Puma Skrevet 3. november 2012 Rapporter Del Skrevet 3. november 2012 Jeg benytter anledningen til å slå et slag for Brosme, stekt i meierismør med gode poteter (ringeriks) og passende grønnsaker til. En herlig fisk på tallerken, dog ikke like aktuell å fange på flue. Iskald Riesling til. Ruffen; pølser er interessant. maler du kjøtt/fett på kvern, eller bruker du kjøkkenmaskin? Jeg har litt blandede erfaringer med hjemmelagde pølser da de tidvis blir litt for finmalte (altså litt "farsete" i konsistensen) og henger litt dårlig sammen (dette er vel uansett en smakssak..). Noen tips? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 13. november 2012 Rapporter Del Skrevet 13. november 2012 Å det så godt ut Å lage dette i fra bunnen er det slett ikke så mange som gjør. Dette er slettes ikke kjedelig men veldig godt. Jeg er veldig glad i pasta for min del. Ja pasta er helt klart godt når sausen lages fra bunnen av :-) Pleier du å gjøre tomatsausen anderledes? Alltid morsomt med innspill. Jeg gjør ofte slik: To pakker kjøttdeig. En svin og en okse. En løk To fedd hvitløk En stor dusk persille To-tre laubærblad En gulrot En halv til en selleristang To stk kyllingbuljong En dl hvitvin eller eplesider En boks hermetiske cherrytomater En liter tomatsaus. Jeg kjører tomater i maskin og presser igjennom et klede for å få bort frø og skinnrester. Kan helt sikkert bruke tomatjucie av god kvalitet og. En halv til en ss brunt sukker Litt olivenolje Hakket soltørket tomat. En god del Litt etter smak. Basilikum. Finhakker løk-hvitløk-selleri-gulrot og persille. Freser løken og hvitløken i olje litt og har i hvin/sider. Lar dette koke litt. Så har jeg i tomatsausen og cherrytomatene og resten av grønnsakene. Ha i laubærblad og persille og hakket soltørket tomat. Brun kjøttet og ha dette oppi. La dette stå og småputre ca 3 timer. Det må ha lang koketid for å få frem den gode smaken. Smak til underveis med sukker og litt eddik. Hvitvinseddik eller eplesidereddik passer bra. Sikkert balsamico også. Jeg bruker som regel eplesidereddik. Å smak med salt og pepper. Forsiktig med saltet pga buljongen. Dette er viktig! Å få den rette balansen mellom sødme og syre og riktig mengde salt og pepper gjør utrolig mye. Finhakket basilikum tar man i et halvt minutt før servering. Skal ikke koke mer en 30 sek. Da forsvinner mye smak Kan sikkert virke som mye arbeid dette men det står jo for det meste bare der. Og når jeg lager en slik porsjon så har vi til mange middager. Veldig fint å fryse og det smaker bare bedre dagen etter. Da bruker man 15 min på en utsøkt pastarett når man kommer hjem i fra jobb. Bare hente i frysen og koke litt pasta. Og husk nå å ikke sause ned hele tallerkenen. Det er ikke suppe. Man trenger ikke så mye av denne smaksbomben på pastaen. Det er da det blir godt. En italiener drukner ikke pastaen sin i saus. Sist men ikke minst så rasper man over parmesan. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 13. november 2012 Rapporter Del Skrevet 13. november 2012 Å det så godt ut Å lage dette i fra bunnen er det slett ikke så mange som gjør. Dette er slettes ikke kjedelig men veldig godt. Jeg er veldig glad i pasta for min del. Ja pasta er helt klart godt når sausen lages fra bunnen av :-) Pleier du å gjøre tomatsausen anderledes? Alltid morsomt med innspill. Jeg gjør ofte slik: To pakker kjøttdeig. En svin og en okse. En løk To fedd hvitløk En stor dusk persille To-tre laubærblad En gulrot En halv til en selleristang To stk kyllingbuljong En dl hvitvin eller eplesider En boks hermetiske cherrytomater En liter tomatsaus. Jeg kjører tomater i maskin og presser igjennom et klede for å få bort frø og skinnrester. Kan helt sikkert bruke tomatjucie av god kvalitet og. En halv til en ss brunt sukker Litt olivenolje Hakket soltørket tomat. En god del Litt etter smak. Basilikum. Finhakker løk-hvitløk-selleri-gulrot og persille. Freser løken og hvitløken i olje litt og har i hvin/sider. Lar dette koke litt. Så har jeg i tomatsausen og cherrytomatene og resten av grønnsakene. Ha i laubærblad og persille og hakket soltørket tomat. Brun kjøttet og ha dette oppi. La dette stå og småputre ca 3 timer. Det må ha lang koketid for å få frem den gode smaken. Smak til underveis med sukker og litt eddik. Hvitvinseddik eller eplesidereddik passer bra. Sikkert balsamico også. Jeg bruker som regel eplesidereddik. Å smak med salt og pepper. Forsiktig med saltet pga buljongen. Dette er viktig! Å få den rette balansen mellom sødme og syre og riktig mengde salt og pepper gjør utrolig mye. Finhakket basilikum tar man i et halvt minutt før servering. Skal ikke koke mer en 30 sek. Da forsvinner mye smak Kan sikkert virke som mye arbeid dette men det står jo for det meste bare der. Og når jeg lager en slik porsjon så har vi til mange middager. Veldig fint å fryse og det smaker bare bedre dagen etter. Da bruker man 15 min på en utsøkt pastarett når man kommer hjem i fra jobb. Bare hente i frysen og koke litt pasta. Og husk nå å ikke sause ned hele tallerkenen. Det er ikke suppe. Man trenger ikke så mye av denne smaksbomben på pastaen. Det er da det blir godt. En italiener drukner ikke pastaen sin i saus. Sist men ikke minst så rasper man over parmesan. Konge Denne skal jeg prøve neste gang :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 13. november 2012 Rapporter Del Skrevet 13. november 2012 Ja det synes jeg du burde. Det er veldig godt og det er veldig billig hvis man lager