Gå til innhold

Hurdalsåsene og Hurdalselva 2012


knutis

Anbefalte innlegg

Nytt år og snart, veldig snart, ny sesong. Isen begynner å gå. Vålsjøen og Tisjøen på Minnåsen var så godt som isfrie i dag. (Gjeddevann). Steinsjøen (Gjedde, abbor, stor sik) sykla jeg forbi for et par dager siden, da var den fortsatt stort sett islagt. Skrukkelisjøen har åpent vann med mulighet for fiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høversjøen i hjemmet for noen millioner småabbor.

Var en tur opp til Damtjern poå Minnåsen i ettermiddag. Isen borte og noen spredte vak. Ingen fangst.

Fint vann for fluefiske da det er noen torver som er fine å kaste fra. Fisken er stort sett 2-500g, med enkelte større slengere. I tillegg ble det satt ut noen 3-åringer der i fjor. Vannet er etter min erfaring best når det er maurforhold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Tok en tur til Damtjern i kveld. Bra vær, men litt kaldt, dermed heller lite vaking. Til slutt vaka det en innenfor kastehold og denne var så vennlig å ta en rakkelhane på krok 17.

P1000137.JPG

Selv om vannet kan produsere såpass stor fisk med utgangspunkt i små settefisk er det nok veldig sannsynlig at dette er en av de som ble satt ut her for 1 år siden. Artig å se hvordan den har forandret seg. Lengre og slankere kropp, større hode. Ser ut til at den klarer seg bra. Gapet var digert og håper den bruker det til å knaske litt småabbor!

Satte den ut igjen. Slike fisk har her større verdi som sportsfisk i vannet enn som matfisk. Ikke akkurat trofefisk når man vet at den var nesten like stor da den ble satt ut, men artig å få, ikke minst for rekrutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Var oppom vesle Svartungen i dag. Så et par vulgata så det er så smått i gang selv om dette vannet ligger så høyt som 550m. Bra med vulgata i dette vannet og mye fisk. Så det kan anbefales for den som er fersk og ønsker trening. Fint med flytering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kjører mot Skrukkelia og tar opp til høyre på Svartungsveien. Åpen vei helt til rett etter krysset der veien går mot Bjørtomt. Bom og parkering der. ca 1km til Damtjern, 2 til Bjørtjern og Bergevatnet. 3 til vesle Svartungen. Bergevatnet har også vulgata, der må du nesten ha belly for å fiske med flue. I vesle svartungen er det muligheter fra land også.

For å kjøre helt fram må du leie bomnøkkel på YX i Hurdal. 100kr hvis du ikke er medlem i den lokale jff-foreninga.

Fint å sykle innover. Det aller meste av stigninga er gjort unna når du kommer til parkeringa. Litt knot hvis du har med belly riktignok, men det går. (har prøvd, så sikkert stygt ut. Elgen jeg møtte stakk i alle fall fort!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Generellt er nok nymfe eller streamere best i denne elva. Lite vaking, men ikke umulig. Kan være stor fisk i elva, spesielt på ettersommer/høst, men så lenge det er bra med vann slik som nå pleier det å gå noe fisk på elva. 1 - 3kg er den vanlige str, men det finnes fisk på 5-6kg også. Vanskelige å få!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Prøvefiska med garn i vesle svartungen i natt. Ble 31 ørret og 83 abbor. Størst ørret var 248g. Ikke storfisk akkurat. Har blitt tatt stor fisk der før, og folk jeg har snakket med sier det var fin fisk der. Ett av mange vann som blir fiska for lite i. Meget aktuelt for utfisking ettersom det ikke er så stort og dermed overkommelig arbeidsmengde. I utgangspunktet er dette et vann med bra potensiale. God vannkvalitet og blant annet mye vulgata. Fin nybegynnervann slik det er nå!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...