Gå til innhold

Øssfolding

Members
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Alt skrevet av Øssfolding

  1. Takk for flere svar, lærer mye her inne! Nå er det vel min tur til å gi en liten rapport Har vært tre dager på fjellet nå. Aldri fiska i området før, så planen var å fiske av så mange fiskevann som mulig for å finne ut hvor det er verdt å komme tilbake. Har sjekka ut til sammen 7 vann på denne turen, fiska til sammen to hele dager. I det første vannet møtte jeg vakende fisk fra første stund, og fikk dratt opp et par småtasser, inkludert min minste ørret ever(omtrent tommelstørrelse)! I det neste vannet fikk jeg ikke lurt noen, men virka som om det var mye smått der også. Vann nummer tre hadde mye aktivitet, men til min skuffelse var det kun småabbor til tross for at vannet faktisk er oppkalt etter arten ørret.. Neste dag dro jeg til tre nye vann, enda lenger fra bilvei og er godt stykke inn i terreng. Her var det også kun småørret som viste seg i enden av snøret.. Idag fikk jeg et par timer før avreise og hadde kun ett vann igjen som hadde potensiale! Glad jeg tok turen dit, da jeg møtte på sporadiske vak fra tilsynelatende stor ørret som plaska godt i vannet. Det var mye store vårfluer som klekke jevnt, og etter hvert fikk jeg på min hittil største ørret på flue Dritfeit kubbe på 1,2 kg! Jævlig gøy å faktisk ha på fisk som drar line ut av snella for første gang! Fin avslutning på turen
  2. Vegglifjell. Aldri fiska der før, men er en del vann rundt omkring! Takk!
  3. Forresten noen som har noen gode råd til fjellørreten om dagen? Skal en tur på hytta i helga og tar med stanga Er det store forskjeller på hva som klekker der oppe kontra i skauen? Skal prøve å få bundet litt fluer før avgang!
  4. Takk for fine svar Tar dere med en ekstra stang/line med synk til streamerfiske når det ikke vaker, eller går det an å bare sette på en synkende fortom på flytelina? Og hva er det egentlig som gjør at ørreten heller jakter under vann når det er så mye snacks på overflaten? Skjønner jo og er klar over at fisking er en hobby som er avhengig av tålmodighet Dessuten kan jeg tenke meg at det er en del bomturer mellom alle bildene av monsterfisk i de trådene her, er ikke så mange som vil snakke om bomturene sine, meg inkludert!
  5. Rop om hjelp fra en desperat nykommer innen tørrfluefiske her.. Har nå hatt to bomturer på rad(forsåvidt de to eneste i år) til stille vann på jakt etter ørret på tørrflue. Første turen var forsåvidt min feil da jeg ikke sjekka på forhånd om det var plass til fluekasting fra land, trær overalt... Andre turen var en tur som tok hele dagen etter jobb, kjørte milevis inn i skauen og sjekka ut flere vann som jeg vet skal ha ørret. Første vannet var jeg ved en stund, litt begrenset med plass der pluss at det var kanskje en smule mye vind gjorde det vanskelig. Prøvde meg litt med streamer da det ikke fantes vak, men det ga ikke fangst. På vi tilbake til bilen stoppa jeg opp for en siste scouting etter vak da det vaka max 10 meter ut fra meg i en vindstille "bukt" rett ved bilen. Kasta ut en liten caddis som faktisk ble angrepet, men tilslaget satt ikke, og dette skjedde to-tre ganger før det stoppa opp og jeg ga opp.. Ganske sikker på at jeg timet det riktig, er jeg faktisk bare så uheldig? Dro videre etter hvert og satset på å finne noen bedre vann med mer aktivitet, men null aktivet overalt. Angrer på at jeg ikke ble på det første stedet.. Det jeg ikke skjønner er at det var insekter på vannet og i lufta overalt, men fortsatt ikke noe vak. Var lite gira på å ikke få en dritt, så stoppa tilogmed ved et abborvann og dro frem 7erstanga på vei hjem, fikk selvfølgelig ikke noe der heller. Så da ble det den fantastiske følelsen av en times kjøring hjem uten noenting. Begynner å bli rimelig desperat nå, hva gjør dere i sånne situasjoner? Tar gjerne i mot tips som øker sjansene for fangst på neste tur! Bor forøvrig i Østfold om noen lurte!
  6. Hei, jeg lurte på hvordan sesongen varierer mellom stillevannsfiske og elvefiske! Hvor lenge er det mulig å fiske effektivt på vakende fisk i stille vann kontra i elv? Takk på forhånd!
