Gå til innhold

Robban

Members
  • Innlegg

    7 699
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    105

Innlegg skrevet av Robban

  1. Nå ble jeg faktisk satt langt tilbake på alle måter. Flott film, og et fint samspill Kjell. Dette var sikkelig koselig å se på til en forandring selv om jeg sikkert er langt på etterskuud med den tilbakemeldinga :) 
    Det var digg rett og slett, tusen takk  for titten :) 

    • Takk 1
  2. Var småheldig her på søndag og fikk en meget pen fisk. Blitt noen fine på streamer , men er jo noe spesielt å spotte en fisk som refuserte alle fluer lørdag, men med litt bris og tydeligvis rette flue denne dagen, (samme som lørdag) He he he :) 
    Helt rabiat og tok mye line :) Her er ofte noen av vulgataene litt midre noen steder i vannet. Denne tok en "Short Polychenille Vulgata" Litt mindre en de jeg vanligvis bruker. 
    Digg :) 

    1800-hemlis-1.jpg

    • Lik 12
  3. For noen år siden så lå alle bidrag i denne tråden oppdatert på forumets aktive side. Dvs at hvis noen la ut noe her så kom det frem på forsiden. det gjør det jo ikke lenger i samme grad. Kjempebra he he he
    Det å dele musikk er kanskje ikke inn lenger, mulig jeg tar feil ovenfor også. 
    Dette pleide å være en gullguve når det gjaldt deling av musikk, hva skjedde her ....... ? 
    Blir kanskje litt dumt å søke etter en sånn tråd ??? 
    Hva er greia egentlig.. ?  
     

     

     

    • Lik 1
  4. Jada så... blåste litt støv av et gammelt videokamera og et antikk gopro før spaniaturen i år. Målet var å få litt levende film av denna barba, men..... Fisket var såpass bra at det faktisk ble liggende nesten like ubrukt som forrige gang. Mye veiving ,dårlig lyd, dritt på linsa osv ovs, men ble nå en lite snutt i år. Kompisen Marius kasta sammen litt musikk til meg også slik at jeg slipper Tono på døra 
    Har du 15 min til rådighet så gjenstår bare ....
    Skål og god helg 
     

     

    • Lik 10
  5. "Non Tangling" Extra Long Zonker


    Hei. 
Bare en ny måte å lage en litt lengre zonker på. Lange zonkerhaler har jo en lei tendens til å henge seg opp rundt kroken. Det finnes flere metoder for å bøte på dette problemet, men dette er en ny metode for meg som jeg har testet bittelitt i våres. Feilfri, nope, men bedre statistikk enn å la være. En lang zonkerhale er jo digg, og full av liv. Fortsatt rusten på bilder ,men SF Blend som er brukt her har litt innebygd flash, men [...Les mer]

    • Fluebinder
    • Publisert
      02. November 2018 21:56:56

     

    • Lik 6
    • Takk 1
  6. Det er bare å beklage, men fant ikke den knappen jeg så sist jeg la ut noe her :-[ Rusten som fy altså, sorry  :-*

    Bare en ny måte å lage en litt lengre zonker på. Lange zonkerhaler har jo en lei tendens til å henge seg opp rundt kroken. Det finnes flere metoder for å bøte på dette problemet, men dette er en ny metode for meg som jeg har testet bittelitt i våres. Feilfri, nope, men bedre statistikk enn å la være. En lang zonkerhale er jo digg, og full av liv. Fortsatt rusten på bilder ,men SF Blend som er brukt her har litt innebygd flash, men det kommer ikke frem på bildet. Kroppen blir litt mere gjennomsiktig på denne måten, og bruk av svart bindetråd gir en fin effekt på flua når den er våt. Dessuten er det meget holdbart og holder på veldig lite vann. Et godt formet hodet på flua er heller ikke feil. Det gir profil og fluene gir ofte utslag til sidene ved inntrekk.
    Fargevalg her er fritt for egen tolkning. 
    Det handler også om å gjøre noe annerledes og fylle noen nye rader i flueboksen

