Gå til innhold

RogFlue

Members
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Profile Information

  • Interests
    Stillevanns fluefiske.

    Nybegynner.

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei, klarer ikke helt og gi meg med fluefiske når alt er så ferskt og spennende😅, men søker råd til strategier, fluevalg osv på denne kalde tiden av året. Spesielt når det er mørkt, og blir fort kullsvart her tidlig og da snakker vi så mørkt at jeg sliter med og forstå at ørreten kan se noen som helst fluer når himmelen ikke gir noe som helst lys kan de vell ikke se noe kontrast i flua?. Så gode råd tas godt imot! Og all fisk slippes forsvarlig ut da jeg ikke har behov for og beholde noe. Så er mer for og fortsette og øve på kasting og lære diverse teknikker.
  2. Takker for gode tips! Jeg har vurdert og begynne med og binde selv. Er mye og lære der, men kommer til og begynne en gang. I mellomtiden har jeg prøvd litt forskjellig fra typ ebay og aliexpress også, har fått fisk på disse også, men det er jo stor forskjell i kvalitet, både utseende og de har en tendens til at bindingen løsner og fluene går i oppløsning etter kort tid.
  3. Hei jeg bruker guideline hatch v2 settet og overraskende fornøyd med stangen og snellen, men linen som følgte med var ikke det beste. Jeg er mer på jakt etter noe litt mer universalt da jeg fortsatt er ganske fersk, fisker de fleste teknikker inkl tørt så regner med det bør være flyt?. Fisker kun stillevann etter ørret og trenger noe som leverer lange kast men også klarer og presentere tynne 4-5x fortommer. Noen tips?
  4. Hei! Er rykende fersk fluefisker og mtp jeg holder på og lære meg og kaste skikkelig har det gått mye fluer i både trær og piskeslag på fortom hehe.. Det ble dyrt med mye misting av fluer, nå har jeg blitt en del flinkere på kastinga og mister mye mindre fluer osv, men har noen tips til hvor man kan få tak i fluer uten og ruinere seg? Jeg trenger det meste av fluer og det finnes så enormt mye typer forskjellige fluer og forskjellige størrelser, skal jeg handle alt det for 35kr flua blir jeg ruinert. 😅 så har noen tips til hvor man kan skaffe fluer billig, finnes det forum/grupper der folk selger/gir bort brukte eller nye fluer? Jeg fisker ørret i stillevann. På forhånd takk!
  5. Takk for informasjon! Veldig mye gode råd her! Ja jeg skal bestille disse du linker! Ja det var mye rart der, jeg kjøpte en hel del fluer hos en lokal bedrift som selger alt mulig til havfiske og ferskvannsfiske, mye industriutstyr til båter osv, men la merke til et stativ med enkelt fluer i masse skuffer, ingen navn eller noe men fin pris så kjøpte mye rart, kjøpte også som sakt mange kjente mønstre men de vet jeg jo hva er. Var derfor jeg la ut bilde av disse jeg var usikre på. Også jeg endte opp med en 10 stk av disse maurene, men de hadde veldige lange hår (usikker på om det heter hackle eller hva 😅) er det mulig lurt og klippe en del kortere?
  6. Hei igjen! Dette er min tredje tråd med nye spørsmål. Vil bare si at for en nybegynner med en ny skikkelig gnist for fluefiske har dette forumet vært til enorm hjelp. En gjeng med lærevillige og erfarne folk! Denne gang lurer jeg litt på hvilke fluer jeg har kjøpt.. Handlet en hau med nye fluer, mange jeg er kjent med og disse her er jeg litt usikker på. Både på navn, gjerne foretrekket metode for bruk og noen er jeg også usikre på ang om det faktisk er tørrfluer eller våtfluer hehe. (klar over at streamerene på bilde ikke er tørrfluer). Jeg nummererte bilde så om noen av dere kjenner igjen fluene så setter jeg pris på litt info pr flue! Bilde med og uten blits. På forhånd takk! :)
  7. RogFlue

    Knuter til flua?? :)

    Ok takk for det! 😄 Vet ikke hvorfor men trodde det var omvendt at folk likte løkkeknute på tørrfluer hehe. Så du slipper pent unna med en improved clinch knot som du nevner til alt egentlig?
  8. RogFlue

