Jump to content

Jim Bergsdalen

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  45
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jim Bergsdalen

 1. Ser de har inne ultradisc men ikke ultradisc casette reel
 2. Så Grønberg sport hadde inne en men det er i #8
 3. Bruker NZ ullen også. Dette er ikke noe du bruker disse små #5 stengene på for å si det sånn. ser frem til de kommer i butikk. Dorsey indikator Er helt greit men liker NZ indikator systemet bedre, bare å bruke ull farge det sparer my peng på det.
 4. Den er helt ny, så tenker at det er vanskelig å få tak på denne før til våren fra USA det er ingen i Norge som har denne enda men er det ingen som importerer så bestiller jeg selv lett selv.
 5. He he Perfect for nymfefiske på fjellet med Nymfer mmmmyeah
 6. Endelig en indicator sak som jeg liker lenge før jeg har prøvd den, denne skal jeg ha mange av..genial sak.
 7. Prioriteringer det Truls, man kan gjøre ting halveis eller med full helsveis for det man brenner for mest💪
 8. Har jo sett dette på noen av de store premium merkene I mange år, men dette er jo litt av samme ideen som når en selger WF liner også, liner til et bestemt fiske. Bra salgsstrategi fra Guidelines side.
 9. Du får sjekke om det blir bedre med impregnering på neopren sokkene, hvis ikke er det svetten på beina, jeg bruker alltid potetmel eller talkum.
 10. Noen som vet hvor denne er å få tak i Ultradisc Cassette Fly Reel i Norge
 11. Det som er noe å tenke på er at dyrere stenger trenger ikke være bedre enn billigere stenger men mine premium stenger har et mye bredere bruksområde enn de billigere stengene jeg har. Det som er viktig er hvor skal du fiske? Hva du skal fiske etter, elv, vann, lange kast, korte kast, streamerfiske, tørrfluefiske. De to stengene du nevner er begge kanon bra stenger i feel og bruksområder Orvis H3F er super flott stang mens G lader enda dypere, du kan neppe gå feil med disse stengene uansett.
 12. Du tenker litt som meg, da jeg finner ting jeg har finner som er billig er tilgjengelig uten å måtte ut med masse kronasjer. 😀
 13. Ahh ok, trodde du brukte tynn plast de bruker til nymfer men du har brukt Uv lim og herdet det med ljos 👍
 14. Hei RolfS hvilken str er det på krok og beads?
 15. Hva heter den plast greien du bruker? Fikk lyst til å binde noe lignende flue jeg også. Du e flink😀
 16. Ahh ok de hadde ikke det før tror jeg, min var vel xl men svær og lage var for kort i rævva
 17. Eid en del vadere fra Vision, men de var veldig løs i formen men det er jo over 10 år siden. De jeg hadde de var med glidelås. Men de er sikker mye bedre nå.
 18. Synd da, mulig jeg ryker på noe patagaonia, men for min del så er vadere noe over 3000kr too much for min konto, mulig det blir Redington litt lei Simms og prisen er syk.
 19. Underlinet eller overlinet er fremdeles i forhold til AFTM systemet. Helaksjon stenger eller halvaksjon stenger er det jo mange følsomme stenger som lett faller i smak i de situasjonene det passer og faller lett inn under ‘rette’ klassifiserte stenger i forhold til AFTM Det viktigste for meg er at stangen er en fiskestang jeg kan få ørret på uten å få følelsen av og fiske med et kosteskaft, det har nærmest vært umulig med våpen kappløpet som Rune nevner. I dag synes jeg det er noen stenger som er fast/medium som er fantastiske både på følsomhet samtidig som du kan strekke ut til de lange kastene så vi er på rett vei fremover trur eg.
 20. Ha ha Sage nivå😃 Har vært Sage fan selv, men past, men enig med utsagnet. Synest mangfoldet er enormt i dag men Mangen har hevet seg på bølgen med stiver kjepper ala Sage One.
 21. Så den ja, det jeg liker med CCS er spesielt bøyningskurve i forhold til andre stenger jeg kjenner og liker sånn at jeg har noenlunde peiling hvilken aksjon det er.
 22. Hei Terje vil tro at den tynneste linen er kjappere ut av ringene en den feite linen din 🤑 Tyngden på flue spiller inn, men da snakker du snøre profil med mest masse i forkant av snøret for og lettere slå over større fluer gjerne kortere klumper også ala 8 meter til rundt ca 10m til max 12meter for min del. Kasteteknikk spiller helt klart inn jo bedre du er til å kaste bedre feel med snøre og stang, jeg er helt klart av den følsomme typen ( sikkert derfor jeg er singel? )du skal ikke være lenge vekke fra gamet før du føler deg helt rævva. Truls dette er er gull info som vi skulle sett mye mer av, ihvertfall for min del.
 23. Hei Rune handling del er en liten del av vekten, ellers så må du bruke selve klumpen som handlings del, det er temmelig logisk, men snakker ikke hele handlings delen men det er vekt i tillegg til klumpen uansett hva vi måtte mene. Når du loader stangen til kast blir en større del ut av stangen enn selve vekten på kun klump. Men egentlig flisespikkeri men dog. Hva er forskjell på en slukstang og en fluestang? Ingen forskjell annen enn at vekten = sluken, fluesnøre på en fluestang utgjør vekten på en fluestang, ellers ingen forskjell annen enn at fluestangen oftest er mer ømfintlig i forhold til vekt. Men fluestengene kunne like så stått gram vekt mellom for eks på en #6 stang 15gram til 18gram optimal vekt. Hvis du har foreksempel en Orvis helios 3F #6 9Fot som jeg vil det si for MEG At stangen fungerer optimalt over hele spekteret korte kast, 30meter På en for eksempel en 12meter klump Mpx i klasse 7 som er ca 17gram Optimal vekt for meg blir mellom 16gram og 19gram på min stang på en ( 12meters klump ) med frontapering med litt mere masse i front på klumpen. På AFTM systemet så ser jeg på de 30’ første i klasse på snøret så vet jeg at min egen subjektive vurdering er at klump vekt på de 30’ første så skal vekten ligge mellom 13gram og 14 gram uansett hvilken klasse snøret er oppgitt av snøre produsentens subjektive vurdering. Da ender jeg ofte på #7 og #8 på min Orvis Helios 3F og D i #6 Hvor stor er egentlig forskjellen på en #4 og en #5 stang? Har du en medium aksjon tåler den mindre vekt men klarer lettere klasser fint, har du en fast aksjon i de klassene kan du fint fiske både med #6 og #7 spesielt hvis klumpen er lengre fungerer dette utrolig bra. Alt dette handler om personlig preferanser. Hvis vi skal Debunke det mystiske med fluestenger som ikke er mystisk bare veldig enkelt, men vi gjør det til noe veldig vanskelig så man man prøve å finne en logikk som fungerer, for meg fungerer dette utrolig bra sitter kliss hver gang jeg kjøper snøre. Vil legge til at denne tråden kanskje passer best de som har noen år på baken og at AFTM passer for de som er helt nye fluefiskere (det beste er da hjelp fra de som jobber i butikken som har kjennskap til stang og snøre oppsett. Just saying.
 24. Hei Terje, fisken har mere mat under vann enn vi ofte tror MYE mer en på overflaten. Enkelte ganger er dette vitenskap, de aller fleste gangene som med oss mat nok eg spiser når jeg vil og ikke når siluetten av han derre Terje tror jeg skal bite på 😄
×
×
 • Create New...