Gå til innhold

Ekso, hvordan er forholdene?


Anbefalte innlegg

Nydelig fisk - grattis.

Ekso er en vakker elv i et nydelig landskap!

Ja,Håvard,sitter å kjører mens jeg hører på Jean Luc Ponty som jeg har lasta ned fra nettet og brent på cd.Endel av musikken hans passer til det drømmefine landskapet.

Kanskje på tide å bytte artister,til litt mer likesinnede mener jeg ?  ;)

Og fint lys,tross regnet!

[attachimg=1]

Full konsentrasjon mens nymfen glir igjennom vannet.

[attachimg=2]

Willy

post-3549-13949878877787_thumb.jpg

post-3549-13949878878152_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Javisst ! ;)

Mandag !!!!! 8)

Vil nok påstå at Ospetjørn er et "vente og se" vann,hvor vi koser oss med tidligfiske(her kan det bety nesten ut mai,men vanligvis ikke).

Mye småfisk,men finnes fin fisk innimellom,fisken går vel litt mellom vann og elv,så lenge det er mulig(gror igjen).

Men det er varmekilde for elva nedefor sundet,siden oppvarmet vann renner ut i elven og vi har sett stor og lettskremt fisk i sundet,som beiter på under meteren med vann. ;)

Edit: Lars målte Ospetjørn til 14 grader på lørdag,og 7-8 i elva.

Alt er lov å fiske med,bortsett fra garn og oter,noe grunneierne også følger,så hvis du finner garn,er det bare å melde fra,hvis det ikke er Bjarne sine småmaska utynningsgarn,skal de opp!

Willy

Oki, tenkte nok det ;) Takk for fin info! Får ta ein ny tur opp der om eit par veker. Hjelper nok på med litt varme framover :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nydelig fisk - grattis.

Ekso er en vakker elv i et nydelig landskap!

Ja,Håvard,sitter å kjører mens jeg hører på Jean Luc Ponty som jeg har lasta ned fra nettet og brent på cd.Endel av musikken hans passer til det drømmefine landskapet.

Kanskje på tide å bytte artister,til litt mer likesinnede mener jeg ?  ;)

Og fint lys,tross regnet!

[attachimg=1]

Full konsentrasjon mens nymfen glir igjennom vannet.

[attachimg=2]

Willy

Nydelige bilder Willy. Greitt at det regnet en del lørdag, men opplevde ikke været slik bildene gir inntrykk av. Antagelig blir konsentrasjonen om fisket så sterk at regn og de som normalt oppfattes som dårlig vær ikke spiller noen rolle lenger.  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er inne på noe der,når man konsentrerer seg sånn.....osv. ;D

Ligger en liten fototeknisk hemmelighet bak da...men regnet og disen er ekte,bare litt forsterket.. ;)

Morgenstemning i sone 3 .

[attachimg=1]

Utsikten fra feltsenga med det samme lavvodøra er slått opp. 8)

Og kveldstemning....det finnes værre måter å tilbringe en frikveld på. :D

[attachimg=2]

....som vi koser oss i Eksingedalen,kaffen er ikke på(den kom ferdig til nightcupen) men fisken ble behørig stekt og spist(gnauvlet). :)

Willy

post-3549-13949878932169_thumb.jpg

post-3549-13949878932485_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Turen idag skulle egentlig ikkje gå so langt, men eg klarte ikkje og dy meg, eg måtte berre ein tur tilbake Ekso!! Været var knall, og tempen likedan :)

Kom opp til knall forhold med nesten null vind, Stoppa oppe med butikken og slo av ein prat med Bjarne, han kunne fortelja om 9 pluss og marginata og verspertina klekking

Bjarne`s informasjon stemte. Ekso idag inneholdt masse Marginata og litt verspertina pluss eindel marginata spinnere, men fisken var ikkje veldigt innteresert i nåken av desse. Tok tilsammen 18 fiske, der dei to største var på 400 og 450gr, den største gjekk utatt, 6 stk havna i steikepanna til gutta i lavo og resten hjå naboen :)

" Gutta i Lavo e då som sagt dei som tok STOR fisk der forige helg ;)" minus 1. Beklager, men eg e ikkje kjempe flink på navn, men da va vel Henrik, Vegard og 3 mann huske eg ikkje navnet på :rolleyes: Beklager dette ;) Uannset veldigt triveligt fiske selskap :) Og kanskje me ser deko til halga også ;)

Her litt bilder :)

 

post-1116-13949879043231_thumb.jpg

post-1116-13949879043696_thumb.jpg

post-1116-13949879043938_thumb.jpg

post-1116-13949879044175_thumb.jpg

post-1116-13949879044415_thumb.jpg

post-1116-13949879044766_thumb.jpg

post-1116-13949879045167_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Ble dårlig med fisk på oss bortsett fra den ene VEGARD mistet  ;)

Var et par napp, noe som for meg var helt kanon. første helgen med fluefiske og jeg er stor fornøyd med at fiske bet på i det hele tatt  ;D Litt trening no så sitter de.

