Gå til innhold

LarsV

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av LarsV

  1. Utgave 2.0 av klekker med harelabb ble inspirert av BW klekkern til Eivind Berulfsen. Etter flere flyt-tester så landet jeg på å binde "bunden" av hårene opp, dette gav betraktelig bedre flyteevne, og med litt dry-magic så må jeg jobbe litt for å få den til å synke angel håper avtrykket mot overflaten blir greit.

    20210314_212342.jpg

    • Lik 4
  2. Daniel L skrev (3 timer siden):

    Etter å ha sett meg lei av å kjøpe mye dårlig CDC, lurer jeg på om det har kommet noe nytt på markedet hvor mer en 10% av posen er av god kvalitet. Har hørt mye bra om Engerlie og Drangedal sine fjær, noen som har erfaringer? 

    Har også lest på diverse utenlandske forum om at Cookshill skal ha bra kvalitet på CDC sin... 

    Jeg har kjøpt CDC av typen 1g Marc Petjiean som jeg var meget fornøyd med fra Skittfiske. I tillegg, hvis du ønsker "jumbo" size så bruker jeg en type som Nordisk fiske selger. Bruker disse mye til sjøørret fluer og de er av veldig god kvalitet med tette og lange fibre. Legger ved link under

    https://www.skittfiske.no/marc-petitjean/151887/marc-petitjean-cdc-1g--dark-black 

    https://nfisk.no/fluebinding/fjaer/cdc-fjaer-store#&variation=545789 (Store fjær)

    • Lik 1
  3. Rune Stokkebekk skrev (9 timer siden):

    Hvis du gidder å kjøre til Bjørkelangen så kan jeg godt kjøre en kveld/formiddag på helgedag med litt kurs i underhåndskast. Kan også ta en bolk rettet mot praktisk fiske, rigging av fortom, valg av liner etc. Andre som evt. har lyst til det kan også hive seg på.

    Det skal du ikke ser bort i fra at jeg gidder! Begynner i ny jobb nå som har bilutleie internt, jeg kommer tilbake til deg når jeg vet hvordan det funker (med mindre jeg får lånt meg en annen bil)!! 

  4. Hei! 

    Går rett på det, jeg lurer egentlig på om noen kjenner noen eller vet om noen som kan være villig til å lære/kurse en middels nybegynner i underhåndskast og tørrflue spey. Jeg har fiska med flue I 4 år nå, og selv om spey går fint med 2-hånds, så sliter jeg fremdeles med en-hånds stanga. Jeg flytter til Oslo nå i august, men er da ikke fremmed for å reise litt. Dette er ikke en etterspørsel etter gratis hjelp, betaler gjerne for litt hjelp da jeg føler dette er neste steg videre i prosessen for meg. Så hvis noen kjenner noen eller kan selv, send meg gjerne en pm eller skriv her. Tenkte å ta turen opp i holmendammen nå til høsten, men vet ikke helt hva fremgangsmåten skal bli der ennå. 

  5. Rune Stokkebekk skrev (1 time siden):

    Hei,

    Fortynger aldri buzzere da jeg fisker med dem når fisken vaker. Og jeg ønsker å ha fluene ganske nærme overflaten der puppene samler seg, jeg synes det er skjelden behov for å fiske dem dyper enn halvmetern. Har vært utfor noe men det er så spesielt at det teller nesten ikke, hvis man ikke skal ha massivt med buzzere så hadde jeg kjørt uvektet.

    Takk, da fortsetter jeg å binde dem ufortynget. 

  6. Takk for svar! Jeg skal tilbake til vannet og teste litt mer, og prøve å være litt utspekulert. Jobber med å lese meg opp på litt mer aktivt buzzer fiske, dette virker farlig effektivt. @Rune Stokkebekk, du er vel ekspert på dette området? Jeg har bundet noen buzzere på inspirasjon fra deg, men jeg har til nå laget dem ufortynget, bruker du noe særlig bly i dine? 

     

    Og @Truls, jeg forstår godt hva du mener med sollys som problem, opplevde at jeg kunne se skyggen av lina på 2 meters dyp på ett tidspunkt. Vakingen tok seg opp mot kvelden, men klinkende umulig. 

