Riktig stang – passende line, foredrag ved Geir Kjensmo Auditoriet 12.00 – 14.00 Fluebinderdemo i sentralhallen: O.T. Ljøstad - tre favoritter, Runar Kabbe - sjøørretfavoritter, Roy Peistorpet - tsjekkernymfer. Alt på storskjerm i sentralhallen 13.00 "Økt satsing på både sportsfiske og vannkraft i innlandet – er ”ja takk begge deler” en utopi?" Foredrag ved Jon Museth, NINA Auditoriet 14.00 Fluefiske etter sjøørret på Bornholm, foredrag ved Runar Kabbe Auditoriet 15.00 Omvisning i museets akvarium Akvariet
  8. ...videre kommer det til å bli fluebindedemo på storskjerm i sentralhallen ved: - Runar Kabbe, sjøørretfavoritter - Roy Peistorpet, tjekkernymfer - OT Ljøstad, tre favoritter
  9. Foreløpig program (oppdateres): * Foredrag ved forsker Jon Museth, NINA, "Økt satsing på både sportsfiske og vannkraft i innlandet – er ”ja takk begge deler” en utopi?" * Fluebindedemo sentralhallen * Fluebinding for barn
  10. Søndag 25. januar er det fluebinding og fluefiske som står i fokus på Norsk Skogmuseum, Elverum. Dette er først og fremst en aktivitetsdag hvor fluebindere samles og utveksler kunnskap, men det blir også utstyrsdemo, salg av fluefiskeutstyr og foredrag av kjente fluefiskere og fiskeforskere. Det blir også mulighet for å få omvisning i akvariet som byr på Norges største samling av ferskvannsfisk. Alle som har med seg fluebindestikke kommer gratis inn og samles til felles fluebinding i Sentralhallen. Det blir egen fluebindekrok for barn hvor de kan få litt hjelp til å binde sin første flue, så dette er helt klart et tilbud til hele famlilien. Arrangementet går fra 10.00-16.00 Velkommen!
  11. Beklager, jeg henger igjen i termer fra 80-tallet :-) Limet heter vel nå Bison Vinyl. Jeg innbiller meg at dette er litt sterkere enn aquasure. Limet brukes av alt fra skomakere til folk som jobber med presenninger, og har vært kjent, kanskje spesielt i laksefiskekretser, som limet man bruker for å spleise flueliner.
  12. Til "sying og liming" er også Bisonyl et godt valg av lim.
  13. Dette er vel muligens samme lus som går på laksen. De sliter fælt med det på vestlandet og denne lusa har vel tatt kværken på sjøørretfisket i flere elver, -deriblant Driva. Man mener der at det henger sammen med tettheten av oppdrettsanlegg i fjordene og har kjørt flere "avlusningsprosjekt" siste årene.
×
×
  • Opprett ny...