Gå til innhold

Dagens middagstips....


Tørrbjørn

Anbefalte innlegg

Jeg benytter anledningen til å slå et slag for Brosme, stekt i meierismør med gode poteter (ringeriks) og passende grønnsaker til. En herlig fisk på tallerken, dog ikke like aktuell å fange på flue. Iskald Riesling til.

Ruffen; pølser er interessant. maler du kjøtt/fett på kvern, eller bruker du kjøkkenmaskin? Jeg har litt blandede erfaringer med hjemmelagde pølser da de tidvis blir litt for finmalte (altså litt "farsete" i konsistensen) og henger litt dårlig sammen (dette er vel uansett en smakssak..). Noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
  • Svar 416
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Å det så godt ut partyparty

Å lage dette i fra bunnen er det slett ikke så mange som gjør. Dette er slettes ikke kjedelig men veldig godt.

Jeg er veldig glad i pasta for min del.

Ja pasta er helt klart godt når sausen lages fra bunnen av :-)

Pleier du å gjøre tomatsausen anderledes? Alltid morsomt med innspill.

Jeg gjør ofte slik:

To pakker kjøttdeig. En svin og en okse.

En løk

To fedd hvitløk

En stor dusk persille

To-tre laubærblad

En gulrot

En halv til en selleristang

To stk kyllingbuljong

En dl hvitvin eller eplesider

En boks hermetiske cherrytomater

En liter tomatsaus. Jeg kjører tomater i maskin og presser igjennom et klede for å få bort frø og skinnrester. Kan helt sikkert bruke tomatjucie av god kvalitet og.

En halv til en ss brunt sukker

Litt olivenolje

Hakket soltørket tomat. En god del ;D Litt etter smak.

Basilikum.

Finhakker løk-hvitløk-selleri-gulrot og persille. Freser løken og hvitløken i olje litt og har i hvin/sider. Lar dette koke litt.

Så har jeg i tomatsausen og cherrytomatene og resten av grønnsakene. Ha i laubærblad og persille og hakket soltørket tomat.

Brun kjøttet og ha dette oppi. La dette stå og småputre ca 3 timer. Det må ha lang koketid for å få frem den gode smaken.

Smak til underveis med sukker og litt eddik. Hvitvinseddik eller eplesidereddik passer bra. Sikkert balsamico også.

Jeg bruker som regel eplesidereddik. Å smak med salt og pepper. Forsiktig med saltet pga buljongen. Dette er viktig! Å få den rette balansen mellom sødme og syre og riktig mengde salt og pepper gjør utrolig mye.

Finhakket basilikum tar man i et halvt minutt før servering. Skal ikke koke mer en 30 sek. Da forsvinner mye smak

Kan sikkert virke som mye arbeid dette men det står jo for det meste bare der. Og når jeg lager en slik porsjon så har vi til mange middager. Veldig fint å fryse og det smaker bare bedre dagen etter.

Da bruker man 15 min på en utsøkt pastarett når man kommer hjem i fra jobb. Bare hente i frysen og koke litt pasta.

Og husk nå å ikke sause ned hele tallerkenen. Det er ikke suppe.

Man trenger ikke så mye av denne smaksbomben på pastaen. Det er da det blir godt. En italiener drukner ikke pastaen sin i saus. Sist men ikke minst så rasper man over parmesan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å det så godt ut partyparty

Å lage dette i fra bunnen er det slett ikke så mange som gjør. Dette er slettes ikke kjedelig men veldig godt.

Jeg er veldig glad i pasta for min del.

Ja pasta er helt klart godt når sausen lages fra bunnen av :-)

Pleier du å gjøre tomatsausen anderledes? Alltid morsomt med innspill.

Jeg gjør ofte slik:

To pakker kjøttdeig. En svin og en okse.

En løk

To fedd hvitløk

En stor dusk persille

To-tre laubærblad

En gulrot

En halv til en selleristang

To stk kyllingbuljong

En dl hvitvin eller eplesider

En boks hermetiske cherrytomater

En liter tomatsaus. Jeg kjører tomater i maskin og presser igjennom et klede for å få bort frø og skinnrester. Kan helt sikkert bruke tomatjucie av god kvalitet og.

En halv til en ss brunt sukker

Litt olivenolje

Hakket soltørket tomat. En god del ;D Litt etter smak.

Basilikum.

Finhakker løk-hvitløk-selleri-gulrot og persille. Freser løken og hvitløken i olje litt og har i hvin/sider. Lar dette koke litt.

Så har jeg i tomatsausen og cherrytomatene og resten av grønnsakene. Ha i laubærblad og persille og hakket soltørket tomat.

Brun kjøttet og ha dette oppi. La dette stå og småputre ca 3 timer. Det må ha lang koketid for å få frem den gode smaken.

Smak til underveis med sukker og litt eddik. Hvitvinseddik eller eplesidereddik passer bra. Sikkert balsamico også.