    https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/653

    • Lik 3
  7. Har inget å si imot argumenter ovenfor, men jeg synes ofte et conehead på "mine" jiggy blir tunge forhold krok str.. Jeg foretrekker derfor Clouser med timeglass/vaskelenke øyne bedre. 
    I tillegg til vaskelenke så finnes det Presentation Lead eyes (bonefish) som gjør det så mye lettere å kontrolere vekt uansett str.  Man må ikke force et unødvendig stort cone over en liten krok :)
    Dressing på fluene er jo opp til enhver, jeg liker de som er lett dresset :) Et tungt hodet på disse fjerner litt av effekten tanken lett dresset.
    Valgmulighetene er større med timeglass/osv osv osv kontra Cone føler /mener nå jeg, men igjen det er bare tanker :):)
    Ja takk, begge deler
     :)

     

    • Lik 3
  8. Bustevulgis


    En busteflue fra litt langt tilbake. Husker ikke navn og opphavsmann på denne. Ble bare påmint av en kunde i butikken forleden som hadde en spesialordre på noen fluer som han ville at jeg skulle binde.
Denne husket jeg godt fra tiden hvor jeg ofte blindfisket mere enn jeg gjør idag, og ofte fisket under alle forhold. Fisket hele tiden da, og satt ikke bare å venta på vak he he he he. Merkelig også det hvordan noen mønstre forsvinner fra [...Les mer]

    • Fluebinder
    • Publisert
      19. April 2018 21:07:44

     

    • Lik 5
  9. En busteflue fra litt langt tilbake. Husker ikke navn og opphavsmann på denne. Ble bare påmint av en kunde i butikken forleden som hadde en spesialordre på noen fluer som han ville at jeg skulle binde.
    Denne husket jeg godt fra tiden hvor jeg ofte blindfisket mere enn jeg gjør idag, og ofte fisket under alle forhold. Fisket hele tiden da, og satt ikke bare å venta på vak he he he he. Merkelig også det hvordan noen mønstre forsvinner fra boksen når man stadig binder noe nytt. Denne har vært helt glemt, og det var skikkelig kuult å bli minnet på igjen. 
    Har jo blitt noen erfaringer rikere også siden denne sist satt på fortommen, så gleder meg til å prøve denne igjen. Farger og slikt er nok ikke så veldig viktig her, men prøver noen i litt tradisjonelle vulgisfarger. Har heller aldri vært så opptatt av det, bare det er nogenlunde likt.
    Minnene av denne flua er fra Vulgata i stillevann, og Danica i Trysilelva for mange mange år siden. 
    Flua for alt annet enn blikkstille og steady fisker hvor andre mønstre fungerer.
    Litt vind, blindfiske,ventefiske, bustegosling, og seff som en totalthavarert spinner. 
    Det blir noen nye rader. Drar over flua med en tannbørste et par ganger slik at den ikke blir helt perfekt. Det myker også opp hacklet litt slik at den propelerer mindre. 
    Navnet over er fiktivt og ikke min flue, måtte bare binde noen igjen.

    https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/647

    Bustevulgis.jpg

    • Lik 8
    • Takk 2
  10. Fra den dagen jeg kastet min første flue ca 35 år siden så har fluefisket hatt en lineær utvikling frem til et hvis punkt (år)  . Ting tok tid, man lærte fra hverandre, man måtte lære seg ting sjøl også ;) Ja det tok ofte en uke før man traff bestekomopisen for deling av nye ting.
    Man lærte av sine egne feil, man fikk vel da en normal tilnæming til å kanskje forbedre seg, og utforske andre, og ikke minst seg selv. Det var vel kanskje en lang prosses for å oppnå resultater. *Det tok mange , mange år å nå kilosgrensa.  Det krevdes litt arbeid kanskje ?
     
