Gå til innhold

Prebbo

Members
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Høres ut som en strålende tur! Flott skrevet av dere alle tre. Jeg var selv i Bosnia i mai 2008 på studie- og fisketur, og inntrykkene sitter igjen den dag i dag. Et utrolig vakkert land med mye interresant historie både før og etter 1995!!
  2. Det er som Staffan skriver: Det bor relativt lite folk i området, og avstanden mellom de ulike tettstedene er ganske stor. I tillegg er mulighetene i disse områdene uendelig mange pga av antallet vann, elver, tjern osv. Så summen av liten befolkning og mange muligheter blir lite "fiskertetthet". Hvis man tar Dorotea som eksempel, er området delt i 16(!) fiskekort. Alle de ulike gruppene og grunneierne tar vare på vannene og elvene sin og garnfisker for å holde antallet fisk på et akseptabelt nivå. Her mener jeg vi i Norge har noe å lære. Utrolig å se hvor mye ressurser som blir lagt ned i hvert enkelt vann og elv. Tenkte jeg i samme slengen skulle nevne hvilke arter man kan fiske målrettet etter i Dorotea: Røye, Ørret, Sik, Harr, Gjedde og Regnbue. Altså en liten uke her vil by på variert fiske artsmessig for de som ønsker det
  3. Så absolutt. Et meget variert og fint område med hjelpsomme og trivelige folk, billig overnatting og hele vann for deg selv! Anbefales for alle!
  4. Det begynner å nærme seg "slutten" på årets sesong, og tenkte derfor det var passende å beskrive årets fineste fisketur. Selvfølgelig er det mye som spiller inn når man skal beskrive årets fisketur, som f.eks vær, selskap, hva man har i koppen osv. Så her er det bare å ta frem skildringer, metaforer og det som hører med folkens! Selv hadde jeg årets fineste tur den første helga i juli da jeg og en kamerat pakket den lille opel corsaen hans full av dilldall og dro på fiskeweekend til fiskeparadiset(?) Dorotea i Sverige. Etter en kort matstopp og poltur i Åre fortsatte vi bilturen opp til Dorotea. Vi kom frem i 15-tiden og innlosjerte vi oss i en slitt campinghytte fra krigen - egentlig veldig sjarmerende. Rundt oss spilte tyske pensjonister badminton i bare speedoen. Dette MÅTTE jo bare bli suksess!! Etter en kjapp middag, bestemte vi oss for å kontakte damen på sportsbutikken som hadde tipset oss om Dorotea over e-post. Etter en snartur på sportsbutikken var både fiskekort, -tips og veibeskrivelse med i bilen og vi satte kursen mot et vann langt inne i de svenske skoger. På grunn av tett vegetasjon rundt vannet, ble vi rådet til å bruke båt. Vi parkerte bilen og gikk de 500 skrittene bort til vannet. Etter orientering i NM-klassen, fant vi da endelig den godt skjulte båten inne i en liten vik. Nå var vi klare. På vannet var det helt stille og med unntak av noen få vannløpere inne ved land, var det totalt insekttomt. Etter å ha fisket litt blindt i en liten halvtime på et lite strekke i skygge, ble det endelig fisk. Det var en vakker røye på hele 50 gr. Med bange anelser fortsatte vi å fiske i det samme strekke, og etter to små gjedder på under kiloen begynte håpet vårt å svinne. Var vi lurt? Satt vi pokker i voll og fisket smågjedde og røye egnet til agn for de ørretene vi håpet å få? Så plutselig rundt klokken 18 begynte det å skje ting. Temperaturen begynte å falle ned mot 20 grader. Det var som en bryter ble skrudd på, og plutselig florerte det av e.vulgata på overflaten. Da tok det ikke lang tid før stor ørret, og JA, da mener jeg STOR ørret begynte å head&tail'e i overflaten. Klokken 1830-ettellerannet lå den første ørreten i håven. Toppen ble nådd da den største ørreten vi fikk på 77 cm(ukjent vekt, men pen k-faktor), lå i håven. Ny pers!! Da klokken nærmet seg 21 hadde vi fått seks ørreter over kiloen(tre av dem over 2kgsgrensa), og dro tilbake til hytta med en varm følelse innvendig. Det ble litt av en feiring den kvelden!! Selv om den andre dagen ikke er verdt å skrive om(pga nytt vann og dårlig fangst), var denne turen virkelig verdt det. Det blir ny Doroteatur i månedsskiftet juni/juli 2011 [attach=1]
  5. De to siste turene jeg har vært i Tya, har det vært UTROLIG mange fiskere på samme område, og kappløp om å nå det første(og beste?!?!?!) vaket som ble spottet! Helt ville tilstander der nå!! Denne elva vil ikke holde i mange sesonger til slik det er nå!!!!
  6. Her kommer det noen bilder av elva, som jeg tok da vi dro nordover langs Neretva(elva). Den fisken jeg tok, ble tatt like ovenfor der hvor med den lille fossen er tatt. Dette er litt sør for tettstedet Konjic. Den største gjengen tok, ble tatt enda litt lengre nord. Flott elv og vakkert landskap!!!
  7. Ja, han som tok den største tok bilder av fiskene, så jeg legger dem ut så fort han kommer hjem fra tur. Jeg har endel bilder fra elva og området rundt, som jeg kan legge ut
  8. var en pen fisk ja, men den på 1,6 var rååå! Herlig:-)
  9. Stortrivdes:-) Den største jeg fikk var 1,2 kg, noe som egentlig er helt topp! Takk for tips og hjelp i forbindelse med turen Igor og dere andre!
  10. Da var jeg tilbake, og for noen siiiiiinnsyke elver det var der nede!! Fisket nord for Mostar og rundt byen Konjic, og selv om ikke fangsten var allverden, så var turen fantastisk. Guiden vår sa det var litt for tidlig i sesongen, så jeg skylder på det, men noen ørreter ble det. Den største som gjengen jeg fisket med, var 1,6 kg med fin kond. Vi fisket stort sett bare med nymfer og lette sluker etter anbefaling fra guide. Anbefaler absolutt alle å komme seg ned dit og fiske. Fantasktiske naturomgivelser, grønt vann og trivelige folk.
  11. høres sinnsykt bra ut!! Jeg har fått en variant av fiskereisefeber!!!
  12. Some parts of B/H is a fishermans heaven, like New Zealand" - Lonely Planet 2006:-)
  13. Stemmer nok det. Har sjekket, og alle kan visstnok fiske mot å kjøpe seg lokalt fiskekort og "fiskelisens". Kostet ca. 60 kroner døgnet. Dette kan bli bra:)
×
×
  • Opprett ny...