Gå til innhold

LarsV

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av LarsV

  1. En meget enkel vårflue, harelabb og cdc. Men jeg har trua på at av og til kan det enkleste være det beste 😅
  2. Runes UV lim maur, men med harelabb i vingen. Ikke brukt dette materialet før men syntes det flyter meget godt, samt jeg leser at det er lett å "rense" etter fisk 😁
  3. Utgave 2.0 av klekker med harelabb ble inspirert av BW klekkern til Eivind Berulfsen. Etter flere flyt-tester så landet jeg på å binde "bunden" av hårene opp, dette gav betraktelig bedre flyteevne, og med litt dry-magic så må jeg jobbe litt for å få den til å synke håper avtrykket mot overflaten blir greit.
  4. Mål for året, teste ut forskjellig "klassiske" cdc mønster med harelabb. Mulig jeg går på en smell her men men. Her er første utkast: mygg klekker? Noe oliven hvertfall. Henger dypt og lenger etter test i koppen hjemme..
  5. Jeg har kjøpt CDC av typen 1g Marc Petjiean som jeg var meget fornøyd med fra Skittfiske. I tillegg, hvis du ønsker "jumbo" size så bruker jeg en type som Nordisk fiske selger. Bruker disse mye til sjøørret fluer og de er av veldig god kvalitet med tette og lange fibre. Legger ved link under https://www.skittfiske.no/marc-petitjean/151887/marc-petitjean-cdc-1g--dark-black https://nfisk.no/fluebinding/fjaer/cdc-fjaer-store#&variation=545789 (Store fjær)
  6. Det skal du ikke ser bort i fra at jeg gidder! Begynner i ny jobb nå som har bilutleie internt, jeg kommer tilbake til deg når jeg vet hvordan det funker (med mindre jeg får lånt meg en annen bil)!!
  7. Hei! Går rett på det, jeg lurer egentlig på om noen kjenner noen eller vet om noen som kan være villig til å lære/kurse en middels nybegynner i underhåndskast og tørrflue spey. Jeg har fiska med flue I 4 år nå, og selv om spey går fint med 2-hånds, så sliter jeg fremdeles med en-hånds stanga. Jeg flytter til Oslo nå i august, men er da ikke fremmed for å reise litt. Dette er ikke en etterspørsel etter gratis hjelp, betaler gjerne for litt hjelp da jeg føler dette er neste steg videre i prosessen for meg. Så hvis noen kjenner noen eller kan selv, send meg gjerne en pm eller skriv her. Tenkte å ta turen opp i holmendammen nå til høsten, men vet ikke helt hva fremgangsmåten skal bli der ennå.
  8. LarsV

    Kalksjøfiske

    Hehe nei det er forsåvidt godt poeng, ikke har de noe særlig problem med å bryte hinna heller
  9. LarsV

    Kalksjøfiske

    Takk, da fortsetter jeg å binde dem ufortynget.
  10. LarsV

    Kalksjøfiske

    Takk for svar! Jeg skal tilbake til vannet og teste litt mer, og prøve å være litt utspekulert. Jobber med å lese meg opp på litt mer aktivt buzzer fiske, dette virker farlig effektivt. @Rune Stokkebekk, du er vel ekspert på dette området? Jeg har bundet noen buzzere på inspirasjon fra deg, men jeg har til nå laget dem ufortynget, bruker du noe særlig bly i dine? Og @Truls, jeg forstår godt hva du mener med sollys som problem, opplevde at jeg kunne se skyggen av lina på 2 meters dyp på ett tidspunkt. Vakingen tok seg opp mot kvelden, men klinkende umulig.
  11. LarsV

    Kalksjøfiske

    Godt tips, takk! Vi prøvde fjærmygg litt, men det virket så absurd pga all vulgataen, men du har nok rett, i ettertanke var det veldig typiske mygg vak.
  12. LarsV

