Gå til innhold

JensM

Members
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av JensM

  1. I forhold til artikkelen, kan det være verdt å merke seg at det er blitt kortsalg i Leira: https://www.inatur.no/fiske/50f3fe23e4b0e07d03ec36ed/fiske-i-leiravassdraget Det er, for min del, den ufiskede hjemmelva, den kan være smått trasslete å bevege seg langs, pga gjenvekst langs elvekanten. Kan forøvrig varmt anbefale boken Øyeren og elvene. Boken er ikke fiskerspesifikk, men gir en god innføring i det tittelen beskriver.
  2. Den første fluestanga er også den stanga som gjør at jeg datt innom her i dag, og på fiberglass flyrodders tidligere i uka. Jeg fikk en Hardy Fibalite Perferction #7 i konfirmasjonspresang i 83, sammen med en heslig grafittsnelle som var top of the line fra sølvkroken det året og en urgammel Shakespear flyteline som sprakk når jeg begynte å bruke den. Grafittsnellen brakk i foten på tur to ogFatter tok turen til Håkon på Torgersen Sport med reklamasjon i blikket, og kom tilbake med ett Hardy futteral med noe oppi og en Cortland 444 dT #7, lang ble maska da Hardyfutteralet viste seg å inneholde en Mitchell 756, men ting fungerte og den ble brukt med jevne mellomrom frem til 93/94, dog uten videre hell og med en viss flauhet over å fiske med glass, som forbruker oppvokst under jappetiden skulle en jo helst forbruke og en gammel glasstang var ikke jo ikke noe gjevt. Etter 93 driftet jeg mer og mer bort fra fiskingen på generelt grunnlag, og har endt opp med at det har blitt en tur eller to i året, hovedsaklig som sluk-knytter og markpåtreder for sønn 1 og 2, noe eget har det liksom ikke blitt tid til. Fikk ett par karbonstenger, ett rent Hardy sett i linevekt #6 og en Diamondback #4/5 samt en JW Young Condex etter at fattern gikk bort i fjor, og ble litt lysten på å dra igang med fiskingen og særskilt fluefisket igjen etter at fruen tuktet meg til å rydde i kjeller`n i forrige uke. Har akkumulert store mengder med diverse stasj, fordi jeg har ikke har hatt noen oversikt over hva jeg har så har jeg som god konsument, bidratt til økonomien med innkjøp av forbruksmatriell og en og annen spinnstang som har gått med alt mulig rart. Det jeg har lyst til å fiske med nå, er omtrent det samme som jeg fisket med når jeg ga meg, den gamle fibaliten, med fluevalg styrt av Mester Roms "Etter ørret med stang og snøre". Er vel, om ikke 100% nybegynner, så ihvertfall som en svært rusten Neandertaler å regne. :-D Oppfylte en gammel drøm tidligere i dag, gjennom å kjøpe en Hardy Fibalite Smuggler #6 på Ebay. Den stangen har jeg ønsket meg siden 70 tallet, etter at jeg sniffet på lærfutteralet på Sportco, når jeg var innom med gamlingen for å "titte". En ren nostalgitripp mao, kombinert med minner om en som ikke lenger er, der han trivdes best og noe jeg har savnet, ihvertfall innimellom.
  3. Måtte vist betale for å få lagt inn svar, men pytt,pytt: Iht til J W Youngs hjemmeside, har de en selvstendig kar som driver service og såvidt jeg kan forstå, delelager på gammelt utstyr. Han har følgende kontaktinfo: Garry Mills The Mill Tackle Company Unit 7, Poplars Trading Estate Redditch Road Studley Warwickshire B80 7AY England Phone: 01527 853438 Fax: 01527 853438 Website: www.milltackle.co.uk Email: garry@milltackle.co.uk Han er vistnok spesialist på Centrepin snellene, men det er verdt ett forsøk på annet også, vil jeg tro.
×
×
  • Opprett ny...