Gå til innhold

Bjørnar - Robban og Rune på Bosniatur 2010


Rune Stokkebekk

Anbefalte innlegg

Har noen bilder fra en av døgnfluene i Pliva. Mener at den var bitte litt større en de som det klekket mest av i Ribnick. Den hadde vel litt annerledes øyne også.  Ikke min sterkeste side dette her ,så her må noen gjerne rette på meg. Var vel litt ivrig med iso’n her så ikke de beste bildene.

[attachthumb=1]

Interesant det med Cdc myggen som funket så veldig bra. Her er et bilde av begge på vannet med ørret på jakt.

Husker godt at den var på vei mot den ekte, så flua til Rune og avslo begge.

[attachthumb=2]

[attachthumb=3]

Var litt mistenksom den kameraten her og avslo mange ekte også.

Et par kast senere så ble fristelsen for stor og cdc myggen ble akseptert.

[attachthumb=4]

[attachthumb=5]

post-982-13949883141792_thumb.jpg

post-982-13949883185649_thumb.jpg

post-982-13949883186322_thumb.jpg

post-982-13949883186893_thumb.jpg

post-982-13949883187496_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 209
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Bra Robert! Det eneste som manglet med den fisken var at den havnet i håven  :-X Jeg var nok litt på kjapp på labben når den tok ja, hehe.. Ørtåførtiflyt så tok den... 4 eller 5 fluebytter... mange inspeksjoner gjorde den. Utrolig hvor godt selv 0,10 synes når det ligger på vannet. Egentlig spiller det ikke noen rolle at jeg ikke utsatte den for kjøringen... Den gikk på tilslutt. Var moro å fiske på de "landfiskene" i Pliva, korte oppstrøms kast, kun strekke fortommen/spissen over hodet på dem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kul att se att ni hade det trevligt där nere. Många fina bilder och med åar som Pliva, Ribnik blir det många bildsköna kort. Jag var ju där veckan innan ni var där, och det var ganska "tricky fishing" för oss också.

// Mårten

Ja det er flott der! Pliva ble nok min favoritt utseendemessing. Når dagens regler får virke i en sesong eller to til så kommer det sikkert til å bli kanonbra der. Missforstå meg ikke, det er bra. Men det kommer til å bli svært bra! Har ikke vært så lenge med fluesoner og C&R i Pliva som i Ribnik.

Nymfetipset ditt fungerte bra Mårten, ihvertfall i Ribnik. Jeg lagde noen små lys olivne på en kort 18 krok, det synes fisken var god mat  ;D

Kanon Rune, kul att nymftipset funkade och med 0,10 tippet kan jag tänka mig.

Ett annat tips jag kan komma med är en sträcka av ån Sana. Vid byn Vrbljani uppe i bergen finns en sträcka

på ca 2 km som rinner mellan två raviner och är kanonfin, testa den nästa resa.

//Mårten

post-638-13949883189691_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mat er alltid interessant når man er utenlands. Cevapi eller cevaps er å regne som en nasjonalrett i Bosnia og er vanlig i de fleste land på Balkan.

cevapi2.jpg

Cevapi har en kjøttdeigliknende konsistens og er godt kryddret og grillet. Serveres ofte sammen med et pitaliknende brød som er mye mer mektig enn de pitabørd vi bruker. Tilbehøret er gjerne løk og tomater. Tomatene er et kapittel for seg selv i Bosnia, bedre tomater har ihvertfall ikke jeg smakt.

En annen rett som er verdt å få med seg er kalvekjøtt som de tilbereder på en spesiell måte i en gryte med lokk på. Jeg husker ikke helt framgangsmåten, får komme tilbake til det.

Ellers så er det veldig rimelig å spise/drikke i Bosnia. Den dyreste middagen vi spiste kom på kun 90 Kovertible Mark som tilsvarer ca. 360 NOK, og ja det var middag for 4 personer inkl. litt vin og 2-3 øl hver  ;D Fram til nå har man kunnet bruke både EUR og KM i Bosnia, dette ble endret i oktober i år. KM tar du ut i bankomater i nærmeste by. Øl er ofte en målestokk og den koster rundt 6-7 kroner for en 0,5. Ikke kast bort tid/penger på å lage mat selv. Det er ikke noe dyrere å spise ute.