litt stor porsjon av gangen. Bare pass på å ikke få for mye sukker i. Det er litt vrient før det har kokt en stund da innholdet varierer med hensyn til sødme. Ta lite i først og tilsett underveis. Men dette vet jo du godt Gi meg en tilbakemelding da når du har prøvd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anders Wennevold Skrevet 13. november 2012 Rapporter Del Skrevet 13. november 2012 Dette er nok svinaktig godt Ruffen, men Robert og jeg har ikke tid til sånnt når vi låner uteplassen og grillen på en privat hytte ;D, når Robert er utenfor komfortsonen sin blir det kun en Kvikklunsj ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ruffen Skrevet 13. november 2012 Rapporter Del Skrevet 13. november 2012 Dette er nok svinaktig godt Ruffen, men Robert og jeg har ikke tid til sånnt når vi låner uteplassen og grillen på en privat hytte ;D, når Robert er utenfor komfortsonen sin blir det kun en Kvikklunsj ;D Jeg lo så tårene trillet når Robbert litt sånn småstresset fortalte dette ;D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 3. desember 2012 Rapporter Del Skrevet 3. desember 2012 I dag lagde jeg dette, digg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 3. desember 2012 Rapporter Del Skrevet 3. desember 2012 30 kr for 1 hel grillet kylling på spar! ;D For de late.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kim W Skrevet 3. desember 2012 Rapporter Del Skrevet 3. desember 2012 I dag lagde jeg dette, digg Mmm..Snadder! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode G. Skrevet 14. april 2013 Rapporter Del Skrevet 14. april 2013 Lagde fiskesuppe i dag. Den satt som en supernova! Den etterlot seg ikke et sort hull men en behagelig følelse av velværre. Lenge siden jeg har smakt så god suppe Fiskesuppe er faen meg godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morten Lyngaas Skrevet 15. april 2013 Rapporter Del Skrevet 15. april 2013 I går lagde jeg middag til familien som kom på besøk. Estragonmarinert svin indrefilet, snurret i bacon. Som tilbehør lagde jeg fløtegratinerte poteter, asparges og dulcitatomater blandet i herlig olivenolje, krydret med salt og pepper som godgjorde seg i ovnen, og forvellet spinat i panna som jeg surret i fløte og krydret med salt og pepper det også. Alle rullet tilbake i sofaen etterpå. Hvor desserten bestod av multekrem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 14. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 14. mai 2013 Var i tyskland i helga og ble litt inspirert. Svineschnitzel laget av flatbiff av svin. Knallgodt! Banka biffene flate, dyppet de i mel, deretter egg, og brødsmuler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dryflyfool Skrevet 14. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 14. mai 2013 Oh. Ble sulten igjen. Selv så mekket jeg noen helt greie burgere i går. Litt over 500g karbonadedeig, to egg, litt rødløk, noen dråper worshces ...wårctcherzchhher ... -saus, klype oregano, nykverna pepper, tre og en halv dråpe Tabasco, tre jalapeno-skiver, og bittelitt kjøtt fra noe grilla spareribsgreier, gikk en bråomgang i prosessorn. Rulle rulle, banke flatere, og steke. Fet og god ost over mot slutten, og Hattings imponerende gode "Gourmet hamburgerbrød" over og under, i symfoni med knallgode tomatskiver, rødløk, Lollosalat, egenkomponert dressing(En annen gang), og en dæsj Heinz... Er så man føler seg dekadent etterpå. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Demir Ligonja Skrevet 14. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 14. mai 2013 Oh. Ble sulten igjen. Selv så mekket jeg noen helt greie burgere i går. Litt over 500g karbonadedeig, to egg, litt rødløk, noen dråper worshces ...wårctcherzchhher ... -saus, klype oregano, nykverna pepper, tre og en halv dråpe Tabasco, tre jalapeno-skiver, og bittelitt kjøtt fra noe grilla spareribsgreier, gikk en bråomgang i prosessorn. Rulle rulle, banke flatere, og steke. Fet og god ost over mot slutten, og Hattings imponerende gode "Gourmet hamburgerbrød" over og under, i symfoni med knallgode tomatskiver, rødløk, Lollosalat, egenkomponert dressing(En annen gang), og en dæsj Heinz... Er så man føler seg dekadent etterpå. Sweet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode G. Skrevet 14. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 14. mai 2013 Oh. Ble sulten igjen. Selv så mekket jeg noen helt greie burgere i går. Litt over 500g karbonadedeig, to egg, litt rødløk, noen dråper worshces ...wårctcherzchhher ... -saus, klype oregano, nykverna pepper, tre og en halv dråpe Tabasco, tre jalapeno-skiver, og bittelitt kjøtt fra noe grilla spareribsgreier, gikk en bråomgang i prosessorn. Rulle rulle, banke flatere, og steke. Fet og god ost over mot slutten, og Hattings imponerende gode "Gourmet hamburgerbrød" over og under, i symfoni med knallgode tomatskiver, rødløk, Lollosalat, egenkomponert dressing(En annen gang), og en dæsj Heinz... Er så man føler seg dekadent etterpå. Oi oi. Høers delig ut. Hvis du liker gode burgere bør du virkelig prøve den oppskiften jeg la ut...... Marius: fy flate det så godt ut! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lars Mathisen Skrevet 15. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 15. mai 2013 Lakserisotto Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maяɪus_A_Book Skrevet 16. mai 2013 Rapporter Del Skrevet 16. mai 2013 Så godt ut Lars! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg