Gå til innhold

Testicular Momentum

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    116
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

Innlegg skrevet av Testicular Momentum

  1. Ble ikke noe fisk på meg den helga. Bare ett take hvor jeg hadde alt for mye slækk i lina for tilslag.

    Men trur dere ikke at den vaket som bare faen i Gudbrandsdalslågen der det tidligere hadde vert jorder når jeg kjørte hjem på søndagen. Men det var ikke forgjeves, da jeg har funnet mange nye spots jeg kunne tenke meg å utforske senere ❤️

    • Lik 2
  2. Nå tenker jeg å kjøre opp i fjellet nord for Dombås og fiske i de øvre delene av nedbørsfeltet. Der er det både gode vann, og småelv i mellom. Så jeg har litt å velge i. Om det blir ræva så får jeg i det minste øvd meg. Også blir det fredag til søndag i stedet.

    • Lik 3
  3. 36 minutes ago, Truls said:

    No guts No glory 😁

    Det ser ut til å komme mye vann de neste par dagene og da blir det fort veldig grumsete vann og stigende elv er sjelden bra til andre slag enn brunørret i hvert fall. Da er det bedre når vannet klarner opp, stabiliserer seg og er på vei ned igjen. 

    Men den som sitter hjemme fanger i hvert fall ingenting. 

    Hvor mange dager etter sånn turboregn pleier det å ta før vannet stabiliseres og synker litt? Det har kanskje litt å si hvor høyt i vassdraget man er?

    Faen ass, har kun fått en fisketur i år pga. flytting og oppussing med to småunger og ny jobb. JEG ER SÅ SINNSYKT KLAR! Holder på å implodere, jeg tar med #8 stanga om jeg må 😭

  4. Kjørte ned på Nordisk og fikk svar på dette. Begna var visst en skikkelig dårlig ide denne uken. Ble anbefalt å komme meg litt høyere i fjellet til småelver om jeg absolutt måtte fiske ørret i elv nå. Da vanker det nok en signifikant lengre kjøretur, til nærmere dovre. Men er bare nødt å fiske når jeg kan som småbarnsfar.

    Har på følelsen at denne turen blir enten helt super, eller helt håpløs, ingen mellomting.

  5. Hei godfolk, jeg har tenkt meg å sjekke ut Begna nedenfor Valdres i slutten av neste uke. Men ser det skal bli skikkelig drittvær i starten av uka.

    Det blir sikkert flom og greier de dagene, men jeg er litt for uerfaren til å vite hvordan dette vil påvirke fisket i dagene etterpå. Kan det bli bra eller ville dere dratt litt sørover i stedet? Jeg bor i Oslo og er villig til å kjøre 2-3 timer, tar med telt og skal overnatte et par dager.

    IMG_0192.webp

  6. 9 hours ago, Truls said:

    Vårfluer er alltid artig. Fine disse du har laget der!

    Jeg ville hatt str 11, 13 og 15. I litt forskjellige farger i tilleg til grå/brunspraglede. Er par små i kanelfarget og en kullsort, begge i de mindre størrelsene

    Nice! Jeg har ikke noe kanel cdc eller hår. Men jeg har noe sort cdc og noen sorte deer belly hair, den lappen med belly hair har veldig fine hår faktisk. Det blir jo interessant å prøve, kan tenkes de spriker litt vel hardt under tråden. Kanskje man kan bruke litt sort foam for å få lagt håra litt ned, som på en balloon caddis.

    Hva tenker du om fargen på kroppen på disse? Er de ofte like vingen, eller er det mer kontrast?

  7. Det ble mange størrelser fort 😅. Plutselig ble det fra 3mm til 30mm og alt i mellom. Men hvis jeg spør sånn her: Jeg har flere bokser. Men den jeg jobber med er en slags "main-marka" boks, den er stor men jeg må allikevel begrense meg. Jeg vil gjerne at den skal kunne være i lomma og at jeg skulle kunne klare meg 90% av tiden i marka med den, også har jeg backup bokser i slingpacken eller ryggsekk. Så hvilke 3 størrelser vårfluer er viktigst syntes dere?
     