Og hvis noen av dere drar til Jajce så vet jeg om et sted de har veldig god pizza  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ribnik var rett og slett et sjokk for meg. Det var den første elva vi kom til. Den var rett og slett helt nydelig. Krystallklart vann. Droplete bunn med grus og gress. Det var så klart i vannet at det var som å se i et aqvarium. Det var mye fisk der. Mye fisk av bra størrelse også.

Se for dere den flotteste elven dere kjenner. Det er mye fisk i den. Forskjellen er at dere ser fisken fra bredde til bredde. Overalt!

Selv tok jeg ikke noen digre fisker der. Men masse fin fisk. Man regnet ikke fisken i størrelse der borte. Det var fiskinga som var i fokus. For makan til sær fisk. Spesielt den ene dagen var det tett døgnflueklekking. Størrelsen var ca 22. Fisken var ultrasær. Når selv die Maestro Stokkebekk begynner å pille vekk halefibre på sine duns, skjønner dere at fisken er sær. På skrå oppstrømsfiske var det bare å glemme. Fisken gjennomskuet fortommen. 0,11 var det bare å glemme. Fisken lo. Fluene ”virket” bare 10-15 flyt før de måtte hvile.

Elva er dermed veldig ”unforgiven”. Den er likevel ”forgiven” fordi du får så mange sjanser. Det er bare å fiske på en ny fisk – prøve noe annet! Dette gjør at læringskurven stiger bortimot loddrett der nede.

Skulle du bli lei av å fiske, må jeg si at det også er helt greit å bare slappe av med en ”pivo” (øl) studere kompiser og se på fisken sin oppførsel. Er det noe vakrere enn å se fisk i vannet?? Det handler om det her!

(Det eneste dere skal ta med i beregningen er at fisken ser deg også;-))

Anbefaler alle å oppleve dette!

(det er vel kun Ribnik det har vært prat om ennå er det vel?

post-1873-13949883192849_thumb.jpg

post-1873-13949883193283_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke alle innsekter i Bosnia er små. Ephemera i mai, juni er faktisk større enn vår. På vår sommere har de også megasteinfluer som i statene.

Vi fant for øvrig noen av de under her en morgen. Det der er streaking caddis det!!!!

(I brillene kan dere med litt ettersyn se tre glade gutter på tur  :))

post-1873-139498831939_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den ene elva vi var ved, var vi totalt alene (med litt hjelp av de som skulle gjøre stas på oss - kommer tilbake til det)

Ved de kjente plassene i Pliva og Ribnik, vil du ikke være helt alene. Noe som ikke var noe stort problem. Et strekke på tre km hadde fiskeplasser konstant hele veien. De fem seks andre var overhodet ikke noe problem. På høsten er det slik. Mindre folk like mye fisk.

Etter opplysningene jeg fikk der nede, er det visstnok flere mellomeuropeere i Danica, Vulgata perioden som starter i andre halvdel av mai.

Egentlig var det akkurat passe med folk til at det ble et koselig fluefiskemiljø. Da snakker du med en som liker å fiske alene ;)

Jeg gjentar. Anbefaler virkelig!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en litt annen fiskekultur der nede. Her så sitter vi på baken og okkuperer flere hundre meter elv alene. Der driver de bevegelig fiske og jobber seg nedover. De starter økta på formiddagen og fisker seg ned fram til lunsj. De fisker ikke så mange timer som vi er vant til. 3-4 timer bevegelig fiske så er de i depotet. De trenger ikke å sitte å gnure på en fisk, det er nok av fisk og tar ikke en så prøver man den neste osv..

Dvs. i starten på en fiskeøkt kan det være tett, men det tynnes fort ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...