Gå til innhold

Jeløya


Tony Pedersen

Anbefalte innlegg

Var en tur på Jeløya i går etter legging av minstemann. Bestemte meg for "en fin plass". Aldri vært der før, men hørt mye bra om stedet. Det var meldt full flo kl 24, passet perfekt med mitt tidsbudsjett. Kom ned til plassen ca 20:30, og for en plass!! Steinstrand, viker, nes, og en perfekt utadgående (?) strøm. Strømmen skulle jo egentlig gått inn, men jeg vet ikke om det er spesielle strømforhold eller det kraftige høytrykket (1037 hPa) som gjorde det. Traff på flere andre sluk- og fluefiskere. Blant annet en hyggelig kar som fortalte meg at det var tatt stor, stor fisk der for noen dager siden. Blei jo seff litt småstressa da, og det ble ikke bedre av en 2+ kg som brøt vannet i et luftig sprang...ca 50 meter ute. Fiska først med rosa reke. Så flere rullevak og stor fisk som "snudde" i vannskorpa. Virket som om noen fisker jaget småfisk, andre spiste reke. Lurte litt på om det kanskje kunne være HA, og fiska litt med teppesild uten å kjenne noe. Det var i hvert fall 5 fiskere der. Rimelig folksomt med andre ord, men det gikk som det pleier å gå. Når mørket falt på dro de aller fleste hjem, som resulerte i at jeg hadde stort sett hele plassen for meg selv. Enda bedre var det at fisken kom lenger inn. Masse vak godt innenfor kastevidde. Kastet på flere vak, prøvde masse fluer. Det løsnet da jeg satte på en liten reke med gummibein (var den mørkeste flua jeg fant i boksen).

På andre kastet, ca. kl 24, smalt det til. En liten rugg av en SØ på 58 cm som tok ca. 15 meter fra land. Kjente ganske kjapt at dette var litt over middels størrelse. Hadde et par utras, men ikke kanonsprek. Jeg rygga godt inn på land og dro fisken inn på det tørre. En vakker SØ!! Tok denne med hjem til middag.

Noen minutter senere hadde jeg på på en omtrent like stor fisk på akkurat samme spotten, men mista den etter ca 30 sekunder. Det er en sykt deilig følelse når det er så mye liv i fjorden, og fisken attpåtil er bitevillig. Det er da det er helt greit at tiden står stille. Ingen avtaler, telefoner, bråk, stress, rydding, masing. Alt handler om fiske. Naturopplevelsen, og spenningen av hva som kan skje. Perfekt avkobling som gir energi til dagliglivet. Dessverre stoppet ikke klokka, så jeg ble dessverre nødt til å dra hjem rundt kl 0430. Må nesten sove litt for å fungere neste dag. Jeg hadde da hatt masse hogg, men ingen som kroka ordentlig.

På vei hjem opplevde jeg å bli stanset av en hyggelig politimann i promillekontroll. Med den overstått, var det bare å sette nese på vei hjem og drømme om neste tur som blir i kveld!

Takk til toggi som jeg fikk rekeflua av, og Tony P som tipset meg  :)

Været var for øvrig fint under hele turen. 17+ da jeg kom, 13+ da jeg dro (lufttemperatur).

Fisken ble tatt med coastal slow intermediate, og 0.28 fortom.

post-1505-13949878680556_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som vanlig en detaljert rapport som varmer mens andre skal i familie middager med noe attåt :P :P

