Gå til innhold

Labbe

Members
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Labbe

  1. Er der noen som har testet denne cnd gravity enhånds og har noen erfaringer å dele? 
    Finner lite skriverier og tester bortsett fra nfisk og cnd’s egne ord. 
    Jeg er på utkikk etter ny stang i klasse 7 for å nevne det:)

  2. Ruben Petterson skrev (8 timer siden):

    Kan jo eventuelt kjøpe brukt på finn til halv pris, og om de er eit snøre du liker kan du kjøpe eit nytt når de er utslitt 😄 Eg har eit SA Amplitude Trout WF #4, eg var fornøyd heilt til eg prøvde Rio Elite Technical Trout WF #4 av ein kompis. Synes Rio sitt snøre var bedre. Men de er berre min meining 😄

    Mvh Ruben 

    Ja må ofte sitte på gjerde å vente litt på akkuratt det snøret man vil ha kommer da:) men absolutt en mulighet 

  3. Lamson Guru skrev (9 timer siden):

    Rio sine liner har nå blitt priset til 1600.-  Det er helt sinnsykt. Ta med deg stangen din og prøvekast de aktuelle linene før du kjøper 👍

    Ja, hadde jo vært det beste. Men i disse netthandel tider så har det vært vanskelig.

  4. Hei! Skal først og fremst ha meg ny line til 5erstanga. Den blir mest brukt til tørt, nymfer, buzzere. Til snikfiske bruker jeg klasse 3 og streamere klasse 6. 

    Uansett, det jeg TROR kunne passet mitt fiske bra er SA vpt2.0 eller ART. Men nå har Rio Gold sneket seg inn som en kandidat også. 

    Noen som kan veilede litt her, fordeler/bakdeler osv? Når disse linene koster opp mot 1500,- synes jeg det er kjipt å ikke bli fornøyd for så å selge det på Finn til under halv pris rett etterpå:)

  5. Truls skrev (6 timer siden):

    Det blir jo litt en smakssak dette. Mange stenger i klasse 7 og 8 overlapper jo hverandre litt. Nå vet ikke jeg hvor stiv NT'en er, men en myk syver kan føles som en sekser, og en stiv åtter kan føles som klasse 9 og 10... 

    Selv bruker jeg klasse 7 og 8 til gjeddefiske, og kastemessig så er det klasse 8 jeg bruker når jeg bruker store fluer med wiggletails og 2x1,25 grams coneheads (30-35cm) og poppere eller skal skikkelig dypt. Syveren bruker jeg med flashfluer på 15-20 cm. Så jeg tipper du kan kaste alt du har tenkt til å bruke med klasse 7. Og forskjellen er at syveren kan jeg fiske uanstrengt med hele dagen, men åtteren synes jeg blir tung i løpet av dagen

    Hvilke størrelser fisk får du mest av. Om det er fisk på et par tre kilo så blir det jo god kamp på syveren, og det er ikke noen særlige begrensninger på det å kjøre fisk. Men kan jo bare flate stanga og kjøre mer eller mindre rett på snella. Skal man pumpe mye er det fordel med litt tyngre utstyr.

    Når jeg handler utstyr så er det tingene jeg har tenkt litt på, men har man låst seg litt på en bestemt stang, så er det for min del lurt å vurdere den en ekstra gang for om man ender opp med noe annet vil det ligge litt i bakhodet at det var den andre man kanskje helst ville ha...

    Vet ikke om dette er til noe hjelp men...

    Var veldig til hjelp dette. Nå oppsøker jeg ikke de største elvene heller, og de største fluene jeg har er vel kanskje en 7-8 cm sunrays og noen med coneheads osv. Kanskje klasse 7 er fint👍🏼 

    • Lik 1
  6. Jeg har lenge tenkt på å kjøpe ei kraftig enhånds, men har rett og slett prøvd for lite. Jeg er også interessert i å inngå ett kompromiss med meg selv der jeg vil bruke denne stanga både her (lågen,Gausa, mjøsa) og til laks hvor man kan treffe på storlaks. Jeg ser at de fleste skriver at ei 9 eller 10 fot klasse 7 er perfekt til dette men, jeg har låst meg litt på klasse 8. Noen som kan dele noen erfaringer ? Skal sies at jeg sikler veldig etter guideline nt8 men mottakelig for andre merker☺️

  7. Truls skrev (På 22.1.2021 den 22.58):

    Hehe, ja det er kanskje sånn. Har vært der oppe og kikket noen ganger. Er en del som fisker der men ikke sett noe liv der når jeg har gått tur. Må jo hive meg ut i det en eller annen gang. Et kvarter å kjøre så er det jo egentlig idioti å ikke ha prøvd seg der enda. Men det er noen år igjen jeg kan fiske med flue, så før eller siden må jeg jo prøve. Tas en del fin ørret der etter hva jeg hører.

