Gå til innhold

leifmorten

Members
  • Innlegg

    269
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Muligens Bolton gjør det......... Lars L Greit å se at Uniteds unge spillere heller ikke duger. 7-4 i målforskjell på 2 kamper.. Dere høres ut som Grimstad Amazons jentelag... Kua har sovna!
  2. Same old cheating Fu ## Arsenal...
  3. Stian: du høres ut som en deppresiv bergenser! Har en svoger som holder med Brann og han ordlegger seg nøyaktig likt for tiden.. Gulltoget er gått for lengst lille røde venn. Synes du skal lese din Mao og Marx i stede jeg... I år er det første plass fra første serierunde til slutt. det må jo nesten være første gang:)
  4. ;D http://fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=17274.0 ;D
  5. En moderator har rett til aa slette akkurat hva han vil. naar han vil. som deltaker paa ett forum kan du velge om du vil delta eller ikke. Det er min mening. Min mening er og at det er for mange "bedrevitere" innom paa dette forumet, som gjerne slenger ufine kommentarer og krangler aapentlyst for aa hevde sitt syn som "ekspert". Personlig synes jeg at SVN's innlegg i denne traaden er latterlig, og viser litt mangel paa forstaaelse om hva ett internetforum er. Jeg skulle onske at moderatorene paa dette forumet var enda hardere og mer kritiske i forhold til hva de lar personer skrive om/til andre deltakere paa forumet. Synes det er bra jeg Henning (og dere andre mod.'er)! MVH Leif Morten Songe
  6. Har dere en form for bunnduk i dammen? Jeg driver å skal bygge hus, og har i den forbindelse en liten "pytt" på ett par hundre kvm på tomten, som meg og fruen har en plan om å bygge om til en litt stor hagedam. bør all massen i bunnen byttes ut? og så legge en form for duk i bunnen? hvordan har dere gjort dette?
  7. Har du betalt med Kredittkort (mastercard f.eks) så ta kontakt med kredittkortselskapet. De skal være ansvarlige inntil du har mottat varen.
  8. sitter å drømmer om bukken jeg skal skyte i kveld...
  9. For meg har det noe med å minimere tilfeldighetene å gjøre. Der gir ørretfiske med fluestang en glimrende mulighet til å minimere antal tilfeldigheter. Alt fra presentasjon, til valg av imitasjon, flyt, fisk man fisker på osv. kan mer eller mindre bedømmes og bestemmes på forhånd om man bare er dyktig nok. (noe jeg har bevist maaange ganger at jeg nok ikke er, ergo er jeg heller ikke utlært, og derfor finner fluefiske utstyrtelig morrsomt.) Har sett markfiskere gjøre noe av det samme når det kom til laks. De hadde rett og slett stålkontroll på det som ble gjort, og hva som kom til å skje. Derimot, laksefiske med flue... det er nesten som å spille lotto, og kan i mine øyne nesten sammenlignes med slukfiske i stille vann.. er man heldig får man fisk. man kan til og med få mye fisk. så kan man gå hjem og lure på hvorfor man fikk fisk i dag.
  10. Jeg er ikke uenig i noe av det du skriver. Jeg vil alikevel forsvare meg siden jeg føler meg presset ganske langt inn i hjørnelista av denne diskusjonen :'(. Det var overhodet ikke meningen, om noen leste at jeg mente dette skulle brukes over tid. på samme måte som jeg ikke regner med at noen står og kaster langs en låvevegg over tid.(utrolig kjedelig sted å fiske..) Selvsagt er det hemmende på kastet å kaste slik, men litt av poenget for meg i allefall, er nettopp å redusere antal "ledd" som skaper variabler i kastet. (albuen stopper ca 12:30, håndleddet er stivt så man ikke kan "drifte?" formye i bakslangen, skulderen ikke gjir "D" befegelse) Det var ikke en oppfordring om å kaste slik, men en måte å visualisere (og prøve) for å forstå litt av hvordan det kjennes ut når stangen spennes, og rytmikken i når fremslengen starter osv.. I mitt hode blir dette litt som å lære mattematikk. man starter med 1+1.