    17 hours ago, Truls said:

    Grandisen er de første som viser seg i mine områder. Og de er sinnsykt store i forhold til hva man vanligvis ser omtalt som grandis. De er 3-4 cm store minst.

    Utover sesongen er det mange foeskjellige fra helt små kanelbrune på krok 12 og helt svarte på samme str til større på krok 10 og 12.

    Veldig varierende. I mine storfiskvann så er det ofte 12-15mm store som ofte blir tatt. Se rune sine parachutevårfluer. I mine storfiskvann er disse killere i litt bølgede vann!

    Fysj jeg skulle ikke binde vårfluer nå altså men jeg klarte ikke la være. Her i str 11:
    20230128_0002.thumb.png.418cc395fb1139d5a8f976e8c506f93f.png

     

    Elsker å binde vårfluer, det er en favoritt.

    • Lik 4
  8. 23 minutes ago, Truls said:

    Grandisen er de første som viser seg i mine områder. Og de er sinnsykt store i forhold til hva man vanligvis ser omtalt som grandis. De er 3-4 cm store minst.

    Utover sesongen er det mange foeskjellige fra helt små kanelbrune på krok 12 og helt svarte på samme str til større på krok 10 og 12.

    Veldig varierende. I mine storfiskvann så er det ofte 12-15mm store som ofte blir tatt. Se rune sine parachutevårfluer. I mine storfiskvann er disse killere i litt bølgede vann!

    Kult, så det er ikke noe poeng i å lage noen mindre en 12 krok eller ca. 10mm for marka på østlandet?

  9. Hvor store/små vårfluer kan en forvente å finne i marka? Blir litt senere i bindeplanen siden de ikke dukker opp på starten av sesongen. Så det går i mygg, maur og lepto om dagen. Sjekket boksen for vårfluer og alt jeg har er mellom 10 og 15mm.

    Gleder meg til bindehelga, hvor jeg kan se på andre sine vårfluer. Jeg blir ikke helt klok på hvor dressa med hår de burde være av å se på bilder.

  10. 3 hours ago, Rune Stokkebekk said:

    Dette er ikke rocket science nei. Jeg har ei flue som jeg kaller for sulfurvillii, den bindes på TMC 100 i str 14 og det er en one-size jeg har brukt siden sist på 90-tallet. Sulfurvillii fikser biffen når det er sulphurea, aurivillii og heptagenia dalevcarlica. Har dog en litt mer brunoransje variant i tillegg som dedikert villing men det er nesten helt unødvendig.. 

    Ja skjønner. Har noen parachutes jeg har tatt fisk på før. Men jeg syns å huske at jeg har sett store og små knallgule døgnfluer klekke samtidig i vassdragene mellom Femunden og Røros. Da klekket jo også ALT samtidig. Danica og Vulgata der elv møtte vann, 3-4 andre typer døgnfluer. Minst 5 forskjellige vårfluer og ymse mygg. Var helt vanvittig, kan hende jeg bare ble forvirret 😁

  11. 3 hours ago, Eirik Rusten said:

    Selv bruker jeg begge lillefingrene til å gnu på dubbing. Er litt pæs, men liker å være spess.

    Beste er å legge dubbingen mellom tenna å bruke bindetråden som tanntråd, da kommer det ut perfekt hver eneste gang.

    • Haha 1
  12. Gjør alltid B, siden det motsatte "åpner" tråden. Vet ikke om det har noe å si. Har også sett en (Tim Flagler) som mener at å snurre trådholderen med klokken etter du har tatt på dubbingen gir enda tightere dubbing. Sikkert siden tråden blir jo snurret sammen da. Jegtipper at effekten er mikroskopisk, og han innrømmer jo selv at det ikke akkurat er vitenskapelig bevist.

×
×
  • Opprett ny...