Sier tusen takk for fisk og fluene, å for gode tips.

Alt i alt var det 5 kanon dager i ekso, fisk eller ikkje fisk så har vi hatt det kjekt.

Tror kanskje det blir en liten tur opp igjen til helgen ;)

Henrik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okey, men fisken kommer når den kommer og da trur eg skjer meget fort:D Viss det kjem ihelga også så blir da bra ;)

Korleis var aktivitet ellers iblant fisken og innsektene?? Masse vaking/klekking eller null?? :)

Alltid kjekt og sjå at folk e gira, så fluer og tips e berre kjekt og gje, sjølv om tipsene hadde sikkert vært betre frå andre ;)

JonnyS...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var litt vakking i dag morges, men vi fisket ikkje i dag.. blåste en del nede i sone 1 etter kl.11 så vi pakket sammen og reiste hjem. godt å komme hjem å få seg en dusj og noe varm god mat  ;D

Skal se om eg kan legge ut noen bilder i morgen, fikk ikkje kameraet helt til i dag :)

Henrik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann :) Her kommer siste oppdatering frå Ekso :)

Eg og Willy møttes der oppe på Fredag ettermiddag. Willy hadde alt fått opp lavoen, så det var berre for meg og flytte inn ;D

Etter ein kjapp preik, så gjekk turen ned til Sone.1. Der var fiske heilt okey denne Fredag`s kvelden. Me tok fin fisk på både tørt og nympher, og når kvelden begynnte og nærma seg seint og fisken ikkje var inntressert i imitasjonane våre, så gjekk turen tilbake til lavoen og bålkos med deilig steikt fisk, ein god dram og eit par øl. Mens me satt der, så kom det to fiskere forbi i båt, som skulle prøve litt kvelds fiske, men som desverre ikkje ga særligt masse fisk. Det som begge reagert ein del på, var mangelen på fiskere ??? Det var meldt knall vær, men i elva så var me berre 4 stk :-\ Kor var alla sammen ???

Lørdag så kan ein ikkje sei anna enn at været var bra men desverre altformasse vind for det fiske som me ville ha. Men da stoppa oss ikkje. Reiste dermed tilbake til Sone 1, men denne gongen oppforbi brua. Her skulle me få eit kult fiske på fisk som gjekk tett oppette land. Willy hadde den store dagen her i dag, og som rettogslett rævkjørte meg til digrader, han hadde fikset seg den perfekte riggen som rettogslett var dødelig i dette området, og anntallet fisk var godt oppi 10, mens eg måtte berre legga meg lang flat med 3 fisk i dette området ;D ;D Me hadde også kult spottefiske, der Willy lista seg ned mot fisken der eg gueida han i kastinga, nåke som tilslutt resulterte i ein nydelig fisk :D

Etter ein kjapp matbet, så gjekk turen tilbake til sone.1 og nedforbi brua, der Willy fortsatte sitt gode fiske på  langnymphing, heldigvis så klarte eg og å lure eit par fisker også her, men begge var enige i at den kalde vinden som herja denne kvelden, ikkje akuratt gjorde fiske betre, og at Søndagen forhåpentligtvis ville bli betre fiskemessigt og varmere, og dermed så bar det oppat til lavoen der me fekk igang bål, mat, øl og masse latter og preik :D

Søndagen våkna me til flott vær og vaking utforbi lavoen. Dette e ofte det som gjør desse turane mest minneverdige, og når me sette oss ned utforbi og bålet e tent, kaffien står på bålet og nærme seg drikkeklar, fisken vake 5 mtr frå der du sitter, så skjønne du at du har eit deiligt liv, og at folk som ikkje har gjort dette, har gått glipp av nåke stort og utruligt avslappende :)

Fiske idag skulle også bli berre heilt fantastiskt. Willy som har fiska masse i denne elva, kunne fort bekrefte at fiskeforholdene var heilt opptimale, og at i dag, så kunne me få eit flott fiske, nåke som skulle vise seg og bli heilt riktigt. Me såg begge at fisken ville ha både i overflata og i underflata ;D Så då var det berre til og finne ein Margis/Verspis som var av riktig krok str. Og deretter berre begynna.

Etter at eg hadde fått fisk på 500, 450 og 650gr og Willy hadde fått 2 fisk på 500 og 600gr, så var me begge enige i at dette hadde vært ein fantastisk start på fiske denne dagen, og viss ikkje da skulle bli meir så gjorde da ingen ting.

Men sånn blei da ikkje.

Dei neste timane så tok eg fleire flotte fisker på mellom 450gr og opptil 800gr + 1 stk på 1050gr og 2 stk på akuratt kiloen :D :D

Og Willy tok sjølv fleire nydelige fisker mellom 450gr og opp til 850gr :D :D Og når vinden begynnte og bli for kraftig og fisken begynnte og bli lite bitevilligt, så fant me fram kaffikoppen, satt oss ned i grasset og måtte berre bruka 10 min på og tenka øve det som traff oss denne dagen.

