Gå til innhold

Ørretfiske Trøndelag 2012


Gjest Raymond

Anbefalte innlegg

Filmet en liten snutt 2. oktober. Uten stativ, og har beskjært noen av bildene... ser de ble litt kornete og hakkete. Men var fortsatt bra med aktivitet i et lite vann like ved der jeg bor :)

Skal sies at det kom et urlite vindkast, og da var absolutt all form for vaking over. Så det er temmelig skjørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 103
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Er dette i nærheten av en gytebekk eller?

Var å så litt av en forestilling vet en av bekkene på jonsvatnet rundt samme tid. Digre ørreter som laget skikkelig "læven"!

Tror neste års hovedoppgave blir å bli kjent på jonsvatnet, men er så ofte mye vind og bølger der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Dette er like ved en gytebekk ja. Men vannstanden i bekken varierer, og det blir tidvis ganske grunt der, så jeg er litt usikker på hvor mye fisk som gyter der, og hvor stor den er. Tidligere på sommeren så jeg også lignende aktivitet, men da var det ingen fluer på vannet. Ei heller i overflaten. Etter hvert som jeg studerte så jeg faktisk masse småfisk (stingsild eller lignende) som svømte rundt, da de periodevis kom nærmere land, kom også ørreten etter. Den jagde småfisken opp i overflaten før den gikk til angrep. Jeg tok bilder av småfisk som lå å sprellet både på land og på noen blader ute på vannet... jeg kunne faktisk håvet en kilosfisk eller to fra land på et tidspunkt.

Det er av og til nesten like morsomt å legge fra seg fluestanga, bare for å konsentrere seg om å få med seg hva som skjer. Jeg har tidligere stått og sett på det samme, og ikke skjønt hva fisken har spist. Prøvd med utallige klekkere og nymfer uten hell. Så skulle jeg faktisk vært så frekk at jeg fiska med streamer, om jeg var dedikert til imitasjonsfiske. Men det tenkte jeg ikke på den gangen.

Selv om det klekker døgnfluer i bekken, har jeg enda til gode å se vak der. Begynner vel etter hvert å ha et godt bilde av hva som foregår. Selv om det er langt mellom kilosfisken, så er dette et vann hvor fisken vaker omtrent dagen etter at isen har gått. Jeg forlater som regel området i slutten av mai, men siden det nå ligger langs arbeidsvegen min, har jeg begynt å besøke det til andre tider. Har fortatt enormt mye å lære om dette vannet, og alle andre fiskeplassene mine, men det er vel litt av greia med denne hobbyen - man blir aldri utlært.

Å bli skikkelig kjent med et vann eller ei elv krever uansett voldsomt mye tid. Og noen er vanskeligere å bli kjent med enn andre. I fjor startet jeg et prosjekt hvor jeg forsøkte å kartlegge en del elver og vann som ligger mer avsides til enn der hvor jeg vanligvis ville fisket. Problemet er at været og forholdene er stort sett de samme i hele Nord-Trøndelag, hvor jeg oppholder meg. Og når jeg aner at det er gode klekkeforhold, så ender jeg opp med å fiske på de vante plassene. Når det er dårligere vær, så drar jeg kanskje på tur for å lete nye fiskeplasser... Av og til kan man være heldig, men som regel blir det bare bomturer. Man må offre noen gode fiskedager for å finne nye plasser.

Ble litt generelt om det å utforske områder, men hvorfor ikke. Det er vel meningen at vi skal prate litt om hobbyen vår og på dette forumet? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg sitter alltid hele vinteren og studerer kart og områder. Finner alltid nye plasser jeg har skikkelig trua på. Men det blir som regel bare en plass som blir prøvd ut, gjerne på en dag uten klekkere. Ender med at jeg bare blir negativ og bestemmer meg for at plassen er dårlig :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...