Jump to content

Jim Bergsdalen

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jim Bergsdalen's Achievements

 1. Ahh ok, trodde du brukte tynn plast de bruker til nymfer men du har brukt Uv lim og herdet det med ljos 👍
 2. Hei RolfS hvilken str er det på krok og beads?
 3. Hva heter den plast greien du bruker? Fikk lyst til å binde noe lignende flue jeg også. Du e flink😀
 4. Ahh ok de hadde ikke det før tror jeg, min var vel xl men svær og lage var for kort i rævva
 5. Eid en del vadere fra Vision, men de var veldig løs i formen men det er jo over 10 år siden. De jeg hadde de var med glidelås. Men de er sikker mye bedre nå.
 6. Synd da, mulig jeg ryker på noe patagaonia, men for min del så er vadere noe over 3000kr too much for min konto, mulig det blir Redington litt lei Simms og prisen er syk.
 7. Underlinet eller overlinet er fremdeles i forhold til AFTM systemet. Helaksjon stenger eller halvaksjon stenger er det jo mange følsomme stenger som lett faller i smak i de situasjonene det passer og faller lett inn under ‘rette’ klassifiserte stenger i forhold til AFTM Det viktigste for meg er at stangen er en fiskestang jeg kan få ørret på uten å få følelsen av og fiske med et kosteskaft, det har nærmest vært umulig med våpen kappløpet som Rune nevner. I dag synes jeg det er noen stenger som er fast/medium som er fantastiske både på følsomhet samtidig som du kan strekke ut til de lange kastene så vi er på rett vei fremover trur eg.
 8. Ha ha Sage nivå😃 Har vært Sage fan selv, men past, men enig med utsagnet. Synest mangfoldet er enormt i dag men Mangen har hevet seg på bølgen med stiver kjepper ala Sage One.
 9. Så den ja, det jeg liker med CCS er spesielt bøyningskurve i forhold til andre stenger jeg kjenner og liker sånn at jeg har noenlunde peiling hvilken aksjon det er.
 10. Hei Terje vil tro at den tynneste linen er kjappere ut av ringene en den feite linen din 🤑 Tyngden på flue spiller inn, men da snakker du snøre profil med mest masse i forkant av snøret for og lettere slå over større fluer gjerne kortere klumper også ala 8 meter til rundt ca 10m til max 12meter for min del. Kasteteknikk spiller helt klart inn jo bedre du er til å kaste bedre feel med snøre og stang, jeg er helt klart av den følsomme typen ( sikkert derfor jeg er singel? )du skal ikke være lenge vekke fra gamet før du føler deg helt rævva. Truls dette er er gull info som vi skulle sett mye mer av, ihvertfall for min del.
 11. Hei Rune handling del er en liten del av vekten, ellers så må du bruke selve klumpen som handlings del, det er temmelig logisk, men snakker ikke hele handlings delen men det er vekt i tillegg til klumpen uansett hva vi måtte mene. Når du loader stangen til kast blir en større del ut av stangen enn selve vekten på kun klump. Men egentlig flisespikkeri men dog. Hva er forskjell på en slukstang og en fluestang? Ingen forskjell annen enn at vekten = sluken, fluesnøre på en fluestang utgjør vekten på en fluestang, ellers ingen forskjell annen enn at fluestangen oftest er mer ømfintlig i forhold til vekt. Men fluestengene kunne like så stått gram vekt mellom for eks på en #6 stang 15gram til 18gram optimal vekt. Hvis du har foreksempel en Orvis helios 3F #6 9Fot som jeg vil det si for MEG At stangen fungerer optimalt over hele spekteret korte kast, 30meter På en for eksempel en 12meter klump Mpx i klasse 7 som er ca 17gram Optimal vekt for meg blir mellom 16gram og 19gram på min stang på en ( 12meters klump ) med frontapering med litt mere masse i front på klumpen. På AFTM systemet så ser jeg på de 30’ første i klasse på snøret så vet jeg at min egen subjektive vurdering er at klump vekt på de 30’ første så skal vekten ligge mellom 13gram og 14 gram uansett hvilken klasse snøret er oppgitt av snøre produsentens subjektive vurdering. Da ender jeg ofte på #7 og #8 på min Orvis Helios 3F og D i #6 Hvor stor er egentlig forskjellen på en #4 og en #5 stang? Har du en medium aksjon tåler den mindre vekt men klarer lettere klasser fint, har du en fast aksjon i de klassene kan du fint fiske både med #6 og #7 spesielt hvis klumpen er lengre fungerer dette utrolig bra. Alt dette handler om personlig preferanser. Hvis vi skal Debunke det mystiske med fluestenger som ikke er mystisk bare veldig enkelt, men vi gjør det til noe veldig vanskelig så man man prøve å finne en logikk som fungerer, for meg fungerer dette utrolig bra sitter kliss hver gang jeg kjøper snøre. Vil legge til at denne tråden kanskje passer best de som har noen år på baken og at AFTM passer for de som er helt nye fluefiskere (det beste er da hjelp fra de som jobber i butikken som har kjennskap til stang og snøre oppsett. Just saying.
 12. Hei Terje, fisken har mere mat under vann enn vi ofte tror MYE mer en på overflaten. Enkelte ganger er dette vitenskap, de aller fleste gangene som med oss mat nok eg spiser når jeg vil og ikke når siluetten av han derre Terje tror jeg skal bite på 😄
 13. Flotte innlegg her. Ja Truls CCS systemet er bra det, men altfor komplisert for mange, men igjen utrolig nyttig for og sammenligne stenger som et Deflection chart der en kan se bøyningskurve i forhold til andre stenger på samme bilde er GULL. Har mitt eget system som er lettere for meg når det gjelder snøre som skal matche min stang som i dette tilfellet gjelder vektene begge Orvis Helios 3F #6 9Fot og Orvis Helios 3D #6 9Fot (Som er F medium/fast action og D som er Fast action stenger) De første 30’ som defineres som klumpen på #6 ligger ca på 13+ gram for meg uansett hvilken klasse foreksempel Rio bruker på sine snører. 10meter klump - Full head weight 15gram - Grain weight for the first 30’ ca 13 gram 12meter klump 12 meter klump = Full head weight 17gram * Grain weight for the first 30′ ca 13 gram 14-15meter klump Full head weight 19 gram til 20gram *Grain weight for the first 30’ ca 13.5gram Dette går jeg for: Full head weight 15gram 10m klump Full head weight 17gram 12m klump Full head weight 19gram 14-15m klump Får første 30’ som utgjør klumpen ligger for meg på 13-14gram Dette systemet gjør at jeg sjelden kjøper et snøre som ikke passer min stang, da jeg allerede har mine preferanser som jeg har nevnt ovenfor, dette sparer meg for masse penger.
 14. Hei Testicular enkelte snøre produsenter oppgir kun full vekt på hele klumpen, men mange gjør det ikke dessverre. Gjelder å finne en mal som funker for deg og dine stenger... alt for dyrt å svi av 1000 av kronasjer på feile snører. RolvS er dette en medium aksjon eller medium/fast ?
 15. Man mister ihvertfall masse fisk når man drar ut tonnevis med snøre som ligger der og booom fast fisk med hendene som glepper samtidig som en sveiver så en nesten ser mannen med hjåen for å få fisken på brems 😘
×
×
 • Create New...