    Knuter til flua?? :)

    Hei jeg har prøvd litt forskjellige knuter fra spiss til flua, men klarer ikke helt og bestemme meg hvilken jeg liker best eller hvilken er best. Så kommer spørsmålet, bør en gå for en løkkeknute til fluen eller knute uten løkke? Og isåfall hvorfor?. Når det gjelder løkkeknuter så finner jeg bare knuter som er litt avanserte eller tar lang tid. Eneste løkkeknuten jeg har funnet er "Kryston non slip loop knot" og den er enormt enkel og gjøres fort, men hvorfor er det ikke flere som bruler den? Er den svak eller hva er grunnen til at det ikke er hovedknuten når det gjelder løkker da den er så enkel?. Tips om dette settes stor pris på :).
  9. Men mens jeg har folk med erfaring i tråden her. Hvordan går dere frem når vannet er blikkstille, enten ingen vak eller et lite vak med lange mellomrom? Når det gjelder tørt, blir jeg veldig usikker på hvor lenge eg skal la fluen ligge på vannet før du tar et nytt kast eller hvor lenge en skal vente før en bytter flue?. Litt samme når det gjelder vått. Hvordan vet man hvordan en flue skal dras in? Nymfe, streamer, vanlige våtfluer black zulu for eksmpel. Dras inn jevnt, mye små nykk innover eller den metoden der du drar inn litt og litt line med og rullen den inn i hånden? (vet ikke hva det kalles hehe). Om dere har noen tips til dette også blir jeg veldig glad! Liker ikke følelsen jeg får når jeg holder på når jeg ikke vet om metoden jeg bruker er helt feil for flua eller omgivelsene, da lurer en på om en holder på med noe som har 0% sjangs for napp 😅
  10. Ja ble litt demotivert her hehe, er jo helt fersk. I starten fikk eg absolutt ingenting men så begynnte jeg plutselig og få en del, både tørrt og vått, tenkte såklart at nå er eg igang! Så forandrer været seg, det blir blikkstille vann og full sol, også mye vak og aktivitet men ikke et eneste napp på en uke, etter mye fisking også. Liten setback der ja. Bare en påminnelse på hvor dårlig kasteteknikk eg faktisk har hehe.
  11. Hei! Jeg var faktisk hos de igår og kjøpte noe utstyr og fluer, fikk også noe råd ang fortomm osv men jeg har merket at den siste uken da det nesten ikke har vært noe som helst vind har jeg slitt mye mer med napp enn med vind... Regner med dette kansjener grunnet presentasjonen er mindre viktig når det blåser og det er bølger og bevegelse i vannet.
  12. Takker, god informasjon! Når du kommer til et vann og ser vak, går du for og finne noe som ligner insektene du ser langs vannkanten eller bruker du tid på og prøve og se hva den faktisk tar når den vaker? Synes det er litt vanskelig og se hva det er den tar 😅
  13. Veldig flott! Takk for inspillet, da skal jeg fylle opp boksen med det som trengs her
  14. UPDATE: Takker mye for svar fra alle sammen! Jeg kjøpte noen 12ft Rio Powerflex Plus 2x fortommer, disse har lang tykk buttseksjon og ender i 0.23, så satt jeg på 0.20 spiss eller 0.16 hvis tørt på rundt en meter, og de ga bra resultater! Med litt ekstra videoer og øving på finere kurver i kastene og disse nye fortommene får jeg når presentert mye finere da fortommen ruller pent ut i slutten av kastet.
  15. Jeg er fersk innen fluefiske og har ikke kommet så langt inn i innsektslæren kan man si. For en som meg da hva er fluer som kan fiskes bra hele året eller noen spesielt gode fluer til visse tider?. Jeg fisker ferskvann etter ørret i Rogalands området. Nesten ekslusivt stillevann. Tips settes stor pris på om en bare lager en liste eller om noen tar seg tid til og lage liste og muligens når tid og hvordan de fiskes hadde vært til utrolig god hjelp! Mvh småfrustrert nybegynner som har hatt tørkeperiode over en uke uten napp :O.
×
×
  • Opprett ny...