Gå til innhold

#5er cupen.


Tørrbjørn

Anbefalte innlegg

Gjest Johnny S

Har bare prøvd å peke på de reglene som finnes i dag, skjønner ikke helt hvordan man kan tolke de dit at en custombygd splitcanestang er lov.

Når jeg ser Torbjørns slaskete 8,6 fot splitcanestang ser jeg en helt vanlig fiskestang, og ikke en custombygget fluestang spesialdesignet for å knuse all motstand i femmercupen. For det er jo det dette egentlig handler om. En annen ting er at ingen splitcane-stang er lik, de er spesielle, unike og ordet ”custombygd” mister sin betydning når det gjelder disse stengene, synes nå jeg da. ;)

Tom Larsens forslag er nok det mest ”riktige” forslaget.

Men det virker som regelkomiteen er av den oppfattning at stanga skal være merket med AFTM 5, fordi ellers vil dette med stenger i cupen ta helt av!

Men i dag kan jeg velge mellom stenger med alle mulige aksjoner og stivhetsgrad fra 2-9 ERN. Nesten så jeg kan skreddersy den stanga jeg vil bruke i cupen. Så hvem i guds navn har bruk for en custombygget fluestang eller en portotype? Det jo bare ord uten betydning i denne sammenheng!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 131
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

hvorfor skal det være så likt....snu det til andre idretter, venstre / tvehendte håndballspillere ulovlig i håndball?

Nei, men målet er like stort i begge ender av banen og ikke minst; de spiller med èn ball, og den skal være av en spesiell størrelse:o

Da snakker vi begrensninger da...he-he.

Sorry ute av fokus her.

Skjønner at det må være regler, kun da er det noenlunde målbart. Det er jo ikke det beste utstyret som skal kåres, det er den beste til å bruke det. Synest regelverket er greit og forutsigbart for alle. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

helt enig micke!! det er rå..jeg kasta ca50 på holmendammen med en rio dt5. det er kanskje det beste kastet jeg noensinne har gjordt..slå på tråden...

vidar paulsen så kastet..husker ikke hva jeg hadde bak..jeg pleier å ha flatbeam...men tror muligens det var en mellomtykk/tynn amnesia...

på land kan man kaste lenger selvsagt. men 50meter#5 med vann foran og bak var stort..

for oss som er vant til 10-11 fots stenger, gjør en lett line og en 9 foter at vi kan få en vannvittig fart på lina...jeeeeevn aksellerasjon..........

ps ..jeg har nevnt denne lina i noen år nå....hehe. rio classic er også knall...litt dyrere men en bedre line alt i alt..men til ren lngde er aircel hard to beat.

kjell vangen som pleide å ligge på ryggen med hele snøret i lufta kalte den verdens beste fluesnøre...de gamle rav gule orvis intermediate dt ..men det er juks..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er reglene i Sverige kontra her i landet? er det noen forskjell på line reglene?

Så vidt jeg vet er det ikke noen 5'ercup i Sverige, men her er de danske reglene som Karlsson linket til tidligere i tråden (om det var de du tenkte på  ;)):  http://www.sportsfiskeren.dk/nyheder/2009/Marts/Danmarks_bedste_fluekaster_skal/Regler/ 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei tom..jeg synes dere bør bli enige med danskene..internasjonal matching. samt at klubber "landsdeler" lærer av hverandre..

Hei Sven!

Jeg har ikke noe formelt med 5'ercupen å gjøre, jeg er ikke engang sikker på hvem som sitter i regelkomiteen her i Norge, men jeg vet at Castingforbundet ønsker å jobbe for å få et felles internasjonalt regelverk på sikt. Forbundet vil sannsynligvis jobbe for dette gjennom ICSF - der også det amerikanske forbundet er medlem.

(ACA's regelverk for deres 5'ercup: http://www.americancastingassoc.org/rules_regulations/rules_regs_2009/5wt_special_event_rules.html )

Jeg vet ikke om danskene er organisert i noe felles forbund, eller om det bare er en vennegjeng som har satt seg ned og laget et uformelt Dansk Mesterskap.

Det er også de som titter mot øvelsene fra Emerald World Masters i 2006, der var den en rekke øvelser, både en hånds og tohånds samt spey, men ingen med så lett som 5'erutstyr.

I denne store diskusjonen er det veldig mange særinteresser som skal ivaretas, så det vil være en stor utfordring å få til et felles regelverk, men jeg håper det vil skje innen få år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor er det sutte opp at det er 3 stevner etter hverandre hver helg? vil folket reise 3 uker etterhverandre?

Hvor mange cup runder må man delta for og få cupen godkjent?

Tja, uten å vite det, så gjetter jeg på at disse datoene var de eneste som var ledige i hallene eller at disse datoene var de eneste som passet for arrangørklubben.

Hva mener du med å få cupen godkjent?

Du stiller selvfølgelig opp i så mange stevner som du har lyst til, men dersom du har planer om å satse på toppen sammenlagt så bør du få med deg alle/de fleste stevnene.

Se her for sammendrag av 5'ercupen 2009:

http://www.castingforbundet.no/terminlister/Resultat/2009/SAMMENDRAG_5CUP_5stevner.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mange cup runder må man delta for og få cupen godkjent?

De to beste plasseringene teller i sammenlagt konkurransen (2009 regler). Så det holder om du er med i to konkurranser om du får god plassering i begge. Men klart som Tom sier, om du er med på alle har du en større sjanse for å få to gode tellende plasseringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Nei, og jeg som hadde gledet meg stort. Hadde nyinnkjøpt long belly og greier.

Er for tiden rammet av sykdom, og er vært sykemeldt i et par måneder.

Planen var å delta uansett, men lørdagen var en av de dagene som var usedvanlig hard. Jeg kom meg ikke avgårde.

Huff da :-\ Høres ikke noe særlig ut.

Du får ha god bedring og bli frisk før isen går :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...