Takkar for dagens fiskeopplevelse. Jeg har planer om å besøke øya til helga. Kraæsjer med norgescup, men lovt er lovt :) Og jeg gleder meg VIRKELIG :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott rapport som alltid Nils ;D Skal ut i kveld-natt-morrabettet med pontongen,det er virkelig mye liv når det gjelder sø 2+ om nettene,skal ikke se bort fra at tilogmed HA sitter anytime" :rolleyes: var det fin smak på den? Kunne tenkt meg kokt sø med sandefjordsmør til Søndagsmiddag....Pistus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tur ute på øya i natt,kom ned i 2230 tiden i samme øyeblikk som sola gikk ned over Hurumlandet i vest,utrolig flott solnedgang.... 8)imens jeg rigger pontongen hører jeg gromme plask utenfor kastehold fra land-men jeg har tampong ;)klarer og beholde roen og ikke stresse meg utover,spiser litt og tar meg tid til kaffe og røyk(noe jeg ikke skulle ha gjort :-[...idet jeg har ankret opp i strømkanten,stopper all aktivitet...og blir dødt,helt dødt....i 3 timer..faen,føler liksom at man "fortjener"fisk når man ofrer nattesøvnen++. :P Det er havblikk og ikke mere liv enn en eller annen sø som blir skremt opp av padlinga langsetter land ::)denne fisken er allikevel  skjelden å få,der den står og "sover...fisker over gromplass etter gromplass men ikke en dritt!!en og annen microtorsk blir det(merker godt at det har vært isvinter i fjorden,eventyrlig mengder av torskebarn langs land,noe det ikke har vært på det jeg kan huske) Rundt kl 0400 har jeg et vak innen kastehold,godt var det,holdt på å sovne :o kastet på denne 2 ganger før den satt(850gr fett sølvtøy)raste utover,nesten på backing...utrolig torpedo i forhold til str.Denne tok en sort wolly-sak med endel grønn flash i,ellers mye fluebytter-men ikke en eneste på siden...ga meg kl 0530,fortsatt havblikk...trøtt ennå.....Mvh Pistus(natteroeren)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott rapport Pistus, drar selv ut nå halvfull.  ;D ;D

Er lugn og fin i kroppen, da stemmer ofte fiske. Når kroppen er i harmoni med hodet.

Gleder meg til Jeløya tur til helga, tar med meg Per Suveren.

Nå drar vi utover, de siste dagers fangst etter bassen er lyr og sei her. Men snart sitter`n.

Og ikke minst, det gjør jo ingenting med en feit SØ heller. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fin rapport, Pistus!

Jeg var ute lørdag kveld. Opplevde akkurat det samme som deg. Eneste forskjellen i forholdene, var at det var mer overskyet. Mao var månen stort sett fraværende. Luftrykket var litt lavere, og tidevannstrømmen gikk riktig vei. Topp kl 01. Så 5 vak utenfor kastehold på 5 timer før jeg satte nesa hjemover for å sove. Kom i prat med flere hyggelige fluefiskere der ute. Må si at de lokale fiskerne på Jeløya er trivelige :-).

Edit: Det artigste som skjedde, var en seilbåt med stup fulle folk i, som passerte 50 meter fra land. Hørte dem lenge før vi så dem. Jeg trodde kanskje det var allsang på Bastø. Fulle seil, motoren på, og vinglete kurs akkompagnert med synging og banning. Kanskje det var noen som feiret at de hadde klart å få båtførerbeviset. ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei tml :)

Vanskelig å si, siden jeg ikke vet hvilken stang du har?

Og ikke vet jeg om pris betyr noe, eller om du tenker å fiske mye i sjøen evt bruke det snøret til annet fiske?

Kom med stang type og litt slikt, så finnes det sikkert råd her inne ;)

Velkommen til forumet, her er alle sære, fanatiske, mystiske og litt nifse, men utrolig hjelpsomme ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Stangen jeg har er en A.Jensen modellen som heter Argone klasse 6 med en snelle fra samme leverandør Lynx kjøpte med en ekstra spole som jeg har tengt og bruke til brunørret.

Blir helt klart mest fiske i sjøen siden jeg bor så nærme Jeløya ( Høyda Moss)

Ser for meg hvis nødvendig og kjøpe en line til sjøørret og et til havabbor

Pris bli jo relativt men opp til kr 1000 hvis nødvendig  (mest/best mulig for en grei pris)

Har akkurat vært på mitt første kaste kurs med Jan Myhre i Vestby så jeg er helt i start fasen.

http://www.ajensenflyfishing.com/2010/index.php

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjø fiske er flott trening bruk så mye tid du kan til å kaste, kaste og kaste så kan du ta ett kurs til med Jan over ferien for å korrigere feil ;)

Jeg bruker flyt og intremidiate når jeg fisker i sjøen, 95 % av tiden er flyt, med synk synes jeg tiden går med til å plukke av småtorsk fra flua ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjø fiske er flott trening bruk så mye tid du kan til å kaste, kaste og kaste så kan du ta ett kurs til med Jan over ferien for å korrigere feil ;)

Jeg bruker flyt og intremidiate når jeg fisker i sjøen, 95 % av tiden er flyt, med synk synes jeg tiden går med til å plukke av småtorsk fra flua ;D

?

Hei

Hvor får du kjøpt SA saltwater?

Heter det noe mere?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...