    Desverre idag så har teknologi(nett, mobil) gjort at læringskurven, og ikke minst gjort at forventningene spiller en meget stor rolle.
    Alt er mere tilrettelagt, og ikke minst søkbart. Det er lite nytt på fluebinding, vi snakker flotte mønstre som legger mere vekt på krokmerke, uten at mål og rolle for mønsteret nevnes med en en setning. Er fotoet flott så er det bare et pluss  Det er kort vei til sukksess i en rask teknologisk deleverden , men igjen,  ingen som geleider deg til råd mot motstand og selvtenking. 
    Var kanskje ikke så kuult dette allikavel som det var forespeilet i kjappe instafoto som virker så fristende og appelerende til alle som entrer denne hobby'n. 
    Når ting ikke klaffet, hvor var innholdsbetegnelsen for dette scenario ? Det finnes ikke lenger noe fiasko er min mening, hverken på tekst eller via HD 15mill K.
    Jeg er litt glad fatisk at jeg måtte vente en uke eller en måned på neste episode, eller et år på neste bok eller dvd. 
    Da fikk jeg tid til å tilnærme meg dette utifra mine egne forutsetninger på en helt annen måte enn i dag , hvor sukksess ligger et tastetrykk unna. 
    Suksess for meg var en gang å søke mestring via læring, idag så er suksess et tastetrykk unna for de som har mulighet. Kombinert med Ordet "tid" så er vi litt lost.  Jeg trur mange faller av idag fordi det ikke finnes tid eller ærlige skildringer lenger om fluefiske. Alt skjer via kjappe media. Slik er dessverre  hverdagen for de aller fleste trur jeg.
    Klart man faller ifra når man ikke faller inn i dette mønster av evig lykkerus med gigafisker. 
    Var bare noen tanker  :12_slight_smile:

    • Lik 15
    • Takk 3
  11. Trur ikke du skal engste deg for mye Anders. Problemet med sopp, uansett art er at den ofte livnærer seg på organiske materialer. 
    I buksa de vil de si feks lim. Liminga i buksa neoprensokk/gortex og andre steder der lim forkommer. Her kan det oppstå problemer hvis det er for ille.  
    Sorte flekker betyr  ikke nødvendigvis at alt er galt. 
    Slik jeg har fortstått det så betyr dette mye for gutta på Simms som reparerer fordi de da ikke finner den vanligste lekasjen som ofte er "pinholes". Disse små pinholsa ser ut små små svarte prikker når man sprøyter på teknisk sprit. Altså umulig for gutta på repsenteret å skille mellom hull og sopp. Vanskelig jobb for dem da å skille hva som er hva :):):)
    Heng alltid opp til tørk :):):)

     

    • Lik 1
  12. Uni Bobber Vulgataklekker


    Prototyp flue som er ment aldri til å synke. den er ufisket, men lignenede fluer med samme avtrykk har fungert. Vindfulle dager hvor alt er vanskelig å se, vet du om flua di faktisk flyter ? 
Her vet man he he he.
Hacklet rundt Uni Bobber'n napper jeg litt i front slik at de mesta av fibre peker bakover 

Må jo funke he he he [...Les mer]

    • Fluebinder
    • Publisert
      17. February 2018 20:14:06

     

    • Lik 9
  13. Bare husk at Foam har desverre særdeles lite flyteevne iforhold hva vi trur :) 
    Jeg rubber alltid inn slike fluer med TMC Dry Magic Gel. Da ligger den og flyter godt i vannfilmen slik den bør :)
    Er jo ikke heller noe i veien for å erstatte foamen med cdc. 
    Bare digga allroundlook'n og beina osv osv osv på denne :):):)
     

    • Lik 2
  14. Lp Klekker'n


    Legger ut en flue jeg har tjuvlånt av en fiskekompis. Navnet på flua er kun for å ha en referanse til flua her i databasen som jeg har døpt den til. Det er bare en flue i en variant. 
Vært litt tørke i det siste på bindinga , men noen ganger så går prat over i vising av fluer og da kommer lysten tilbake. 
Denne falt jeg pladask for. Med mye mere erfaring på Vespertina og Marginata enn meg selv stoler jeg fult ut på at dette møns [...Les mer]

    • Fluebinder
    • Publisert
      16. February 2018 23:48:16

     

    • Lik 10
    • Takk 2
×
×
  • Opprett ny...