Gå til innhold

Kortlinefiske


Stig Vivelid-Nilssen

Anbefalte innlegg

Forresten, Stig, hvordan flytter du nappindikatoren din etter at du har limt den?

 

Edit: Eller justerer du ved å tilpasse lengden på den ytterste fortomsdelen?

 

Ikke for å svare får stig her. 

 

Men jeg limer ingen ting i mitt tifelle. bruker denne

 

https://www.flyfishingpoint.net/en/shop/leaders-tippets/accessories/bi-18-bicolour-indicator-fluo-line-25-m-0-18-mm-3-3-kg-hanak-competition-bicolour-indicator-fluo-line-25-m

 

i 0.18mm. Du lager bare en løkke i begge ender. typ 30cm + i lengde ettersom dette er regler for oss som konkurerer. 

 

Mitt oppsett varierer veldig. Men jeg bruker alltid 120 cm 0.10mm fortom fra indikator og ned til første fluer. i mellom fluene bruker jeg 30-60cm. Dette kommer veldig ann på om jeg bruker 2 eller 3 fluer. 3 er max for min del.

 

Om du lurer på noe mer her er det bare å spørre. :) hjelper gjerne til

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

attachicon.gif 1235048_583479

 

Noen bilder fra turen til Tsjekkia hvor jeg var på en workshop med gutta fra det tsjekkiske landslaget. 

 

Lærte mye der:)

 

Skal ned igjen nå i mai på vm. Blir spennende:)

 

Flotte bilete, men er det kanadisk bekkerøye du har bilete av der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...
  • 1 måned senere...

Sjekk begynnelsen av tråden,der går The Stig innpå det man trenger.I mellomtiden er det utviklet mye stenger for "european nymphing" (kortlinefiske på nynorsk),men det meste i # 3-og 4 fra 9-11 fot funker nok greit nok. Snører er egentlig ikke så mye tema,men det bør være tynt og lett.Selv har jeg kappet klumpen av et snøre og festet fortommen rett i skytelina,zagger minimalt. <<l

Det er faktisk fortommen som er det essensielle i dette fisket,og tippets,mikroringer og indikatorvalg.

Så,vi diskuterer av og til fortommer,og oppsett. Det artigste er jo at disse tsjekkerne har lagd fortommer spesielt til dette fisket,siden kopiert og utviklet av en viss herr Eikre.

Disse fortommene har vist seg å være superbe til langlinefiske,både tørt og vått.  :)

Endret av Rodswinger
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Takk Willy, (Rodswinger)

 

Ja, Kurt, han har helt rett...lange og lette stenger, nå er Soldarini Hydropsyche Elite #2/3 9'6 min absolutte favoritt til småelvfiske og flikking av små/lettere fluer og lang fortom. Dvs etter jeg fikk den geniale linene til MKB Nymfeline #2 (3 mtr level spiss..det tynneste som er mulig og samtidig flyte, men vanlig dt tapering derifra og til resten av linene, slik gjør lengre presentasjoner mulig når f.eks tørrfluer skal på, man trenger noe vekt for å lade stang og komfortabelt fiske på 10- 15 metr hold også, således er MKB den smarteste oppfinningen siden fluefisket startet:-):-)

Den er veldig fin dus oliven/synlig nok, og utrolig lite minne, glatt.

Linene fåes i #2 og #3..og ved å reversere linene har man helt ordinær DT line med kortere tapering. Dvs "2 liner i 1":-)

 

Fortommer som er meget velegnet til dette er naturligvis Eikre og Hends sine. Ikke stive og "umedgjørlige", synlighet er viktigere på fortom en kamuflasje, obs, obs. En jungeltriks er å f.eks å ta en god kvalitetes Tiemco fortom, som er monofilament, blinker og reflekterer lys som bare det, men den er synlig. Skrap den med sandpapir..matt den ned:-):-). Dette er noe jeg lærte av en helt fantastisk nymfefisker for en tid tilbake, og har selv gjort det stuntet med hell. Man ser denne fortommen hele tiden, og reagerer mye kjappere og oppnår bedre "riktig drift" enn kun å leite etter "indikatorbiten der fremme et eller annet sted når presentasjon i dårlig motlys.

 

Prøv, så skal dere se, vidunderlig:-)

 

Stig (som snart skal begynne kortlinefiske igjen etter mer enn rømt oppdrettsfisk- har krøket en del langs bryggekanter, godt "kortlinefiske med voldsomme utras, men det er liksom ikke det samme lell:-))

Endret av Stig Vivelid-Nilssen
  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har selv prøvd den stangen, beste nymfestangen sålangt :) Men det en og kan gjøre for å få en mykere fortom er å koke den ,kjøle den rask ned og strekk den :) men er så mange gode fortommer på markedet at dette er så og si ikke nødvendig :)

Nymfelinen fra MKB er også å anbefale på det sterkeste :)

Håper du kommer igang med kortline fisket ditt Kurt :)

 

Christian

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Etter endelig å ha tatt meg tid til å forsøke å visualisere det jeg innledningsmessig ønsket med tråden, å videreføre min entusiasme rundt dette fisket, har jeg nå en video liggende...og kommer selvsagt flere rettet spesifikt mot "den ene fluen", "de konkrete forholdene" etc.

 

Når jeg også i år måtte takke nei til det ærefulle oppdraget å lede det Norske Fluefiskerlandslaget som kaptein-  så er det i grunn mitt hjerte nærmest å "videreføre kunnskap" her, liksom jeg ville gjort det i Bosnia i disse dager.

 

Dette er en vesentlig del av vårt konkurransefiske i elver, bare større enn vist i filmen.

 

Så får den som har lyst kikke innom, forhåpentlig noe å snappe opp. Er fremdeles opptatt av mitt "nære fiske" fremfor kø- sitting I Hemsila, selv om det selvsagt ser finere ut på bilder:-):-)

 

Enjoy:.-)

 

Får av en eller annen grunn ikke limt inn youtube lenke her. Søk opp på navnet mitt, dere finner Shortline nymphing 28 min der:-)

 

Stig

Endret av Stig Vivelid-Nilssen
  • Lik 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...