    Sjøørreten går vel ganske lagt opp der også? Kanskje vanskelig å lure på ei tørrflue men, gå inn å se på veig sin siste episode på YouTube :) den er veldig inspirerende!

  8. Rune Stokkebekk skrev (1 time siden):

    Jeg har, i likhet med de fleste som har holdt på i endel år vært gjennom mange faser. I starten surret jeg opp masse ulike døgnfluer (mye er 20+ varianter Duns) for å etterlikne de ulike. Og fulgte angivelsene i boken til bla. Lennart Bergqvist. Dette har justert seg litt med årene og det har stadig blitt færre, helt til nå når jeg plutselig har store unger og kan dra på elvefiske flere ganger i sesongen og følge den ut i stedet for å kun fiske sankthans/starten av Juli. Nå har det plutselig blitt litt flere fluer i boksen igjen men det er self. i egen "høstboks".

    Jeg er ikke så opptatt av om jeg skal ha comparadun, No hackle, splittvinger, parachute eller trad. hackle. Ei heller antall haletråder. Det jeg er mest opptatt av er å ha en farge på kroppen som er nærme og at flua fisker og flyter som jeg vil. Den skal også være litt slitesterk og generelt liker jeg ganske tynne fluer. Jeg tror at fisken bryr seg mest om størrelse og hvordan kroppen ser ut og mindre om resten. Det er min erfaring.

    Ser jeg i boksen min nå så består den av 3 fallskjermfluer på krok 10-14. Jeg har nohackles på krok 14-18 og jeg har Comparaduns på 16-20. Også har jeg gjort det litt enkelt med å ha noen Olivne/Oliven brune og noen lyse samt en gråtone. Når det gjelder klekkere og cripples på døgnfluer så mener jeg at hos oss er fisken så og si aldri selektiv på slike da opphopningen av disse aldri blir stor nok til at fisken foretrekker dem fremfor noe annet. Tenker jeg tilbake 15 år så er svære klekkinger med tepper på elva et skjeldent syn. Og de gangene plukket fisken ivrig duns.
    Grunnen til at klekkere/cripples ofte fisker bra er at de stikker gjennom overflaten og fisken tar de for et lett bytte som er "fanget". Slike fluer er også langt mer synlig for fisken enn de som flyter godt og ligger mer oppå. Dvs. de er tidligere synlig i flytet mot fisken og gir større sannsynlighet for at den oppdages hvis fisken er litt ivrig og søker litt fremfor å stå stille. Det fisken derimot er langt mer fokusert på mener jeg i diskusjonen "de ulike stadier" er nymfer rett under (10-50cm) når en klekking pågår.

    Det beste argumentet for å lære seg døgnfluer på latin, dvs. de mest viktige i det minste er å kunne forutse hvor de finnes, når du kan forvente de etc. Og ikke minst forstå den informasjon som spres ut av andre om disse. Det kan være til stor hjelp i planleggingen av en tur til en ny elv eller vann, du kommer forberedt!. Kjenner du også litt til kravet til habitat for ulike arter så kan du lese elva på en litt annen måte. Man trenger ikke å kjenne til alt av arter men nøkkelarter som gir godt fiske år etter år..

    Ja som sagt over her så har folk forskjellig syn på hva de mener er optimalt. Slik du sier om klekkere har jeg ikke tenkt på før, fin den! Har jo pr dags dato ett godt utvalg i farger og størrelser, så vil si at det er godt dekt til nye situasjoner:) mye av de er hentet fra deg!  de artiklene her inne om fiske i de forskjellig type vann og bunn er jo veldig kjekke! Kanskje lage noen for elv også?😁 

  9. Truls skrev (3 timer siden):

    Det høres ut som du har funnet en nøkkel innen ditt eget fluefiske, for det er jo så mange retninger dette kan ta, og hva som gjør at en selv får mest mulig ut av fisket sitt er veldig individuelt. Og hva som får fisken til å ta en flue og ikke en annen får vi forhåpentligvis aldri noe svar på.

    Jeg tror at flua i profil sett fra fiskens sted er viktig, sammen med hvordan den sitter i overflaten, og om fargen er ca noe i retning av naturlig så er det nok en fordel. Fluefiskets fordel er at vi kan etterligne mye av fiskens naturlige føde, men hvor nøyaktig etterligningen må være er vel mer fiskerens sak, så lenge man får fisken til å ta.

