Jump to content

Runar Dankel

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Everything posted by Runar Dankel

 1. Var mange gode artikler under «fluebinding» som jeg savner. Kan ikke se at noen av dem er overført til «artikler»
 2. Hei. Jeg savner artiklene om fluebinding. Hvor finner jeg de? Sto mye bra om nette nymfer, maur og criples
 3. Når jeg oppgraderte tidligere i år (les: ikke erfaren) så tenke jeg godt gjennom hva jeg ønsket meg. Jeg får mye småfisk i marka og liker SA SBT snøre. Så jeg gikk på den lokale fluefiskesjappa og ba om å få teste stenger som passet til dette og med SBT lina. Fikk da myke stenger i klasse #4. Testet kanskje 6-7 stykk og det var helt klart en stang som jeg opplevde som veldig myk og som jeg kastet pent med. Den kjøpte jeg og har ikke angret. Er utrolig mye stenger der ute og mange som er sykt flinke til å kaste, så det at jeg klarte å kaste med stange på mitt nåværende nivå var viktig for meg.
 4. Det er fortsatt fisk så ingen grunn til å gi seg. Hadde en liten tur ut i dag med familien. Vaket sporadisk, men Runes myggpuppe ville de ha. Nydelig når en kan gjør slikt i november.
 5. Vil anbefale deg å låne litt liner av kompiser når dere er ute og fisker. Bare flytt snella over på din stang og sjekk om du får godfølelsen med den lina. Match mellom stang og line kan ofte være viktigere enn den perfekte lina. Når det kommer til lange kast og fine presentasjoner så tror jeg det handler aller mest om teknikk. Tipper de beste kara her inne kan ha lekre nedlegg med hyssing og tau. Samtidig så vil jo en del line spesialiserte og f.eks. SA SBT er super når det lite plass å kaste på. Mens andre liner igjen vil være gode når det blåser. Er jo sjelden 1-2 m/s på Karmøy. Jeg ville nok slått et slag for Baardsen nok en gang. De kara kjenner de lokale forholdene godt. Beklager at jeg ikke er mer spesifikk.
 6. Har selv Renzetti Traveler og er veldig fornøyd. Hadde diverse billige stikker før dette, men de ble fort for ustabile eller klønete med tanke på å feste kroken. Det ryktes at det ganske snart kommer et kraftig prishopp på stikker (og mye annet forøvrig) pga økte fraktpriser.
 7. Nevøen min ønsker seg fluestang til jul. Han har nok ingen som kan lære ham opp i nærheten, men men. Er det bare å gå for en standard nybegynner stang #5? Eller skal jeg ta ekstra hensyn? f.eks. kortere stang? Usikker på hvor han vil fiske, mulig det både blir i sjø og i vann med ca 400g ørret
 8. Jeg kjøpte herfra: https://www.fluefiske-butikken.no/ Fluene er ikke så pene alltid. Men de fisker. Mulig krokene er av lav kvalitet og vil bøye seg. Men 8,- pr flue er billig.
 9. Jeg har denne sesongen fisket med lenger og tynnere fortom med stort hell. I hvert fall så tar de oftere flua mi. Da har jeg 1,5 - 2 stanglenger og 5x eller 6x i avslutningen. Speykast er jo ofte det man tyr til i trange situasjoner, Men det kan plaske en del. Alternativt må man kaste sidelengs i stedet for rett ut. En annen ting man kan gjøre, er å bruke polyleader. De er tyngre og plasker mer, men hjelper til med å lade stanga og lager mindre knuter om en får rottehaler på kastet
 10. @Roaas Takk! Da skal jeg teste den
 11. Med erfaring så utvides jo horisonten. I min verden så finans det ikke ørret over 700g da det er det største jeg har sett. Men tror det å ha et edruelig forhold til størrelse basert på hvor du er er ganske viktig. Hardt å fiske i Østmarka om alt under 500g ikke teller.
 12. Nå skal jeg teste hukommelse og se om jeg husker hvilke svar jeg har fått På tørt er det vak som gjelder. Om det da få vak må du være veldig tålmodig og hive på en skikkelig godbit. Hva det er variere rmed sesongen. Men Stankelbein og maur har jeg ofte fått tips om. Mauren bør da ha størrelse som matcher sesongen. Det kan du lese om under "Artikler" hvor rune har skrevet om fiske i stille vann gjennom hele sesongen. Jo mer du kaster jo mer skremmer du fisken, så jo lenger flua ligger jo mindre kaster du. På vått kommer det an på hvilken flue du bruker. Men rolig håndtwist dukker ofte opp. som en god start. I tillegg er det med variasjon i inntrekket viktig. Rolig håndtwist, raske små inntrekk med pauser. Lange inntrekk. Stanga under armen og superrakse inntrekk. Her er det bare å prøve seg frem. (fritt etter hukommelsen, så får vi se hva ekspertene svarer)
 13. Kanskje fluefisket inneholder forskjellige faser og tellende fisk varierer med hvor i karrieren du? Også flytter vi oss gjennom fasene på forskjellgie vis. Der jeg er er alt tellende fisk. Å få fisk er den store gleden. Har fått mange fler fisk i år enn i fjor, men tror enda ikke jeg har vært så hoppende glad som når jeg dro opp to knøttsmå abborer på tilsammen 50g. Det var første gang jeg fikk på flue og det sitter i enda.
 14. Dette var gøyal lesning! Grattis Rune. Hvilken lengde er det på flua og hvilken krok bruker du? Kan Aerodry funke som vinger?
 15. Så bra! Nybegynner triks er også å kun fiske med vinden i ryggen. Da får du hjelp av vinden til å strekke fortommen. Selv synes jeg at det er mer krevende å få rolige nedlegg med presentasjon som ikke plasker når en har tyngre liner. Men det er nok helt klart en teknisk utfordring.
 16. Vind kan være bra for å kamuflere at det er noe muffens med flua. Er ofte vanskelgiere når det er glassklart vann og vindstille.
 17. @RogFlue Ta deg turen ned til Baardsen på kaia (i Haugesund). Alexander og de andre fluegutta der har sykt peileing og deler gjerne av sin kunnskap. Jeg er nygebynner selv og har satt utrolig pris på deres tips om lokale forhold. Også er det bare å spørre mye her. Det har jeg gjort i over ett år, og jeg fordøyer fremdeles all informasjonen som jeg har fått. Mønstrene er viktige så du fiske rmed noe som faktisk finnes på den tiden du fisker, men hvordan du fisker dem er også veldig viktig. Det står ofte nevnt i fluedatabasen. Bruk lang nok og tynn nok fortom til at du ikke skremmer fisken og vær tålmodig. Og så kan u jo ta deg turen til https://govannet.bloggnorge.com/
 18. Da skal jeg Google meg blå Kan jeg spør om farge valg og krokvalg på krøpling?
 19. Jeg kjøpte dem. Mitt første par vadere. Har gjort jobben. Sammen med sandaler er det aldri noe stress å ha dem med på tur. Veier lite og tar lite plass. Men tar dem kun på når det trengs og går sjelden fra vann til vann med dem. Går du langs elv så er det ikke alle steder du kan bushe. Også er det lite isolasjon i dem. De er det de sier de er. Lette og kompakte, men ikke laget for å tåle juling.
 20. Takk @Truls Hvordan leser du deg opp om området? Googler og tar det du får? Har sikkert spurt før, men hva er dine universalklekkere?
×
×
 • Create New...