  7. Hei! 

    Lang historie prøvd og fortalt kort. Jeg tilbrakte gårsdagen og dagen idag ved ett kalkvann på Oppland. Det klekket rikelig med vulgata, og flyvemaur I går og spinner fall på kvelden. Det ble observert stor fisk som vaket forsiktig under overflaten og noen grove sprut vak. Vi padlet rundt i bellybåt og i utgangspunktet koste oss, MEN fisken var 100% uinteressert I verken vulgata, flyvemaur eller fluene våre. Vi prøvde alt, jeg kastet sikkert på 20 vak, men fisken var ikke litt interessert. Idag så møtte vi NIVA som var og tok vannprøver og bunnprøver før høstens prøvefiske. Han kunne rapportere om veldig høy vannkvalitet allerede nå, og de hadde funnet noen edelkreps. Alt ved vannet tydet på høy næring, og fisken spiste helt klart noe. Spørsmålet mitt er som følger, er det noen som har erfaring med fiske i slike kalkvann? Meget sær fisk som ikke ville ha noe av de vi vanligvis anser som bankers. Jeg har lest Lars Nilsen sin artikkel om kalksjøer og skivesnegler, vi prøvde cock y bondu idag(som var hans favoritt til dette fisket uten hell). Vi møtte også en rutinert mark fisker som lo når vi sa det var vanskelig å få fisken, og at han sa det er få store fisk som er hentet opp her iløpet av tiden. Håper noen eksperter her har noen innspill, da jeg gjerne kunne tenkt meg å lure en av bjørnene som bor der. 

    • Lik 1
  8. bushman skrev (På 20.5.2020 den 0.27):

    Jeg brukte strl 10 mustard R50 mener jeg. Viste ikke om den før en dag Lars skrev på FB at det lar seg lure ørret i marka selv om det blåser masse noravind på vår (det var cca et år siden). På min spørs hva slags flua han brukte svarte han Chernobyl ant. Vet ikke om han tulla eller ikke men jeg fant denne side som jeg har tatt som utgangspunkt og de to versjoner som nevnes der er de som jeg brukte på fjell: https://www.americanangler.com/the-chernobyl-ant/
     

    ps: bruk vingen som anbefalt og / eller en tungre krok, noen versjoner jeg laget med lettere krok lander feil.. kan bruke gjerne våtfluekrok.

    Spennende, da skal jeg binde opp noen slike!!

     

  9. bushman skrev (På 16.5.2020 den 18.01):

    Brukte caddis på fjellet, den fisket bra men en dag funka den ikke.. satte på chernobyl ant og da var det fult aksjon. fiska mesteparten med chernobyl ant deretter og for min del funka det like greit som caddis, kanskje litt bedre.

    Krokstørrelse var det du brukte på den? Hørt litt forskjellig om chernobyl, noen diggern andre ikke, har tilgode å prøve den så kanskje jeg skal binde opp ett par eksemplarer, syntes den ser litt rå ut!

  10. Rune Stokkebekk skrev (1 time siden):

    Jeg liker det bare ikke, synes det ser corny ut. Og ja, liker slanke kropper på mindre duns samt at jeg også synes det er flott med segmentering, litt multi-farge i kroppen slik man får med biot eller dubbing/silke og rib.

    Ja det kan jeg skjønne! Ut fra hva jeg har sett av fluene du har bundet, og lagt i databasen, burde nok noen av disse vært plassert i ett monter.. 

  11. Rune Stokkebekk skrev (24 minutter siden):

    Hei Lars,

    Jeg har hatt så mye døgnfluer i boksene mine at det nesten er komisk. Har skalert ned kraftig seinere årene og det jeg har nå er det jeg har bruk for mellom 10 juni og 20 juli i elva. Samt skauen da til og med vulgata.

    - Marginata, krok 14 para.
    - Vespertina krok 17/19 Comparadun-
    - Vulgata/danica Chenille bakkropp, para.
    - Sulphurvillii, Para krok 14.
    - Gulrotflua Para krok 10-12-14.
    - Oliven para krok 16.
    - Så på alt annet så kjører jeg no hackles/comparaduns fra 16-20.

    Chenillefluer = Vulgata-Danica-Daddy-Dansefluer/Bibio for min del.

    Så du bruker altså ikke chenille på de mindre døgnfluene? Er dette pga tykkelsen på chenillen blir litt feil? 

