Gå til innhold

Er fluefiskerene fra byen eller landet?


Ruffen

Anbefalte innlegg

  • Svar 56
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Jeg har bosatt meg i en småby, og prøver å bli sivilisert,

men det er ikke lett når banjoen henger på veggen, hagla og fluestanga ligger i fanget og bikkjer tar vi med bak huset når de blir for gamle.

Hehe, faktisk en av de første datene mine med Hege tok jeg henne med på flere dagers reinsjakt i telt langt faen oppi fjellheimen, og fikk henne til å slakte  ;D (NB Når turen var over, så ga hun meg en lang kos og sa at det var den fineste turen hun noen gang hadde vært på da  :))

Hege_andre_slakting.jpg

Vi var i hvert fall en sjarmerendes gjeng - not  ;D

Revejakt1.jpg

Men første gang bikkja skulle hilses på, så stod den i hvert fall ikke med strupetak på et rådyr. Sympatisk rolig hund. Lettklappa  ;D

Vargmedraadyr.jpg

Om middagen snart er klar? Joa, gi oss noen døgngrader  ;D

Er det forresten noen som trenger rådyrhår?  :D

Er ikke alle forundt å ha spikra opp ei slaktestang  ;D

slakting.jpg

Ja, jeg er halvveis oppvokst i Vågå  :)

PS første gang jeg skjøt en rein i en alder av 14 år,

så tvang fatter'n meg til å drikke halvkaldt reinsblod fra buken på reinen jeg hadde skutt.

Skal innrømme at jeg sliter litt med blodklubb den dag i dag  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når sant skal sies er jeg oppvokst på landet selv, og jeg bor forsåvidt fortsatt på bygda, selv om vi ikke er helt alene her.

Dessuten finnes det knapt byer i Norge, og ingen urbanitet å snakke om. Oslo er vel det eneste som ligner en kontinental by med et rikt og variert kulturtilbud, både når det gjelder musikk, kunst og teater. Selv er jeg interessert i både kunst og teater, og det er mitt sterkeste siviliserte trekk, men nordmenn flest tenker da "han må være homo". Idealet hos nordmenn ligger ikke i å gjøre seg bevandret i verdenskunst, litteratur og musikk. Nei, idealet ligger i å ikle seg anorakk, gå på ski, brenne bål og drikke kaffe fra svartkjeler, skyte fugl og elg og hjort, kakke fisk, ligge i campingvogn og drikke seg fulle i forteltet, alternativt det samme i en båt, gå langs steinrøyser i fjellet og synes at det er flott med stein og mose, og hjemme monterer man svære parabolantenner på veggen slik at man får sett porno uten statlig innblanding - når det ikke er ski på tv. Og der i sofaen sitter vi og banner over høye bensin- og alkholpriser mens hjemmebrentapparatet putrer og går. Det er stoa, og forskjellene er mer å betrakte som nyanser. Ja, så vi nordmenn er bønder alle sammen, om vi bor på landet eller i det vi kaller "byer".  

   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne tråden er noe av det beste jeg har lest her inne på flere år :) Burde kåres til en eller annen pris. Påskens absolutte vinner mht underholdning.

Sjøl er jeg småbyklædd som har jobba i storby det meste av mitt liv, men lever mest og best på landet. bymennesket i meg vil gjerne ha asfalt helt fram til villmarken, men derfra må det være uberørt.  Har ikke banjo, men finnes en i familien. Har derimot hagle, canadaskjorte og hadde mini-johndeere.

Incest/innavl i bygd eller by? Etter mine observasjoner er det likt overalt - det gyves løs på alt fra foster til varme lik, slektskap ikke hensyntatt. Best å gjemme kosten og bikkja, også, ellers må du skifte bust.

Beste fluefiskere? Med unntak av noen superstjerner - sånne finnes ikke - da snakker vi heller om ydmykhet :) Hvem er mest eller minst ydmyke - fluefiskere fra by eller land? Det er verdt en diskusjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror de beste kommer fra byen...slik er det alltid..Ydmykhet derimot.  Den tror jeg de fra landet har.. Bare se hvor åpne de er når byfolkene kommer til landet. De legger til rette og ordner og guider, slik at de fra byen skal få det så fint som mulig. Ydmyke er de!

Jepp, og alt er jo gratis til og med. Ydmyke og veldedige!  ;D

Fluefiske er en svilisert sport, så alle foregangsmenn har kommet fra byene. Ofte med høye utdannelse og etablert stillinger som advokater, forskere eller fra industriadelen. Etterhvert har det gått samme veien med fluefiske som med golf, det har blitt allemannseie og det er ingen velstandsbarrierer lenger. Derfor har vi de siste årene sett at også bondeknøler får det til, og det har i hvert fall gitt meg et nytt og litt lysere syn på bygda selv om de fortsatt står og pisser på trappa, spiser som griser og drikker melk rett fra kartongen.  

Det synet du har på folk i fra landet må du nok legge bak deg da de både har fått mobiltelefon og usaltet smør på samvirkelaget.

Hvor ellers lever flaskeøllen og rabarbravinen i fra fur i sitt beste velgående? Her snakker vi folk som vet hva de vil ha!

Synes vi skal vise folk som holder kjøttkaker med løk i sausen hellig respekt. Bare se hvordan det går med resten av samfunnet.

Kvinnelige prester-homofile får aksept som mennesker-kvinner kan delta i yrkeslivet-negere fremstås som at de ikke er kanibaler osv..

Det tar helt av. Godt det er noen som skjønner alvoret og holder avstand!

To fantastiske og veloverveide innlegg i debatten! Haaaahaaaaa!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en som er fra landet (og som derfor har litt vondt for å få med seg alt) det så er det tydelig mye en kan lære: hva er  Candaskjorte og Banjo-børse og massy?

Canadasjorte er et plagg man bruker på overkroppen når det er stor fare for bjørneangrep. Den er som regel så full av svette og motorolje at bjørnen spyr med en gang. Da løper man. Som regel har man ingenting fra beltet og ned for lettere å kunne løpe fort.

Samme reglene gjelder når man besøker nabokjærringa 11 kilometer unna.

Banjo er et våpen som brukes mest til å slå i hjel huggormer med. Kan også brukes som instrument under sankthans feiringen. Samt av homser som tar seg litt til rette. Man stemmer dette strenge instrumentet etter lyden i fra 17 mai toget.

Børse er noe man avretter levende dyr og av og til mennesker med. Samt volvo 240.

Veldig populært i afrika. Da ofte i en russisk versjon.

Massy er et vulgert men meget populært kjøretøy på landet. Som oftest betalt med subsidier.

Primært til å imponere 13 år gamle jenter og sekundært til å drive gjøsselkanonen. Noen kan skyte opp til 90 meter bak en massy. Veldig imponerende!

Tassarrufaenmegha! Nå er det kaffe over tastatur og skjerm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...