    For noen er det å klare å identifisere og imitere nøyaktig samme art, stadie, farge, antall haletråder osv det som gjør hele fisket, men det er langt fra alle som føler det er nødvendig å gå så detaljert til verks. Noen synes det å gå langs elva eller i skogen og kikke langs vannet om de finner vakende fisk for så å ta et par kast på den er det optimale. Men det vil alltid være en fordel å ha kunnskap om fiskens mat, da stiller man ofte mer forberedt, og har en ide om hva som kan møte en, og det blir lettere å se sånn omtrent hva fisken spiser.

    Selv går jeg ikke voldsomt detaljert til verks, men om jeg finner noe som ser noenlunde riktig ut, og klarer å få presentert det godt nok, så pleier jeg å få noen fisk til å ta. Noen ganger synes jeg det er litt gøy å prøve å få ørreten til å ta på samme måte som den tar de naturlige insektene den beiter på der og da, for da føler jeg at jeg har etterlignet føden godt nok, og klart å presentere flua godt nok til at fisken er lurt til å tro at flua mi er det samme som den tar av naturlige byttedyr. Men som regel så er det nok å finne fisk som vaker å få den til å ta på noe som ligner.

    Mange ord, uten noe konkret svar egentlig, men jeg tror ikke man må så voldsomt langt ned på mikronivå for å få fisken til å ta. Med mindre det er akkurat det man har lyst til da.

    Håper vi aldri finner det ut nei😁 artig å se hvordan folk har forskjellig tilnærming og nerdenivå som fruen kaller det! 

  10. Da jeg startet med tørrfluefiske hadde jeg veldig anstrengt forhold til døgnfluer og det påfølgende fisket. I filmer og i blader blir jo disse frontet som Guds gave til tørrfluefiskeren noe som også gjorde meg mer frustrert. Jeg slet med å identifisere dem ved elva, lære latinske ord og finne riktig størrelser. Men etter noen år startet jeg å binde selv, og ble tipset av en god fluefisker om å ha fokuset på brun og olivengrønne fluer i ulike størrelser. Dette hjalp meg voldsomt da jeg slapp å tenke på å identifisere dem på micronivå før jeg fikk satt på en flue, og gjorde døgnfluefiske til en morsom aktivitet. Er det noen som deler noe av det samme? Jeg er fullt klar over at jo mer tilnærmet lik flua er det naturlige, kan gi mere fisk, men hodebryet mitt forsvant hvertfall :)

  11. nå bruker jeg Guideline til stort sett alt av stenger,sneller og liner og brukte fario elite i fjor. Vurderer å prøve 4 cast på 5ern og control 3.0 på 3ern i år, da jeg ikke er helt komfortabel med den gule lina som på fario, sært nok. Veldig lyst på fario nt8 og 10 ft #8 til neste år, men man får se om man har vært snill gutt til jul.

  12. sant nok:) har en litt eldre fario classic som 5 er pr i dag, men synes det føltes mye bedre med en gang jeg fikk prøvd ett 6er snøre. Har du noen anbefalinger til annen stang? fario crs eller fario nt8?

  13. heisann! jeg har merket at jeg gjerne vil gå opp en snøreklasse på 5erstanga men usikker på om ett 6 snøre blir for plaskete og tungt til tørrfluer, alternativet er å kjøpe ei 4 stang og gå opp til 5 snøre. Noen erfaringer rundt dette?

  14. RolvS skrev (5 timer siden):

    Er dette rektig tidspunkt å slenge på en liten palmermygg, kanskje? (Altså, som tydelig gjort klart andre steder er ikke det noe jeg kunne komme på å gjøre - men det kan jo hende noen andre mener det er en smart ting å prøve uavhengig av hva jeg ville komme på å gjøre.)

    Ja muligens men hsr prøvd forskjellige mygg klekkere også, ikke palmer da

  15. Jeg sliter om dagen, tar fisk alle andre plasser enn ett vann nedenfor hytta.. jeg klarer ikke finne ut hva den tar og i flere dager nå har fisken hadd skikkelige plaskevak, ordentlige hugg. Jeg vet at myggpupper kan forårsake slike vak men jeg tror det kan være vårfluepupper på vei mot overflaten den tar.

    Jeg har satt på alt jeg har av både tørt og vått av vårfluer men dårlig med resultat. 
    Er det noen som har samme erfaring, eventuelt en god stigende vårfluelarve/puppe ? 

×
×
  • Opprett ny...