Gå til innhold

Sputnik

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sputnik

  1. Da har jeg bestilt den! 🙂 Ser det var flere farger ja, men foretrekker nøytralt slik at stanga og snella kan skille seg ut mer, hehe 😉
  2. Takk for hjelpen! 🙂 Jeg tenker jeg går for denne i strl M jeg, så kan jeg evt vurdere en S ved behov i marka. https://nfisk.no/product/mclean-rubber-m-vekt/ Jarle - Den du linket er vel samme, bare i nylon?
  3. Hei, Tenker å kjøpe Mc Lean håv, og lurer på følgende: -Finnes det en modell for både SØ og ørret i fjell/mark? Evt hvilken anbefales til hva -Hva slags type materiale anbefales det for nettingen? Nylon, gummi..? Skal fiske mest i fjorden og stillevann, da det ikke er så mye elver rundt meg.
  4. Da høres det ut som klasse 4 vil passe meg perfekt i starten. Har du tips til en slik line som du beskriver? Evt hører jeg med Skittfiske. Tenkte å melde meg på et kastekurs i mars/april, når jeg har utstyret i orden!
  5. Da tror jeg ikke at jeg ender opp med kassettsnelle til å begynne med.. Ved kjøp av snelle til SØ, burde jeg gå for noe med lukket bremsesystem så saltvann ikke renner inn?
  6. Hjertlig takk for tips, skal undersøke litt de plassene jeg skal fiske på. Men det vil nok variere litt også, da det er gøy å prøve nye plasser! 🙂
  7. Har mest mye bra om Volantis men ser den jeg linker er float/intermediate. Hva vil det egentlig si? Trodde det var enten eller.. 🙂 Og hva avgjør om jeg burde velge fast eller slow intermediate?
  8. Da tenker jeg at jeg ser om det kommer noe tilbud på klasse 4 stang etterhvert. Kanskje litt utafor topic i denne tråden, men: Er det behov for å bruke flere typer snører til streamer/nymfe/tørrfiske etter ørret i skog og mark? Eller kommer jeg langt med en type? Grunnen jeg spør er om jeg skal samtidig kjøpe kassettsnelle eller ikke samtidig som jeg kjøper stanga.
  9. Jada, hører til sjeldenhetene at man får fisk under 2 kg😎
  10. Hehe, ja det skal jeg selvsagt gjøre😂
  11. Hei, Hva slags fluesnøre anbefaler dere til SØ? Burde man ha flere typer fluesnøre eller kommer man langt med en type? Har sett på blant annet dette snøret: https://www.skittfiske.no/scientific-anglers/221049/sa-volantis-integrated-float-int-wf--hash-6-wf--hash-6?channable=056dcc696400323231303439bb&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAnrOtBhDIARIsAFsSe50UiSsdtDsiNLTAXpnwA9ykblPG9gMknL0hW0sITvntJjYHu3K8578aAgnyEALw_wcB
  12. Da tror jeg det blir å gå for #4 altså. Bor rett ved et vann i skogen her, så ut i fra tipsene ser det ut som klasse 4 blir førstevalg og klasse 5 senere. Vind ser jeg er en faktor for stangklasse, men hva med størrelsen på ørret? Vil det påvirke om jeg burde velge #4 eller #5? 🙂
  13. Supert at klasse 4 fungerer til nymfefiske også. Men fungerer klasse 4 like bra til tørt og streamere i skog og mark? 🙂
  14. Jeg kommer nok mest til å fiske i skog og mark, men blir nok noen anledninger å fjellet også. Så da tenker jeg at det blir en klasse 4 og klasse 5 på sikt. Hvis en klasse 6 fungerer på fjellet mtp vind, så er jo det ypperlig. Samtidig ser jeg for meg at en klasse 4 fungerer bra på fjellet også når det er lite vind.
  15. Det er jo super at en femmer kan brukes til alt. Jeg tenkte litt på det med fjell og vind, at en femmer er kanskje bedre i slike situasjoner enn en firer. Riktig, tenkte å kjøpe min første fluestang i år. 🙂 Etter å ha lest litt, så virker både streamer, nyme og tørrflue like interessant for min del. Så da har jeg følgende spørsmål: Hva er egentlig fordelen med en firer forhold til en femmer? Er firer f.eks bedre på nymfefiske? Jeg vurderer å gå til innkjøp av en klasse 6 stang til SØ ørret samtidig. Er det slik at det kan være mer hensiktsmessig å ha klasse 4 og klasse 6 i stedet for klasse 5 og klasse 6?