  11. ja. det er meg. jeg sliter nå. etter internet og telefonkatalogen.no 's inntog.. har vurdert å begynne å bruke MAC'en til samme formål. Det håper jeg. min far er nemlig fryktelig svak. Sikkert. Bare husk at du og må gjøre det med telefonkatalog under armen. Premien er en Whisky flaske. (til å ha på hodet) Seriøst: Jeg mener bestemt at om man har vært på kurs, kommer hjem, og konstant slenger flua i nakken, da har kursholder rett og slett gjort en dårlig jobb. Da tror jeg ikke at eleven har skjønt det grunnleggende. (stangen forlengelse av armen, kast i 180 grader i forhold til kroppen osv.) Selvsagt kan man ikke kaste bra med en telefonkatalog under armen, og butten i ermet, men man vil ganske lett få en tanke om hva man skal prøve å oppnå med stang og snøre. Mener jeg. Du kan jo tilogmed, for å visualisere enda mer, egentlig si at ett overhodekast er å regne som en valsetakt. (1-2-3) så kan dere få rakke ned litt på det og:) min kompis lærte meg aldri og kaste slik, men det var FOR MEG en god måte å skjønne tanken og komme "back to basic". om noen lurer på hvem jeg så hodeløst tror kan kaste som tmags og andre her inne(Erik har helt rett. Definere hva som er bra eller best her nytter ikke, så jeg modererer meg.), så kan dere lese litt om min kompis her: www.mar-lodge.no
  12. Leif Morten, hvis du gjør det med telefonkatalogen så forhindres du fra å bruke det sterkeste leddet i hele abreidsbevegelsen - skuldra. Tipset er et gammelt "kaste med cane" triks, men var nok like dårlig den gangen som det er nå . Det med fightingbutten er heller ikke et godt tips IMO. Og ihvertfall ikke i kombinasjon med katalog-trikset. Da har man stort sett KUN underarmen å jobbe med. Det bør være en vinkel mellom butten og håndleddet. I tillegg kan kroppen brukes aktivt på lengre kast (vetkforskyvning). Så dessverre er alle tre dårlige tips IMO. Tren kasting langs en låvevegg e.l. Regner med at det er "kontraen" fra fluesnøret som gjør at det slår i kroppen. Stangtuppen skal holde en rett linje både vertikalt og horisontalt. Jeg har overhodet ingen ambisjoner om å gå inn i en slik diskusjon med deg, ei heller skal jeg påstå at jeg vet det bedre enn deg. Jeg er heller ikke spes. flink til å kaste. Samtidig har jeg en kompis som er bedre enn deg til å kaste. det går mange veier til Rom... Så jeg skal ikke si at noen av rådene dine er feil, eller dårlige. Heller at de og sikkert kan være ett godt alternativ.
  13. Samme rådet fikk jeg også på 1950-tallet da jeg skulle prøve meg for første gang, bare at jeg skulle ta en flaske whisky mellom armen og siden av brystet. Brukte det ikke, men det lå i underbevistheten hele tiden. Så kanskje det er nok å presse overarmen inn mot siden, samtidig som du også kan bruke en sånn rem som du slår rundt skiene rundt håndleddet og snellefestet. Lykke til. Magne Fjellstad. Helt sikkert gammeldags, men fysikkens lover har egentlig ikke endret seg saa mye paa 60 aar.. Det var egentlig det foerste jeg og laerte, dog midten av 90 tallet. av en god kammerat som er en relativt dyktig fiskeinstruktor og kaster..
  14. En ganske enkel måte for å eliminere svært mange av de elementære feilene man gjør når man kaster, er følgende: (og jeg tuller ikke) * -tre fightbutten, eller om du ikke har det, nederste del av korkhåndtaket på stanga inn i jakkeermet ditt. Dette eliminerer mye av håndleddsbevegelsen din. *ta en god gammeldags telefonkatalog, eller annen bok, og klem den fast mellom overarmen og kroppen. Dette eliminerer mye av sidebevegelsene du kan gjøre med stangen. Gjør du disse to samtidig, bør kastet gå ganske rett frem, og du vil enklere kjenne igjen hva du gjør galt. Vil du dra dette enda litt videre kan du: *sette en tekopp full av vann på hodet når du kaster. Da blir du stående stille med overkroppen. (ikke gjør disse tingene på offentlig sted, da sjansen for å bli ledd ut er relativt stor ) Gjør du dette iført splitcane og tweed vil ikke folk en gang legge merke til deg, men tro at du er en Halford's ..
×
×
  • Opprett ny...