Jeg bruker som regel eplesidereddik. Å smak med salt og pepper. Forsiktig med saltet pga buljongen. Dette er viktig! Å få den rette balansen mellom sødme og syre og riktig mengde salt og pepper gjør utrolig mye.

Finhakket basilikum tar man i et halvt minutt før servering. Skal ikke koke mer en 30 sek. Da forsvinner mye smak

Kan sikkert virke som mye arbeid dette men det står jo for det meste bare der. Og når jeg lager en slik porsjon så har vi til mange middager. Veldig fint å fryse og det smaker bare bedre dagen etter.

Da bruker man 15 min på en utsøkt pastarett når man kommer hjem i fra jobb. Bare hente i frysen og koke litt pasta.

Og husk nå å ikke sause ned hele tallerkenen. Det er ikke suppe.

Man trenger ikke så mye av denne smaksbomben på pastaen. Det er da det blir godt. En italiener drukner ikke pastaen sin i saus. Sist men ikke minst så rasper man over parmesan.

Konge  8) Denne skal jeg prøve neste gang :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det synes jeg du burde. Det er veldig godt og det er veldig billig hvis man lager litt stor porsjon av gangen.

Bare pass på å ikke få for mye sukker i. Det er litt vrient før det har kokt en stund da innholdet varierer med hensyn til sødme. Ta lite i først og tilsett underveis. Men dette vet jo du godt :)

Gi meg en tilbakemelding da når du har prøvd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er nok svinaktig godt Ruffen, men Robert og jeg har ikke tid til sånnt når vi låner uteplassen og grillen på en privat hytte  ;D ;D, når Robert er utenfor komfortsonen sin blir det kun en Kvikklunsj  ;D ;D

Jeg lo så tårene trillet når Robbert litt sånn småstresset fortalte dette ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
  • 4 måneder senere...

I går lagde jeg middag til familien som kom på besøk. Estragonmarinert svin indrefilet, snurret i bacon. Som tilbehør lagde jeg fløtegratinerte poteter, asparges og dulcitatomater blandet i herlig olivenolje, krydret med salt og pepper som godgjorde seg i ovnen, og forvellet spinat i panna som jeg surret i fløte og krydret med salt og pepper det også. Alle rullet tilbake i sofaen etterpå. Hvor desserten bestod av multekrem. ttongue

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

Oh. Ble sulten igjen.

Selv så mekket jeg noen helt greie burgere i går.

Litt over 500g karbonadedeig, to egg, litt rødløk, noen dråper worshces ...wårctcherzchhher :rolleyes: ... -saus, klype oregano, nykverna pepper, tre og en halv dråpe Tabasco, tre jalapeno-skiver, og bittelitt kjøtt fra noe grilla spareribsgreier, gikk en bråomgang i prosessorn.

Rulle rulle, banke flatere, og steke. Fet og god ost over mot slutten, og Hattings imponerende gode "Gourmet hamburgerbrød" over og under, i symfoni med knallgode tomatskiver, rødløk, Lollosalat, egenkomponert dressing(En annen gang), og en dæsj Heinz...

Er så man føler seg dekadent etterpå. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oh. Ble sulten igjen.

Selv så mekket jeg noen helt greie burgere i går.

Litt over 500g karbonadedeig, to egg, litt rødløk, noen dråper worshces ...wårctcherzchhher :rolleyes: ... -saus, klype oregano, nykverna pepper, tre og en halv dråpe Tabasco, tre jalapeno-skiver, og bittelitt kjøtt fra noe grilla spareribsgreier, gikk en bråomgang i prosessorn.

Rulle rulle, banke flatere, og steke. Fet og god ost over mot slutten, og Hattings imponerende gode "Gourmet hamburgerbrød" over og under, i symfoni med knallgode tomatskiver, rødløk, Lollosalat, egenkomponert dressing(En annen gang), og en dæsj Heinz...

Er så man føler seg dekadent etterpå. 

 

Sweet!  8)  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oh. Ble sulten igjen.

Selv så mekket jeg noen helt greie burgere i går.

Litt over 500g karbonadedeig, to egg, litt rødløk, noen dråper worshces ...wårctcherzchhher :rolleyes: ... -saus, klype oregano, nykverna pepper, tre og en halv dråpe Tabasco, tre jalapeno-skiver, og bittelitt kjøtt fra noe grilla spareribsgreier, gikk en bråomgang i prosessorn.

Rulle rulle, banke flatere, og steke. Fet og god ost over mot slutten, og Hattings imponerende gode "Gourmet hamburgerbrød" over og under, i symfoni med knallgode tomatskiver, rødløk, Lollosalat, egenkomponert dressing(En annen gang), og en dæsj Heinz...

Er så man føler seg dekadent etterpå. 

 

Oi oi. Høers delig ut. Hvis du liker gode burgere bør du virkelig prøve den oppskiften jeg la ut......

Marius: fy flate det så godt ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...