  7. Noen som har fisket noe i Østfold i det siste? Er fersk innen tørrfluefiske og har tenkt meg ut. Har bundet opp litt maur, caddis, fjærmygg, døgnfluer og døgnflueklekkere samt et par Dyret. Er det noe annet jeg burde binde opp med en gang? Tenkte meg ut den uka her.
  8. Der satt den! I en rolig bukt med blikkstille vann fant vi vakende fisk, og brukte lang tid på å prøve å lure fisken... Ga opp etter hvert og gikk videre utover, men der var det dødt. På vei tilbake vaka det fortsatt, og på et vak 10 meter unna traff jeg godt med en miniloppe, og endelig satt årets første! 750g.
  9. Takk for tipset. Jeg har vært på Jæløya og i Kurefjorden, Jæløya med rullesteinsforhold og Kurefjorden med sandbunn og tangflekker. Følte derfor det var litt rart at jeg ikke har sett noe aktivitet. Er nok som du sier at jeg kanskje er litt for treig og dekker for små områder av gangen..
  10. Har vært ute to ganger nå, begge gangene har det vært helt dødt.. Ikke et eneste vak eller antydning til napp. Noen som har noen tips til hva slags forhold eller bunn/tidspunkt/flue som er bra for tiden? Dette er de første turene i år, er så kjipt når det ikke er noe spenning :/
  11. Stemmer, jeg har forstått at det er en egenkomponert stang som de har satt sammen fra deler til andre gode stenger. Vet du hvor jeg kan få kontakt med de, er det de som drev sjappa?
  12. Hei folkens, håper det går greit om jeg kaster meg på denne tråden Jeg har nemlig et spørsmål som dere sikkert kan svare på: Før jul så klarte jeg å knekke stangtuppen på 7er-stanga mi, en VMB CTX V2(?) fra Villmarksbutikken. Så fant jeg ut for litt siden at de dessverre har gått konkurs, og jeg har ikke fått kjøpt ny stangtupp før dette.. Jeg har prøvd å fått kontakt med de, uten hell. Spørsmålet mitt er om det er mulig å få tak i en stangtupp fra en liknende 7er-stang som passer, eller blir dette helt feil? Kjipt om jeg må kjøpe meg ny stang pga en stangtupp til en stang som kun er 1-2 år gammel.. Tusen takk på forhånd hvis det er noen som kan hjelpe
  13. Hver gang jeg ser en bindebeskrivelse finner jeg ut at det fortsatt er en del materialer jeg mangler Så da ender jeg opp med å improvisere med det jeg har, denne reka av craftfur og litt marabou ble jeg ganske fornøyd med, utrolig simpelt!
  14. Endelig fått prøvd meg litt på jiggy! Nå føler jeg at bindinga begynner å gi fine resultater, og boksene er ikke så langt fra fulle
  15. Takk for forslag Har nå bundet et par av denne og er ivrig etter å få prøvd den. Kanskje jeg tar meg en tur i kveld, hmm. Er dette en kutlingimitasjon som vil si at den fiskes med raske inntrekk nesten som en reke?
  16. Heyhey Begynte med fluebinding for et par dager siden og synes det er morro! Når man finner fluer man faktisk har materialer til å binde selvfølgelig Her er mine første kreasjoner, litt improviserte da jeg ikke har alt utstyret jeg trenger dessverre. Men jeg håper fortsatt at de fanger fisk, det gjenstår å se Her har vi da en form for reke, en form for sild og en Grå Frede jeg fant på YouTube.
  17. Heisann, ny på forumet! Så denne tråden og tenkte dere kunne være interessert i dette bildet jeg tok et par måneder tilbake Var ute på Kråkerøy i Fredrikstad for å trene meg opp i kasting med fluestang da jeg kom over denne, liggende på svaberget nede ved vannet. Det jeg tenker er at en havørn(?) ble litt forstyrret i måltidet sitt når den hørte meg komme! Den levde fortsatt, så tydelig at jeg kom og forstyrra Avlivet den selvsagt. Noen som har vært borti noe lignende?
  18. Heisann, nybegynner her! Har begynt å få teken på kasting osv, men sjøørreten er fortsatt ikke opplevd dessverre. Prøvde meg sent i går kveld ute på Hvaler, men der var det helt dødt. Lurer på om det var litt for grunt og varmt i vannet der jeg var. Neste tur blir på et sted hvor det er brådypt og muligens litt strøm, slik jeg har lest er bra nå på sommeren. Jeg har skaffet meg fluebindersett igår og lurte på om noen her har et tips til en fin fiskeimitasjon som er lett å binde som fungerer bra nå på sommeren? Har bundet en egen vri på en reke(avbildet, tar gjerne imot konstruktiv kritikk), men den får nok vente med å prøves til høsten er her. Så sykt ivrig etter å få en sjøørret på kroken! Hittil har jeg bare fått et par torsk under halvkiloen og en fjellørret på to hekto
×
×
  • Opprett ny...