Gå til innhold

Vulgata observert i Vigda.


Anbefalte innlegg

dsc00040rk.jpg

Heisann gutter og jenter av begge kjønn. Kom over denne skapningen på en fisketur til Vigda i dag. Og hvis min entomologi kunnskap ikke er helt på jordet, så er vel dette en vulgata?

Jeg funderte litt på dette, for trodde vel først og framst vulgataen klekker i kalkholdige vann, gjerne med litt størrelse og uten spesielt stor dybde. Vet også at den kan klekke i elver, men da gjerne store elver med store rolige kulper.

Vigda går vel ikke under noen av av de nevnte kategorier. Det er en veldig liten elv som er lakseførende i ca 1 mil og ligger ved melhus. Elva er ikke ikke stort mer en 3-5m bred og rundt 1 meter dyp. Denne vulgataen ble observert ikke mer enn ca. 1 km fra fra elvemunningen som renner ut i trondheimsfjorden. Her er elva ganske veldig grunn, rasktflytende med noen "kulper" (her er det vel et definisjons spm. på om det faktisk kan kalles kulper, men iallefall noen LITT roligere partier, dog det flyter ganske bra her også).

Hadde vært gøy om noen hadde en forklaring på hvorfor dette monsteret av en døgnflue velger å klekke i ei så lita elv som vigda. Er dette vanlig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett litt rundt på nettet nå, kanskje dette ikke er en vulgata, men en danica? Da er det kanskje ikke så rart at den klekker dær? Vet ikke mye om forskjellene på danica og vulgata. Hadde vært fint med litt info hvis noen sitter på det?  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...