  16. Nå er jeg faktisk så fersk i gamet enda at jeg ikke har tenkt over dette, og har ikke satt meg skikkelig inn i de ulike fiskemetodene. Men i alle fall dry.
  17. Hei, Jeg tenker å anskaffe en fluestang + snelle til bruk i skog og mark, samt fjell. Har lest litt rundt på forum og nettet om hva som anbefales av #4 eller #5 til dette bruket men har ikke helt klart å bestemt meg hva jeg burde gå for. Noen som har erfaringer rundt dette?
  18. Skjønner, begge fungerer vel til SØ. Mulig jeg starter med en klasse 6, og evt kjøper en klasse 7 stang senere hvis jeg ser behovet for det.
  19. Akkurat. Guideline vet jeg har noen rimelige. Skal i alle fall sjekke opp at snellen tåler saltvann og har lukket bremsesystem. 🙂 Det lurte jeg faktisk på, om at man burde velge en kassettsnelle som er klasse 5-6-7 og ikke 4-5-6 til f.eks #6. (vurderer faktisk nå å kjøpe #6 stang) Rent praktisk sett, synes du at du får mye utbytte av kassettsnelle kontra vanlig snelle?
  20. Takk for svar! Det er nok smak og behag i den prisklassen. Jeg får se litt hva slags snelle jeg kjøper mtp pris. Har lyst til å kjøpe noe av kvalitet i alle fall da jeg skal bruke det i flere år. Og da tror jeg kanskje Hardy sine sneller er noe å gå for
  21. Hei, Skulle handle meg ny fluestang og snelle i fjor men det ble utsatt pga en operasjon.. så da prøver jeg meg på nytt utstyr i år 🙂 Jeg har sett meg ut et par alternativer (har ikke mulighet til å prøve de i virkeligheten først). Noen som har tanker til hva den beste komboen kan være? Jeg tenker å bruke det til å fiske etter SØ i fjorden. Har fundert litt på om jeg skal ha #6 stang men jeg tenker å gå for komboen #5 og #7. 1. Hardy Zane 9 ft klasse 7 med Zane Carbon (tilbud på Zane stang til 4399 kr) https://www.baardsen.no/hardy-zane?variant=34529 og https://www.salarsport.no/produkt/fluefiske/fluesneller/hardy-sneller/hardy-zane-carbon-78?gclid=CjwKCAiAkp6tBhB5EiwANTCx1JlguUCGlDOutOAWb3dl6m-iLd9yNHb6gTceGdYpr_FV-uqD8QcIeRoCQbMQAvD_BwE 2. Hardy Zane 9 ft klasse 7 med Hardy Ultradisc Cassette. Virker veldig praktisk med slik cassette snelle. https://mmfiske.no/butikk/fluefiske/fluesneller/hardy-ultradisc-cassette/?attribute_pa_strorrelse=4000-4-5-gms&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAkp6tBhB5EiwANTCx1FxRSnG5U5a-W0Isx6W9_169edY6FZhj3AtabBhnOHOReSMx88GY2BoCpTUQAvD_BwE 3. . Hardy Zane 9′ #7 stang med Hardy Ultradisc https://fiskeogturutstyr.no/produkt/hardy-ultradisc-reel-4000-brz/?gclid=CjwKCAiAkp6tBhB5EiwANTCx1OQOf3XK149WhsOzHk1c7s2PXz-I-qoebFy5rTdAAdkEAxD00m1VjBoCsqMQAvD_BwE 3. Hardy Shadow 9′ #7 stang med Hardy Ultradisc https://nubben.no/produkt/shadow-9ft-7-4pc/ Orvis Clearwater er også et alternativ.
  22. Hei, Tenkte å kjøpe meg en klasse 5, 9 fot stang til ørret. Så lurte på om noen har erfaringer med Hardy Aydon og/eller Guideline N11 Trout Series da jeg vurderer en av de. Samtidig vurderer jeg en Hardy Ultradisc snelle eller en Guideline Fario LW.
  23. Da høres det jo ut som et veldig bra snøre, får håpe det er det i praksis også! Gjerne rapporter tilbake hva du syntes 🙂
  24. Jeg må i alle fall teste både Rio og Coastline sitt, men får se hva jeg kjøper først. Har du prøvd denne fra Rio da? 🙂https://www.skittfiske.no/rio/232838/rio-premier-coastal-seatrout-slickcast-designet-for-maskimale-lengder
  25. Var en veldig fin pris ja 🙂 Hardy Coastal har jeg ikke sjekket ut, men ser prisen på snøret er helt innafor i alle fall.
×
×
  • Opprett ny...