    Kalksjøfiske

    Hei! Lang historie prøvd og fortalt kort. Jeg tilbrakte gårsdagen og dagen idag ved ett kalkvann på Oppland. Det klekket rikelig med vulgata, og flyvemaur I går og spinner fall på kvelden. Det ble observert stor fisk som vaket forsiktig under overflaten og noen grove sprut vak. Vi padlet rundt i bellybåt og i utgangspunktet koste oss, MEN fisken var 100% uinteressert I verken vulgata, flyvemaur eller fluene våre. Vi prøvde alt, jeg kastet sikkert på 20 vak, men fisken var ikke litt interessert. Idag så møtte vi NIVA som var og tok vannprøver og bunnprøver før høstens prøvefiske. Han kunne rapportere om veldig høy vannkvalitet allerede nå, og de hadde funnet noen edelkreps. Alt ved vannet tydet på høy næring, og fisken spiste helt klart noe. Spørsmålet mitt er som følger, er det noen som har erfaring med fiske i slike kalkvann? Meget sær fisk som ikke ville ha noe av de vi vanligvis anser som bankers. Jeg har lest Lars Nilsen sin artikkel om kalksjøer og skivesnegler, vi prøvde cock y bondu idag(som var hans favoritt til dette fisket uten hell). Vi møtte også en rutinert mark fisker som lo når vi sa det var vanskelig å få fisken, og at han sa det er få store fisk som er hentet opp her iløpet av tiden. Håper noen eksperter her har noen innspill, da jeg gjerne kunne tenkt meg å lure en av bjørnene som bor der.
  13. Spennende, da skal jeg binde opp noen slike!!
  14. Krokstørrelse var det du brukte på den? Hørt litt forskjellig om chernobyl, noen diggern andre ikke, har tilgode å prøve den så kanskje jeg skal binde opp ett par eksemplarer, syntes den ser litt rå ut!
  15. Ja det kan jeg skjønne! Ut fra hva jeg har sett av fluene du har bundet, og lagt i databasen, burde nok noen av disse vært plassert i ett monter..
  16. Så du bruker altså ikke chenille på de mindre døgnfluene? Er dette pga tykkelsen på chenillen blir litt feil?
  17. Hei! Er ganske fersk på fluebinding, og bare fisket med flue I 2-3 år. På den tida så har jeg egentlig bare møtt på klekkinger av vulgata, og aldri helt store klekkinger av andre døgnfluer, det har nok litt med at jeg har bodd i Trondheim de siste årene, men reist til Oslo i starten av juni så kanskje bomma litt på klekkingene begge steder. Men i år så skal jeg på en del fisketurer ila sommeren til steder hvor jeg håper å treffe på litt døgnfluer. Spørsmålet mitt er som følger altså, hva liker dere å bruke? "Vanlige" parachutes med haletråder osv eller bruker dere extended body chenille Fluer? Jeg bruker chenille på vulgata og har veldig god erfaring med det, men tenker det er en grunn til at det jeg ser folk bruke mest er standarden. Hører gjerne litt fordeler ulemper med begge to typene! Dere er uverderlig hjelp for en i startgropa!
  18. Tusen takk karer! Da binder jeg opp noen SC, gikk til innkjøp av en del Akita kroker for en liten stund sida, da kjøpte jeg noen med litt stort krokgap, men ellers lignende profil som tmc 100, prøver de tenker jeg, kanskje fordel med litt stort krokgap på fluer som stripes/beveges?
  19. Den var rå, takk Rolv og Thomas! Skal se om jeg ikke prøver på noe sånt! En annen ting, leser at store caddiser er viktig, men hva legger dere i ordet stooore? Og eventuelt hvilke mønstre er å foretrekke, mtp tyngre krov osv
  20. Veldig spennende tilbakemelding! Har som mål for året å bli en mer dreven mygg fisker så buzzer passer meg bra! Har du noen forslag til "overkommelige" mus mønster? Sett ymse avanserte med bucktail, men la oss si jeg er ikke helt der, evenutelt får jeg kjøpe meg ett par
  21. Fine uansett!
  22. Se der ja, det så jo fint ut! Skal sjekke ut silk Lady!
  23. Hmm, ja det er jeg enig i, de som har ligget i boksen en sesong er ganske frynsete, takk for svar Eirik Rusten.
  24. Hei godtfolk! Jeg sitter å binder vulgataer for kommende sesong om dagen. Jeg binder dem med extended body chenille på tmc 2488 eller akita 751. Som vinge så bruker jeg to cdc fjær (som jeg har lært her). Spørsmålet mitt er egentlig, er det noen grunn til at vi bruker cdc fremfor polyyarn, bortsett fra at det ser pent ut? Sett at på micro dun så bruker Andre Brun poly yarn og en dråpe lim for å spre vingen litt, kan dette gjøres på vulgataene også eller blir vingen for lang og det bare frynser seg?
  25. Takk David A og Lars P. Skal se om jeg ikke får bundet opp noen av de. Og de skoa samt vade buksene så rimelig genialt ut i grunn.
×
×
  • Opprett ny...