Gå til innhold

haraldthi

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av haraldthi

  1. Det var villmarksmessa som var poenget. Hva har skjedd med å engasjere folk i ting de synes kan være morsomt for å kunne inspirere til mer?
  2. Jeg oppdager plutselig at dette er samme helga som villmarksmessa på Lillestrøm. Og jeg og kona har fast tradisjon på å dra dit. Kollisjon! Det her var leit, og jeg vet ikke om fluebindehelg er det jeg kommer til å prioritere da det å få med seg kona på tur virkelig er en prioritet.
  3. haraldthi

    Fortomsstrekk

    Jeg har også irritert meg over at blodknuter lett sklir opp, og den enkle avslutningen på knuta der spissen bare låses fast ett sted hare fått skylda. Så jeg har vent meg til å bruke nåleknute, gjerne med opp mot åtte tørn, og trippel kirurg. Nåleknute er ikke så ille å binde med litt tilvenning, heller ikke mot ei flue. Men til å skjøte line blir det å legge to nåleknuter mot hverandre a la fiskeknute ganske mye jobb så der har jeg endt opp med kirurgen. Og synes at det sitter. Knuten er gjerne det svakeste punktet på lina, så om man kan bruke en knute som svekker lina minst mulig har man mer å hente på linetykkelsen. Det er i det minste min tankegang, selv om jeg så langt har fått mest busk på kroken og mest er interessert i å slippe å miste dem.
  4. Ååh, han er nok ikke den eneste med litt tvilsom humor. Jeg ser ikke noen mening i å gå inn på detaljer, men det tror jeg nok skal gå bra. 😅 Jeg skrev en melding til ham i går, privat, og så får vi se hvordan det går.
  5. Det kan være en ide. Jeg har tenkt på det, men ble bare litt usikker på folk jeg ikke kjenner som bruker slike navn. Og så gikk tiden.
  6. Hmm, kjører Vak og Nordisk annenhver torsdag? Kanskje jeg skulle ta en tur innom?
  7. Da er plass bestilt og penger betalt inn på Vipps. Jeg kan fint ta med telt og sovepose om det skulle være behov, bare jeg får beskjed. Det sorterer under "spennende ide" selv om jeg ikke er sikker på at jeg må. Jeg trenger også transport fra jernbanestasjonen. Tid kan avtales bare det ikke er på morgenen.
  8. Hei ja, jeg bor på Nesodden. Og er nå på vei hjem fra fluebindekveld på Nordisk Fiskeutstyr. De er en butikk som holder til ute på Lysaker Brygge. Og selv om de gjerne selger utstyr og bindesaker, tror jeg ikke de har noe problem om du tar med eget hår og pels. Jeg har ikke lett så nøye, men de samler folk fra en del rundt omkring så jeg er ikke så sikker på om det er fluebindekvelder på hvert eneste nes og odde. Oslo Sportsfiskere har også fluebindekvelder på Vak lenger inn i Oslo, men for meg er Lysaker greiest. Nordisk Fiskeutstyr legger ut om fluebindekveldene sine på Facebook, så du kan søke dem opp der. Ellers svarer de sikkert også på telefon.
  9. Det var leit ja. Kona gledet seg faktisk til å være med, så da teller jeg seks, men det var for få? Det hadde vært en fin tur så langt jeg kan se. Ja ja, jeg har meldt meg på en tur med Oslo Sportsfiskere også og får gjøre det meste ut av den.
  10. Tusen takk for tilubudet! Jeg har også meldt meg inn i Oslo Sportsfiskere og de har stenger som de låner ut til kurs som jeg tenkte jeg kanskje kunne låne. Men det her er kanskje enklere? Jeg skulle ha fortom og krok nok om det bare finnes stang og snelle med snøre å få tak i. Det vil si at harr er enklere å fiske på enn ørret? For forsøkene på den fronten har stort sett bare gitt meg planteføde på kroken, med tilhørende tap av krok og snøre. Jeg har skaffet meg en del forskjellige fluer for ørretetn, både av hårfluer (unnskyld vårfluer), attraktorfluer og andre insekter, men jeg er redd for at det er litt tilfeldig. Jeg prøver å lese meg opp også, men forvirringen er stor og jeg håper noen slike turer kan hjelpe til å unngå hvert fall de verste tabbene. Har aldri vært glad i "fasitløsninger" og liker gjerne å være litt kreativ, så det er mye min egen feil, men litt etablert praksis begynner altså nå og da å se litt fristende ut.
  11. Det her må jeg bare melde meg på! 😁 Jeg er under året gammel som fluefisker og har aldri tatt i en harr før, så jeg undres på hva de biter på, men det er jo mer enn kona mi som bare har lånt stanga mi til noen få kast og henne hadde det også vært moro å få lurt med. Vet noen om det er mulig å få lånt ei fluestang et sted? Det er hun som pleier å få fisk men det er med sluk, og jeg regner med at det ikke er helt greit her. Jeg tenker å melde meg inn i Oslo Sportsfiskere og de har kanskje en øvingsstang å låne ut? Spennende blir det i hvert fall! 😊
×
×
  • Opprett ny...