  12. Hei! 

    Er ganske fersk på fluebinding, og bare fisket med flue I 2-3 år.  På den tida så har jeg egentlig bare møtt på klekkinger av vulgata, og aldri helt store klekkinger av andre døgnfluer, det har nok litt med at jeg har bodd i Trondheim de siste årene, men reist til Oslo i starten av juni så kanskje bomma litt på klekkingene begge steder. Men i år så skal jeg på en del fisketurer ila sommeren til steder hvor jeg håper å treffe på litt døgnfluer. Spørsmålet mitt er som følger altså, hva liker dere å bruke? "Vanlige" parachutes med haletråder osv eller bruker dere extended body chenille Fluer? Jeg bruker chenille på vulgata og har veldig god erfaring med det, men tenker det er en grunn til at det jeg ser folk bruke mest er standarden. Hører gjerne litt fordeler ulemper med begge to typene! Dere er uverderlig hjelp for en i startgropa! 

  13. Jarle TL skrev (20 timer siden):

    De store caddisene ville jeg bundet som Streaking Caddis på TMC 100 str 10 og/eller og 8. Tror ikke du behøver noen større enn det. Alternativt kan du binde en mer realistisk vårflueimitasjon som VagWing Caddis hvis du har vingemateriale.

    Slike svære vårflueimitasjoner fiskes gjerne i litt vind med bølger på overflaten eller i mørket, og nøyaktige imitasjoner av den ekte vårflua blir ikke så viktig. Streaking Caddis holder til dette formålet.

     

    Pål Hedenstad skrev (16 timer siden):

    Kan binde Streaking Caddis på TMC 2312, str. 8 og 6 også. Sistnevnte er det som kalles "Finnmarks-streaking". Sterk krok. Blir fine fluer.

    Tusen takk karer! Da binder jeg opp noen SC, gikk til innkjøp av en del Akita kroker for en liten stund sida, da kjøpte jeg noen med litt stort krokgap, men ellers lignende profil som tmc 100, prøver de tenker jeg, kanskje fordel med litt stort krokgap på fluer som stripes/beveges? 

  14.  

    RolvS skrev (På 9.5.2020 den 7.41):

    Morrish mouse kanskje? Er ikke helt uoverkommelig. Litt reinsdyrhårpakking, men ikke voldsomme greier.

    https://news.orvis.com/fly-fishing/video-how-to-tie-the-morrish-mouse

    Den var rå, takk Rolv og Thomas! Skal se om jeg ikke prøver på noe sånt! En annen ting, leser at store caddiser er viktig, men hva legger dere i ordet stooore? Og eventuelt hvilke mønstre er å foretrekke, mtp tyngre krov osv 

    • Lik 2
  15. Thomas Kvernberg skrev (14 timer siden):

    Bind opp noen vårfluepupper. Vil også anbefale å ha med en museimitasjon. Den kan gi deg noen morsomme opplevelser i bekk/elv og innløp-utløp, hvis du finner slike plasser:) Vi har sparsomt med døgnflueklekkinger fra Geilo og oppover mot Finse, men det er absolutt mulighet for å treffe på dette, litt avhengig av høyden selvfølgelig. Så da er nymfer og gjerne noen få døgniser greit å ha med (de som Rune nevnte). Sist vil jeg anbefale å se litt på forskjellige teknikker å fiske med fjærmyggpupper og marflo, som kan være en stor del av føden til fisken her. Skitt fiske!

    Veldig spennende tilbakemelding! Har som mål for året å bli en mer dreven mygg fisker så buzzer passer meg bra! Har du noen forslag til "overkommelige" mus mønster? Sett ymse avanserte med bucktail, men la oss si jeg er ikke helt der, evenutelt får jeg kjøpe meg ett par

  16. Hei godtfolk! 

    Jeg sitter å binder vulgataer for kommende sesong om dagen. Jeg binder dem med extended body chenille på tmc 2488 eller akita 751. Som vinge så bruker jeg to cdc fjær (som jeg har lært her). Spørsmålet mitt er egentlig, er det noen grunn til at vi bruker cdc fremfor polyyarn, bortsett fra at det ser pent ut? Sett at på micro dun så bruker Andre Brun poly yarn og en dråpe lim for å spre vingen litt, kan dette gjøres på vulgataene også eller blir vingen for lang og det bare frynser seg? 

    • Lik 1
×
×
  • Opprett ny...