Jump to content

Runar Dankel

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  194
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by Runar Dankel

 1. Kommer over denne testen som bruker sine egne målinger. Blant annet CCS for å bedre beskriver forskjellene mellom stengene.
 2. Dæven. Kommer ikke over hvor gøy det er å få fisk på land! Familietur i dag. Og mens madammen laget mat og poden leste Donald kunne jeg fiske litt. Madammen er glad i naturen så hun satt og speidet etter vak samtidig som hun laget mat. Fikk to på land. Den ene tror jeg er pers.
 3. Aha!!! Var det jeg håpet på. Det betyr vel at SBT har fått en oppgradering.
 4. Spennende tråd. Godt initiativ. Spent på hva som dukker opp her. Kanskje legge til litt om hvilke kvaliteter stanga en har brukt har også?
 5. Det var lurt. Er bare å følge med da
 6. Har ikke noe formening om det er for lett for stanga. Det merker mest er at jeg må ha nok klump ute for at jeg skal få til et kast. Men det er et sidespor. Poenget var å skjønne dette med klumpvekt så jeg har flere ting å tenke på ved linekjøp og kanskje kan unngå noen bomkjøp.
 7. Hmmm. På SBT står det at klumpvekten er målt på de 9,1 første meterene. Så det er vel klumpen (7,5m) pluss handling line. Den kommer sikkert utenom aftm til klasse 5. Men Guideline selv anbefaler klumpvekt 11-13g for sin Kaitum #5. Og da vil vel SBT-5 på 10,4g være rett under og SBT-6 på 11,9g være perfekt? Skjønt det som vil hjelpe aller mest er bedte teknikk…
 8. Håper det. Fant klumpvektene og det er slående at min #5 stang er anbefalt 11-13g så her må det oppdateres mye i line avdelingen
 9. Var stor forskjell på SØ og marka når det kom til kasting synes jeg. Tror SØ vil vært enda mer gøy med rett snøre. Fant ut at mitt Air Cel #7 ville passet bra på #5 stanga i følge produsenten. Tror denne lærdommen vil ha stor påvirkning.
 10. Hmm. Er inne og leser om klumpvekt. Skulle slå opp snøret mitt på Sientific Anglers sin side. Men det dukker ikke opp. Neste redd for at de skal slutte å lage det.
 11. Notert! Da er det bare å krysse fingrene enda mer
 12. For en flott dag! Etter å ha dratt tomhendt hjem etter min første SØ-tur måtte jeg ha meg en trøstetur i marka. Gikk inn til en flott vann i gnistrende sol. Slengte på en daddy og på første kast satt den i det flua traff vannet. Bare en liten tass, men det var ekstremt kult å starte turen på den måten. Fikk en til på land og mistet en til vannliljene. Så nok en milepæl unnagjort. Nå må jeg bare lære meg å lese størrelse på fisk ut i fra vak i løpet av neste år.
 13. Takk for tur @Truls Ingen problem å være fersking når en kan få være med å få så mange tips. Både om hvordan en effektiv avfisker områder. Men kanskje mest av alt at lina ikke passer med stanga. Slo opp stengene mine når jeg kom hjem og det viser seg at alle stengene mine er underlinet når jeg sjekker hva produsenten anbefaler av klumpvekt. Så tipper det blir enda mer morsomt neste gang, med litt rasker lading av stanga, for det trengs i vinden.
 14. Takk Terje. Fantastisk navn på den nettsiden
 15. Dette bærer sikkert litt preg av at noen av stedene jeg fisker må jeg stikke stanga ut av en busk eller lene meg frem for å kaste sidelengs uten å ta i trær som henger ut over vannet. Og da har jeg savnet en litt lenger stang. Men jeg se poenget ditt, i f.eks. at et rullekast vil kreve mindre plass på siden for å fullføre stangbevegelsen.
 16. Godt forklart Truls. Om jeg forstår deg rett er det da kaste- og fiskeopplevelsen som du opplever som bedre med enn stang der lengden og vekt er i god balanse. Men praktisk sett så vil du vel trenge like mye plass for å utføre kastet? En klasse 3 i 7,6 fot eller 9,6 fot vil kreve like mye rom for å utføre et kast?
 17. Takk Jim. Enkelt og greit. Hva gir en kortere stang deg?
 18. Jeg går og funderer litt. Sikkert sett for mange videoer om euronymfing. Men hvilken rolle spiller stanglengde for lettere klaser? I euronymfing trengs lengden og den myke toppen for å få rekkevidde, fiske uanstrengt og kaste/vippe kun leader ut. Og flere av dem før gode anmeldelser på vanlige kast også. Feks Guideline LPs og Vision Nymphmaniac. Men flere på dette forumet snakker om kortere stenger i lettere klasser. Er dette bare fordi det er mindre klønete med kort stang i skogen? Eller er det andre momenter som bestemmes av stanglengde?
 19. Kult @Roaas Hvordan gikk det i dag da?
 20. Måtte ut en tur og teste flaksen. Fant to vakende fisk, til tross for mye vind. Og klarte faktisk å få begge på land. Denne gangen praktiserte jeg c&r. Så ut til at det gikk bra med begge, som svømte raskt bort. Er helt sykt gøy å få fisk på land. Så det gjorde ingen ting at de var rundt 100g begge to. Nå begynner også valpen å skjønne dette med fisking. For når det vaker kommer han for å ta en blund på sekken mens jeg forsøker å fange fisken.
 21. Takk Jarle! Alltid godt å nå et nytt nivå. Neste mål er to fisk eller opp i vekt.
 22. Ja. Jeg måtte jo spise den første fisken jeg fikk på tørt, så du har helt rett. Den ble knertet. Men siden hadde fått det for meg at jeg skulle lage filetter så ble det ingen fisk igjen å spise 😮
 23. *Kremt* Kjære fluefiskere. I dag er en stor dag. En dag jeg har ventet lenge på. En dag det ligger mange timer med lesing, youtube, vimeo, trening og studier bak. Mange timer med kasting i hagen og mange timer på tur uten hell. Stikk i strid med dagens værmelding ble det glimrende forhold på vannet jeg oppsøkte. Tålmodig gikk jeg og speidet rundt vannet. Fant vakende fisk, helt selv. Valgte flue, helt selv. Kastet godt nok og var tålmodig nok til at fisken tok fluen min. Rolig, men bestemt løftet jeg stanga. Fikk kroket. Sveivet inn og fikk lirket fisken i håven. Og i det fangsten var et faktum hjallet det et rungende "JAAAAAAA!" utover vannet. Så høyt at hunden kom løpende, livredd for at eieren hadde gått fra vettet. Tror ikke den ble noe klokere av det gigantiske gliset mitt over å ha fått en 200g ørret (i følge vekta på håven) på tørt. Så takk til alle dere på forumet her som har svart på alle mine spørsmål, uavhengig av kvalitet. Som har postet inspirerende bilder og fortalt om deres turer. Som har delt av kunnskapen sin og erfaringene sine. Takk til @Roaas som bandt flua jeg fikk fisk på. Og særlig takk til @Terje Bendiksby og @Truls som viste meg hvordan praktisk fiske ser ut, Gleder meg sykt mye til våren og ny sesong
 24. ? Den skjønte jeg ikke. Jeg er skikkelig fornøyd. Ikke fått ørret før nå på tørt. Så nå kan sesongen avsluttes.
×
×
 • Create New...