Jump to content

Bånngjedda

Members
 • Posts

  911
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bånngjedda last won the day on June 17 2014

Bånngjedda had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg mistenker AP, ja. I gamledager, da vi ikke engang hadde internett gjennom ledning. Da Gerhardsen senior sto ved roret. Da ungdommen jobbet hele sommeren for å få råd til å slipe skøytene sine før vinteren. Da ble isen sikker når det var kaldt. Jeg tror det må være disse neo-APene som på en eller annen måte klarer å få isen utrygg selv etter ukevis med dypfrysertemperatur. "Det er fordi det ligger snø oppå og isolerer" sier NVE. Men snøen var der også på 80 tallet, da landsmoderen passet på oss. Likevel var isen trygg når det var kaldt. Jeg tror problemet startet med Jagland, Jens og Gerhardsen junior. Falske skøyteentusiaster. Junior klarte til og med å bli skøytepresident. En dekkoperasjon, selvfølgelig. Støre er jeg mer usikker på. Han er grei men litt veik. Vanskelig å få tak på ham. Jeg tipper han går for tryggere is. Hockey på Jordal er ikke så Størisk, tror jeg. Skøytetur gjennom Nordmarka høres ut som det rimer bedre. Med foie gras på rugbrudmatpakka. Bare gå et stykke foran Erna, Jonas. Hun går garantert gjennom.
 2. Det er fin fisk i Valldalselva. Har sett bilder av fisk på kilon+ på flue der. Den er vanvittig regulert, så mulig du må ha litt flaks med vannføringen. Fisker der ikke selv, kun basert på bilder fra folk med iPhone som ikke vet at de må slå av geotagginga (en teoretisk mulighet at jeg er blitt lurt av tekniske fiskenerds må tas med i betraktningen)
 3. Da ble det stille fra hovedstaden på Sørlandet, gitt. Snakker vi 70 cm nå? Bare å dra fram slaktemaska. Mildværet som kommer klarer kanskje å dra dette til 40 cm - med kompakt, ugjennomtrengelig is som dekker landskapet som et kaldt klissete laken. Du er ikke allerede død, Ruf?
 4. Da var turen over. Frustrerende knallklekking av (minst) 3 forksjellige døgnfluer og fisk som tok hver 10. dun (og aldri min ) Samtidig med spinnerfall av diverse (bl.a siphlo og store heptagenia, tror jeg). Fisken ville ikke ha spinnere. Veldig artig, selv om resultatet ble magert og ingen koder ble knekt. Sånn er fluefiske noen ganger. Ingen tegn til vår venn Bibio pomonae, og også lite Hilara (den som angriper fluene dine på vannet).
 5. Takk for svar! Det ser ut som Lars har full kontrall på Bibio Jeg har sjekket forumer og notater og ser helt tydelig en treårssyklus på disse svermingene, ja. 2010 og 2013 og tildels 2007. Så da blir det vel å planlegge tur i august til neste år. Da har jeg i alle fall godt med tid til å binde opp nye imitasjoner... Og så får jeg håpe at stokkmaurimitasjoner holder hvis bibion mot formodning dukker opp.
 6. Skal "nesten" på fjellet i helgen og finner ikke boksen med bibio. Vet ikke om jeg gidder å binde opp nye, eller om jeg skal satse på at stokkmaur funker som erstatning...
 7. Ok, blir nok en tur på Nordisk i morgen, da
 8. Drar fram denne igjen, siden mine Troutseeker-sneller går i oppløsning. Er det noen med erfaringer med Remix eller Liquid?
 9. Usikker på om arten blodigle suger blod på fisk, men har flere ganger sett gjedde med (fiske-) igler på seg. Hesteigler ser ut som blodigler. De suger vel først og fremst på fisk, tror jeg
 10. Det er en vannkalvlarve/-nymfe, og ja, de biter godt fra seg!
 11. Kan hellet anbefale trackstick med magnet. Har gitt meg mange gode, nye plasser...
 12. Torsk i Indre Oslofjord stadig mer giftig, ingen vet hvorfor
 13. Flott område, det er mange år siden jeg var der sist, men husker et vanvittig frustrerende fiske på stimer av sjøørret som jaktet på noe mystisk i overflaten. Knakk aldri den koden, gitt :-) Er fisket tilsvarende over grensa? Tenker på Hvaler-Skjebergområdet.
 14. Det er vel først og fremst om vinteren det at oksygenmangel kan inntreffe. Vet om et par vann hvor tilsynelatende all fisk dør ved lite snø og streng kulde.
 15. Jepp, den opplever jeg også. Lurer på om problemet er Tapatalk eller FFS.
×
×
 • Create New...