Eg har hatt masse kult fiske før, men dette går innforbi katogorien som ein av det kulaste fiske eg har hatt etter Bø :D :D Og viss eg ikkje tar heilt feil, så trur eg at Willy også blei positivt overraska øve dette fiske ;D

Så dermed vil eg berre TAKKE Willy for ein fantastisk tur denne helga også får eg berre beklage at eg ikkje fekk tatt særligt mange bilder. Dette skal det bli ein fiksing på ;) Også til alle dei frivillige og då spesielt Bjarne og Rune, som har gjort ein fantastik jobb med denne elva. Dei har berre gjort ein fantastisk jobb GRATIS med flott resultat.

Og til den personen som lure på korleis da e og kjøra fiske på 500gr i denne elva!!! Da e berre heilt SJUKT!! Rettogslett berre ein RÅ muskel bunt ;D ;D

Bilder kommer :)

JonnyS...   

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den rapporten gjør meg ikke akkurat mindre lysten på å dra opp til helga, Jonny! Hørtes ut som en fantastisk tur! Tenkte meg opp lørdag til søndag, hvis dama blir frisk.. Vi får se.. Mens dere har hatt fantastisk fiske sørpå har vi jokka hvileløst rundt i Troms og dengt på SØ, nymfa BØ, og ikke fått en eneste fisk.. Nå er vi heldigvis på vei sørover, og satser på å komme igang igjen så snart som mulig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den rapporten gjør meg ikke akkurat mindre lysten på å dra opp til helga, Jonny! Hørtes ut som en fantastisk tur! Tenkte meg opp lørdag til søndag, hvis dama blir frisk.. Vi får se.. Mens dere har hatt fantastisk fiske sørpå har vi jokka hvileløst rundt i Troms og dengt på SØ, nymfa BØ, og ikke fått en eneste fisk.. Nå er vi heldigvis på vei sørover, og satser på å komme igang igjen så snart som mulig!

Du bør berre ta turen, og viss eg sjølv hadde hatt muligheten så hadde eg slått følge med Willy oppatt denne helga også :D Men desverre så blir det nåk jobbing :-\

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flott rapport Jonny :)

Høres ut som en fantastisk tur dere hadde. Er ikke det minste misunnelig her jeg sitter og dupper i en båt på andre siden av atlanteren :D 

Viss da hjelpe deg litt, så tenkte eg masse på deg ;D ;D Men uannset når du kjem heim, so e da fortsatt masse fin fisk som vente på oss :D :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå skulle jeg skrevet: [shadow=red,left][glow=red,2,300]Fytterakker'n så flott,trur jeg må ta meg en tur til helga![/glow][/shadow] ;D

Men det må nok heller bli:

Kanonrapport,Jonny,gidder ikke prøve å fortelle det bedre selv,får bare redigere for harde livet,men må ned å skrive kontrakt først!  ;)

Selv har jeg hatt en strålende helg i godt selsksap med en dyktig fluefisker,og må få takke for det! :D

Når det gjelder fisket vi hadde(som jeg har opplevd før)etter de flotte fisken(så flott har jeg ikke opplevd det før :D ) som strøvet rundt etter Leptoer,så gjelder dette nyklekte vespertinaer,nå kommer spinnerfisket,litt avhengig av forholdene,og det gjelder begge arter.

Det foregår gjerne i forbindelse med jordene som disse svermer over.Så får vi håpe at det ikke er så varmt i uka at det er over til helga,men har en god følelse for det!

Igjen :Tusen takk for flott rapportering,bildene kommer! :)

Willy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenne allerede at forkjølelsen kommer sakte men sikkert, og dermed så bør nåken andre ta vakttelefonen med seg heim ;D ;D Gratis med ny bil då ;)

JonnyS...

Ja,jeg skal ikke ønske deg god bedring! ;D ;D ;D

Det siste er ikke helt i boks enda,banken somler! >:(

........og,hvis jeg må skifte bank,er det mulig jeg må se meg om etter en annen bil,men Ekso-tur i helga blir det! ;) ..........

Willy

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenne allerede at forkjølelsen kommer sakte men sikkert, og dermed så bør nåken andre ta vakttelefonen med seg heim ;D ;D Gratis med ny bil då ;)

JonnyS...

Ja,jeg skal ikke ønske deg god bedring! ;D ;D ;D

Det siste er ikke helt i boks enda,banken somler! >:(

........og,hvis jeg må skifte bank,er det mulig jeg må se meg om etter en annen bil,men Ekso-tur i helga blir det! ;) ..........

Willy

Okey, men det ordner seg for snille gutter, so me får kryssa fingrane ;D

JonnyS...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanon rapport Jonny ;D! Gleder meg noe helt vilt til neste tur opp i Ekso, blir forhåpentligvis til uken eller rett over helgen :).

håper eg klarer å lure kilosfisken eg også!

Daniel

Takker for det :) Håper det gjor flue fiske suget et hakk høgare, for når du kjøre 500gr fisk der oppe, så kan eg garantere deg at du kjem til og kose deg glugg ihjel ;D ;D

JonnyS...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...